Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co je tajemstvím svěží pleti?

3. 10. 2011 | Krása

Voda je jedním ze základních předpokladů života a její nedostatek naše tělo pociťuje překvapivě rychle a výrazně. Kromě známých projevů dehydratace organismu, mezi které patří například bolest hlavy, únava či ztráta koncentrace, je výrazným a nepřehlédnutelným indikátorem i stav naší pokožky. A ta si jako největší orgán lidského těla výjimečnou starostlivost přece zaslouží, co myslíte?


Naše pleť je neustále vystavována mnoha negativním vlivům vnějšího prostředí. A v suchu ztrácí až 500 g vody denně, přičemž zdravá pleť by měla stabilně obsahovat až 70 % vody. Vliv horkých letních dnů, intenzivního opalování, dlouhodobého koupání v slané či chlorované vodě, ale také zvýšená fyzická nebo psychická aktivita se na těle nejčastěji projeví pocitem napětí, podrážděnou nebo suchou, šupinatou kůží.


pleťová maskaNaše pleť pak působí unaveně, matně a bez jasu, ztrácí přirozené napětí a pevnost, což se na ní rychle odrazí v podobě jemných mimických vrásek. V případě nedostatku vody, pravidelně dodávané tělu zevnitř, na ně nezabere ani nejlepší venkovní hydratační prostředek.


Důležité rady


Pravidelné doplňování vhodných tekutin, mezi které díky svému nízkému obsahu minerálů patří i přírodní pramenitá voda, je nezbytné pro správné fungování našeho organismu, udržování životaschopnosti orgánů, ale v neposlední řadě i pro zdravý a svěží vzhled pokožky.


"Na kvalitě pleti se odráží i náš životní styl. Snažte se nezanedbávat svou životosprávu, dopřejte svému tělu a pleti pravidelný odpočinek a péči. Nezapomínejte dodržovat pitný režim - alespoň 1,5 až 2 l vody denně, " radí dermatovenerologická odbornice na péči o pokožku a celé tělo.


Pokud se i po vydatném spánku, kterému předcházelo pečlivé ošetření pokožky, probudíte oteklá a ze zrcadla na vás pravidelně hledí mdlá a unavená tvář, je načase přehodnotit svůj pitný režim a notně zvýšit příjem tekutin. Pamatujte si - s každým douškem vody, který svému tělu dopřejete, bude vaše pokožka krásnější, zdravější a zářivější.


SOS: vysušená pleť po létě


zdravá pleťAčkoli léto patří k nejkrásnějším obdobím roku, přináší s sebou mnoho nástrah pro pokožku, s nimiž se mnohé z nás perou během následujících podzimních měsíců. Vysušená pleť, vystavovaná slunci a suchu, reaguje velmi citlivě, což můžete cítit i na dotek.


UV paprsky dokážou šikovně proniknout do jednotlivých vrstev pokožky, kde poškozují kolagenová a elastická vlákna. To způsobuje předčasné stárnutí a ztrátu její pružnosti. Bez zvláštní péče a podpory v podobě kvalitních kosmetických prostředků, hydratačních masek a v neposlední řadě dostatečného přísunu vhodných tekutin i v podobě nízkomineralizovaných přírodních pramenitých vod se narušená kvalita pokožky těla i obličeje nedokáže sama zregenerovat.


Při správném pitném režimu se dostatečně napije i naše pleť. Osvojení si zásad správného pitného režimu je jen otázkou zvyku a naše zdraví přece stojí za trochu námahy!


Zdroj: Rajec


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Voda je opravdu životabudič, mohu jen potvrdit SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Poslední dobou pít zapomínám... Najednou si prostě třeba v pět odpoledne uvědomím, že jsem ještě nepila... A to jsem dřív byla schopná 2-4litry vody denně vypít...
Obrázek uživatelky
profil
tak, čase to není - musí se to brát jako potřeba na WC - to taky nemůžete odkládatSmajlík. také čaj vařím do konvice, nebo do půllitráku a stále u sebe - on když je stále na očích tak pijete. No a než jdu na svou potřebu - dám vařit vodu, pak zaleji a pokračuji dál. A tak není problém ty 3 litry udělat
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíknojo ono se to pěkně říká, pít, pít a pit.Ale nějak to nestíhám.
Obrázek uživatelky
profil
krásný článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles