Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kosmetické krémy bývají jedovaté!

9. 10. 2011 | Krása
-Komerční sdělení-

Snad každá žena provádí nějaký kosmetický „rituál“, aby její pleť vypadala krásně, svěže, zdravě a bez vrásek. Znáte to. Koupila jste si ten nejlepší krém na světě, který existuje, protože to slibovali v reklamě. Slovo předražený vám sice přijde slabé, ale co už. Hlavně, že uděláte maximum pro zdraví a krásu pleti.

Jenže, uvažovala jste někdy o tom, proč jsou mnohé drahé krémy tak účinné? A je-li jejich cena skutečně účinkům úměrná? Možná vás překvapí, jak velké množství kosmetických výrobků tvářících se špičkově, obsahuje nezdravé látky, které na pleť i tělo vybírejte důkladně svou kosmetikupůsobí jako pomalé jedy! Vydali jsme se na průzkum kosmetických přípravků, které se běžně prodávají ve všech drogeriích. Z pěti namátkově vybraných vzorků byl jen jeden v pořádku. Ostatní s obsahem škodlivých látek. Co nás pobavilo nejvíc, byl krém s přelepenou etiketou, jak můžete vidět na fotografii (určený zřejmě pro bystrozraké). Proč, po tom jsme raději už nepátrali. Člověk si jen může domyslet, jaké látky objeví, když si krém zakoupí a nálepku odstraní…


„Krémové nebezpečí“ číslo 1 – vstřebávání do těla


Je vědecky prokázáno, že až 60 procent z látek aplikovaných přímo na kůži se vstřebává do těla. Ty se pak částečně vyplavují pomocí metabolismu a pitného režimu, nezanedbatelná část se však v těle usazuje a shromažďuje.

Představte si, že používáte „jedovatý“ krém třeba rok v kuse. Logicky vzato, co se pak s usazenými látkami děje dál? Tělo se začne bránit a výsledek může být mnohem tragičtější, než se na první pohled může zdát.


„Krémové nebezpečí“  číslo 2 – tělo si to nenechá líbit


Stále ještě nenadešel čas (a doufejme, že nastane), aby si mnohé kosmetické značky uvědomily, že pocházíme z přírody. Na cestu tradiční čínské medicíny se pravděpodobně nevydáte, ale „nastavovat“ krásu pomocí chemických látek? Je to sice velmi rychlé a funguje to, ale za jakou cenu?

„Se známými kosmetickými přípravky mám dvě zkušenosti. První byla používání krému proti celulitidě, který jsem nanášela dva měsíce. To mě mimochodem stálo přes tři tisíce korun. Celulitida byla po 14 dnech viditelně menší a po dvou měsících, když jsem krém vysadila, celulitida se vrátila. Poté jsem se nechala zlákat televizní reklamou. Zainvestovala jsem do nočního krému proti vráskám určenému pro můj věk. Na přebalu slibovali viditelné vypnutí pokožky. A opravdu, ráno jsem se probudila tak opuchlá, že jsem si ten den musela vzít volno v práci“, svěřila se dvaatřicetiletá Petra.

Jak se dělají krémy?

Představte si směs účinných a zdravých přírodních látek. Vezměme si za příklad mix jakýchkoliv látek, o kterých víme, že jsou zdravé – třeba okurka, včelí med, kvasnice, olivy, nějaké ty bylinky. Vše smícháme dohromady. Co nám vznikne? Velmi nepěkně vonící, nechutně vyhlížející směs, která se po několika dnech zkazí a navíc se jen těžko roztírá na kůži. A jsme u toho. Kosmetické firmy si proto permanentně pomáhají konzervačními činidly prodlužující trvanlivost, umělými barvivy, parfémy, oleji nebo dokonce hormony. Úrodná půda pro vznik různých alergických reakcí, ba dokonce závažnějších nemocí, je tu hned. Pojďme se tedy podívat na to nejhorší, co můžeme uvnitř nezdravé, i když lákavě zabalené kosmetiky očekávat.

Dělají z nás ropáky

Ropa, respektive její složky, se v kosmetice vyskytuje velice často. Na přebalu samozřejmě toto slovo nenajdete. Dejte si však pozor například na Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Mineral Oil, Vaselina, Propylene Glycol, Ceresin. Všechny tyto deriváty mají určitou funkci, některé zvlhčují, jiné zvláčňují, a tak dále a tak dále. Věděli jste, že některé z těchto látek mají na svědomí ucpávání pórů? Pokožka tedy nemůže dýchat a strádá. U pleťových krémů je to docela paradox, co myslíte? Pokud se v těle usazují delší dobu, mohou se projevit alergie, ekzémy, ba dokonce poškozují ledviny a játra, reprodukční systém…

dělají z nás ropáky

Parabeny pro trvanlivost

Přílišné množství parabenů v kosmetických přípravcích (a pozor, přidávají se téměř do všech druhů kosmetiky), narušuje přirozenou hormonální regulaci a existují výzkumy, jestli nevedou rovněž ke vzniku rakoviny. Ano, kosmetika díky nim vydrží. Ale… stojí nám to za to?

Olověná lady

O olovu jste zřejmě naposledy slyšeli ve škole, když jste probírali periodickou soustavu prvků. Možná, že se s ním však setkáváte každý den. Je totiž obsaženo hlavně ve rtěnkách, a to téměř rutinně. Olovo je vlastně neurotoxin, který v těle způsobuje vážné poruchy nervové soustavy.

olověná lady

Ftaláty aneb astma, vítej!

DBP a DEP, označení pro tyto látky. Pokud je ve složení výrobku objevíte, ruce pryč. Pravděpodobně se to však nestane, jsou totiž zakázané. Nejhorší je, že někteří výrobci přítomnost těchto látek na přebal zkrátka nenapíší. Ale přesto se stále občas přidávají laků na nehty nebo šamponů a přípravků na vlasy. Narušení jater, ledvin a hlavně alergie a astma… Kdo ví, kolik takto nemocných lidí může poděkovat právě kosmetickým přípravkům.

Připadáte si snad jako šváb?

Při bližším zkoumání jsme přišli na další, velmi zajímavé přidané látky, nad jejich účelem nezbývá, než obrátit oči v sloup a začít uvažovat, jestli některé kosmetické firmy skutečně koncové spotřebitele považují za živé, lidské bytosti. Například geraniol, krásně vonící po růžích, funguje jako výborný repelent proti komárům. Linaool se rovněž pro svou vůni používá v kosmetice, taktéž se s ním můžete setkat v postřiku deratizátora, který jej používá jako efektivní insekticid na blechy a šváby. Benzoát sodný (E 211), pro komerční účely chemicky připravován z toluenu, může ve velkém množství u některých lidí vyvolat pseudo-alergie. Butyl benzyl ftalát (používaný primárně jako změkčovadlo v plastech), se nesmí přidávat do dětských hraček do 3 let. Je zařazen na seznam nebezpečných látek, které vzbuzují mimořádné obavy. Mimo jiné má ještě pár komerčních názvů (zřejmě abychom jej ve složení tak lehce neobjevili). Jako perlička na závěr, chloracetamid – při požití je údajně toxický, vedou se spory o tom, že způsobuje neplodnost a teratogenitu (vadný vývoj orgánů u nenarozených dětí). Tak se zdá, že nám některé kosmetické firmy pěkně masírují mozek.

Kosmetika Janssen

Sečteno a podtrženo, kosmetika ano, ale jen s omezeným množstvím výše zmíněných látek, popřípadě žádnými. Vybrat tu správnou značku a získat tak pocit satisfakce a hlavně bezpečí, je dnes stále náročnější úkol. Kterým značkám tedy můžete důvěřovat?

Kosmetika Janssen, a pleť je jako nová

Kosmetická značka Janssen nepatří mezi ty, se kterými se běžně setkáte na pultech drogerií, jak už tomu u profesionální kosmetiky bývá. Pokud si však zajdete do salónu, v mnohých vám ji doporučí. Hodí se pro všechny typy pleti, a dokonce i pro pleť velice problematickou. Poradí si často i s dermatitidou, tedy kožními záněty, protože přípravky jsou na pomezí kosmetiky a farmacie. Janssen poskytuje produkty pro všechny účely a jistě uvítáte také jejich příznivé ceny.

V novém katalogu najdete produkty určené pro péči o obličej, rty, dekolt i celé tělo. Obsahují samé „dobré věci“, jako jsou výtažky z kokosového oleje, olej makadamia, kyselina hyaluronová, mořské řasy, výtažky z avokáda, z houby fomes, ovesné proteiny, a takto bychom mohli pokračovat dál a dál. Pokožka tak dostane to, co si opravdu žádá, a taky se podle toho chová. Výsledky jsou vidět velmi brzy. Motto Janssen Cosmeceutical zní: „Zkrášlujeme svět“. A já bych ho přece jen trochu pozměnila: „Zkrášlujeme svět a dbáme na zdraví pleti…“. Ostatně, všechny další, důležité informace, si můžete přečíst na internetových stránkách https://www.janssen-beauty.cz.

Biodroga, kosmetika z přírody

Světoznámé lázeňské město Baden Baden je kolébkou této kosmetické značky, jejíž filozofie spočívá nejen v kráse vnější, ale také vnitřní. Pokud u kosmetiky požadujete maximální efekt, a zároveň pocit znovuzískání vitality, pak je Biodroga tou správnou volbou.

Základem kosmetických produktů Biodroga je harmonie přírodních substancí a biotechnologických účinných látek, jejichž garance je zaručena průzkumem, vývojem a vlastní výrobou v laboratořích přímo v Baden Badenu.

Ať již máte normální nebo přecitlivělou pleť, Biodroga neuškodí, ba naopak pomůže, výsledek je rychle viditelný. Chcete se o kosmetice dozvědět více informací? Pak navštivte internetové stránky www.biodroga.cz.

Matis Paris – tři čtvrtě století zkušeností

Francouzská značka Matis Paris se rozhodně nemusí stydět za své renomé. Čtyřiasedmdesát úspěšných let na celosvětovém trhu… léčebné účinky ukryté ve zkrášlovacích přípravcích… vědecký výzkum vedený profesionály z oblasti dermatologie, chemie, biologie… exkluzivní, patentovaná složení kosmetiky… působnost ve více než šedesáti zemích světa. Stačí si spočítat jedna plus jedna a je jasné, že Matis Paris je dobrá volba.

Profesionální kosmetické produkty Matis Paris jsou určené pro péči o obličej i tělo. Můžete se spolehnout, že jejich složení je spřízněné s tím, co pokožka a tělo potřebují. Kombinace vědy a přírody jdou ruku v ruce. Finální výrobky jsou pečlivě, systematicky kontrolovány. „S kosmetikou Matis Paris mám výborné zkušenosti. V mém salonu ji používám již dlouhou dobu, a tak mám možnost porovnat výsledky. Zákaznice jsou nadmíru spokojené, a to je pro mě největší odměna,“ doporučuje majitelka kosmetického salónu ve Vodičkově ulici v Praze.

Autorka: Anetta Veselá
Foto: A.Yadzevich


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dostala jsem v kosmetickem studiu Biodroga vzorek ocniho kremu Oxygen formula a doma jsem se zhrozila o jaky produkt plny chemie se vlastne jedna- hned treti polozkou v rade uvedenych je Petrolatum!, v seznamu vyjmenovach slozek jsem nasla i obsah Isopropylu myristate, Methylparabenu a Propylparabenu takze opravdu pochybuji zda kosmetika Biodroga je prirodni jak se vsude pise a vzhledem k tomu jaka je cena produktu bych cekala jine slozeni..hazim rovnou do kose
Obrázek uživatelky
profil
Já přírodní nepoužívám, ale jak to čtu, asi začnu.
Obrázek uživatelky
profil
Já si na pleť pravidelně plácám baobabový olej. Je to hlavně kvůli hydrataci, mám totiž suchou pokožku a do toho ještě alergii na klasické krémy. Teda, většinu z nich. Ale ten olej mi stejně vyhovuje víc. když už si musím vybírat, zak si vyberu pořádně.
Obrázek uživatelky
profil
????Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je pravda, nicméně jinak j to trapná reklama. Vážená, víte, že geraniol je zcla přírodní eterický olej z rostlin skupiny geranium s nespornými léčivými účinky? Mimochodem: víte o tom, že běžný ocet se dá použít na hubení plísní (sejně jako geraniol jako repelent) - připadáte si snad jako plíseň, když jíte hlávkový salát s octovou zálivkou...? ;-)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles