Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vykouzlit pěstěné nehty

23. 05. 2017 | Krása
Krásné nehty jsou vizitkou každé ženy a to bez ohledu na různorodost vkusu. Pěstěné nehty všech délek jsou větší ozdobou nežli sebedražší šperk. A stačí k tomu opravdu málo.

Jako i u vlasů, tak i v tomto případě platí, že zdravý životní styl a psychická pohoda se projeví na kvalitě a délce. Pokud si nejste jistá, že máte dostatečně pestrou stravu nebo máte prostě horší kvalitu nehtů, pořiďte si doplňky pro jejich zpevnění a růst.

Také časté používání saponátů nehty oslabuje. Používejte při úklidu rukavice a ruce si následně důkladně umyjte a namažte vyživujícím krémem přímo určeným na ruce. Občas můžete přes noc svým rukám dopřát výživnou kúru. Ruce si večer před ulehnutím důkladně promněte peelingem, abyste obrousily starou kůži, pak je bohatě natřete mastným krémem či vazelínou a navlečte si bavlněné rukavice (ty koupíte za 15 Kč i v pracovních oděvech). Rukavice si pak ponechte navlečené až do rána. Krém se přes noc krásně vstřebá.

Úprava nehtů je už výsada vkusu a naší běžné činnosti. Manuálně pracující žena jistě nemůže mít ultra dlouhé nehty posázené kamínky, stejně jako pracovnice v potravinářství. Věnujte péči především jejich úpravě. Nehty nejprve důkladně očistěte. Pokud je odlakujete, omyjte si ruce, aby nehty nevstřebávaly zbytky odlakovače. Odlakované nehty trpí vysoušením, je vhodné je tedy namazat olejíčkem či mastným krémem.

Nehty si pilujte skleněným či papírovým pilníčkem v jednom směru, ty kovové zbytečně nehet třepí. Pokud potřebujeme odstranit více nehtu, použijeme kleštičky nebo hrubší pilníček, na závěr však vždy použijeme jemný pilníček, který nám uhladí okraj.

K odstranění kůžičky používáme speciální gely nebo alespoň krém. Nehtovou kůžičku změkčí a ta jde snáze zatlačit. K zatlačení používáme speciální dřívko nebo prostě nehet palce druhé ruky. Přejíždíme jím po nehtu a zatlačujeme opatrně kůžičku do lůžka. Tím si nehet i tvarujeme. Před další úpravou nehty omyjeme, abychom je zbavily mastnoty, jinak by na nich lak špatně držel.

Pokud nehodláme použít lak, rozhodně nehet vyhladíme a dodáme mu tak alespoň lesk. Leštící pilníky se skládají obvykle ze tří až čtyř brusných ploch, z nichž nejhrubší odstraňuje rýhy na nehtech a další fáze povrch dohlazují až do zářivého lesku. Tato úprava je ideální pro ty, které například v rámci práce nemohou mít nalakované nehty. Ještě intenzivnějšího vyleštění dosáhnete s P-Shine opracováním. Jedná se o vyleštění nehtu se zaleštěním speciálního vosku, který nehet vyživí. Dosáhnete tak oslnivého lesku na opravdu dlouhou dobu. Cena takové sady se však pohybuje v rámci několika set korun.

Pokud se rozhodnete nehty lakovat, nezapomeňte, že řádné lakování se skládá z minimálně tří vrstev. Nejprve podkladového laku, ten nehet vyrovná a zabrání zežloutnutí nehtu od barevného laku. Následně aplikujeme barevný lak a to buď v jedné nebo dvou vrstvách, podle sytosti barvy. Nakonec naneseme vrchní lak, který dodá lesk a zafixuje barvu, aby lak déle vydržel, než se začne olupovat.

Před aplikací lahvičku s lakem neprotřepáváme, ale jen protáčíme. Třepáním by se do laku dostaly bublinky a ty by narušily celistvost nalakované vrstvy. Štěteček s lakem pokládáme na nehet v jeho dolní třetině. Sjedeme k lůžku a pak dotáhneme ke konečku nehtu. Tím lak naneseme až k lůžku aniž bychom potřísnily kůži. Pokud přece jen lakem přesáhneme, otřeme jej vatovou tyčinkou namočenou do odlakovače ještě než lak zaschne.

A hotovo.


Texie
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak vykouzlit pěstěné nehty:

Jak vykouzlit pěstěné nehty
Jak vykouzlit pěstěné nehty
Jak vykouzlit pěstěné nehty
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
snažím se si nehty pěstovat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles