Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hýčkejte své nohy pravidelnou péčí!

23. 05. 2013 | Krása
Masáž a správná kombinace kosmetických přípravků zaručí jejich hebkost, zdraví a krásu! I když chodidla patří mezi nejvíce namáhané části těla, často jim nevěnujeme příliš velkou pozornost. Přitom by si ji zasloužila. Denně je vystavujeme zátěži a vzhledem k tomu, že na nich není velké množství mazových žláz, mají sklon se rychleji vysušovat. Dopřejte jim denně alespoň krátkou relaxaci a pravidelnou hydrataci. Po koupeli je namažte speciálními krémy a balzámy a přidejte masáž, která je uvolní a zároveň rozproudí váš lymfatický systém.

Na jaře a v létě rádi vklouzneme do sandálků a necháme naše nožky volně dýchat. Po zimě však kůže na patách nevypadá příliš vábně – často je suchá, ztvrdlá a popraskaná. K tomu, aby se dostala opět do formy, stačí pravidelná péče doplněná masáží. Vyzkoušejte balzám na paty, který kůži ošetří, zvláční a dodá jí potřebnou výživu. Odměnou vám bude hebká, hydratovaná a zklidněná pokožka. A vy můžete bez obav vyrazit ve svých oblíbených letních botkách!

Tip masérky Adély Ručkové – Masáž paty:

Pro obnovu pokožky na patách je nejvíce důležité její prokrvení, proto musí být masáž paty prováděna silným tlakem.

nohy

1.    Posaďte se do tureckého sedu, levá noha je nahoře. Naneste lískový oříšek Změkčujícího balzámu na paty do dlaní a promněte. Levou dlaní podepřete patu zespoda a pravou dlaní intenzivně vmasírujte krém do vnitřní hrany paty. Zastavte, pravou dlaní na patu zatlačte a vmasírujte krém levou dlaní do vnější hrany paty.
2.    Pravým palcem a ukazovákem obejměte patu na jejím začátku pod kotníkem. Levým palcem a ukazovákem zesilte tlak prstů na patu, přitlačte, chvilku držte, povolte a posouvejte se takto až na konec paty.
3.    Vraťte se opět na začátek, znovu přitlačte a prsty zakružte. Poté povolte a postupujte až na konec.
4.    Levou rukou obejměte patu zezadu – palec leží na patě pod vnitřním kotníkem, ukazovák pod vnějším. Silně zatlačte – ukazováku pomáhejte ostatními prsty – a tímto tlakem sjeďte na konec paty, až se palec s ukazovákem spojí. Vraťte se, posuňte se malinko výše blíže ke kotníkům a opět jeďte po patě až na konec. Posouvejte se stále výš až na úroveň kotníků a promasírujte tak i část Achillovy šlachy.
Nyní je Vaše levá pata perfektně ošetřena. Vyměňte si nohy v tureckém sedu a stejně masírujte i pravou patu.

Tip masérky Adély Ručkové – Masáž chodidel:

Udělejte si čas na masáž a relaxujte. Krém na nohy lze využít i tímto způsobem. Vaše chodidla se vám díky této péči jistě odmění svou jemnou a provoněnou pokožkou. Nejlépe po koupeli se pohodlně usaďte do tureckého sedu – horní noha bude levá.
1.    Nejprve nohy rozcvičte. Palce obou rukou položte na plosku – na polštářky pod ukazovákem a prostředníkem, ostatními prsty obejměte nárt. Palci protlačte plosku nahoru a prsty táhněte nárt dolů, abyste protáhli příčnou klenbu nohy.
2.    Levou rukou uchopte nohu. Palec je na plosce a prsty na nártu, pevně držte. Pravý palec položte na plosku na polštářek pod palcem a protlačte tento kloub nahoru, zatímco ukazovákem a prostředníkem ohýbáte palec dolů. Opakujte u všech prstů nohy.
3.    Nyní si naneste do rukou Happy Feet Cream a promněte. Vystrčte levou patu a udělejte „fajfku“. Levou ruku položte na nárt a pravou dlaní sjíždějte několikrát od paty přes plosku k prstům.
4.    Obejměte prsty nárt a palce položte na patě vedle sebe. Palci silně projíždějte plosku k prstům v několika řadách od vnitřní hrany až k vnější.
5.    Levou dlaní podložte prsty a jejich klouby na nártu. Pravým palcem zatlačte na polštářek pod palcem a obkružujte ho. Opakujte pod všemi prsty.
6.    Palcem levé ruky se zapřete na plosce za kloub palce. Volný prsty levé ruky položte do žlábku na nártu mezi kosti vedoucí od palce a prsteníku a projeďte směrem ke kotníku. Postup opakujte i v ostatních žlábcích.
Vyměňte nohy a postup opakujte i na pravé noze.

Zdroj: Dermacol


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda