Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Operace nosu - radost, která mi nikdy nezevšední

27. 10. 2016 | Krása
Komerční sdělení-

Povídat si s MUDr. Měšťákem je zážitek ať už je téma jakékoliv. A když jednou během řeči prohodil "miluji nosy", napadlo mě dát našemu povídání formu a zveřejnit ho. Pro mě osobně je hluboký citový vztah k vlastní práci velké téma, a lidem jako je Doc. MUDr. Jan Měšťák CSc. v tom nejlepším slova smyslu závidím.
Doc. MUDr. Jan Měšťák CSc.










"Neexistuje pro mě operace malá a velká, každá je důležitá a vyžaduje maximální soustředění," shrnuje Doc. MUDr. Jan Měšťák CSc., vedoucí lékař kliniky Esthé a přednosta plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce.

Slyšel jsem (nebo spíš někde četl), že rád operujete nosy

Stav před a po operaci nosu.
stav před a po operaci nosuTo je pravda, operace nosu mám skutečně rád. Z mé mnohaleté klinické praxe také mohu jednoznačně potvrdit, že neexistuje žádná jiná problematika v estetické chirurgii, která by přinesla tolik osobního prospěchu člověku, jako úspěšně provedená korektivní operace nosu. Někdy je až neuvěřitelné, jaké šťastné projevy doprovázejí první seznámení se s novým tvarem nosu po sejmutí sádry. A to je pro plastického chirurga tím největším oceněním.


To věřím. Zřemě i proto, že rhinoplastika patří k nejtěžším operacím...

Stav před a po operaci nosu.
stav před a po operaciKorekce kosmetických vad nosu opravdu patří v estetické chirurgii k nejtěžším operačním výkonům co do obtížnosti a požadované preciznosti provedení. Tyto operace vyžadují velkou zkušenost, manuální zručnost a estetické cítění. Dlouholetá zkušenost však nemusí být vždy zárukou úspěšnosti operace. Je někdy až s podivem, jak jinak vynikající plastičtí chirurgové mají opakovaně nedobré výsledky u operací.


Je operace nosu bolestivá? A jaké je to po ní?

Stav před a po operaci nosu.
Stav před a po operaci nosuMohu ujistit všechny zájemce o operaci nosu, že rhinoplastika je překvapivě nebolestivá. Méně příjemné však může být zavedení malých tampónků do nosních dírek po skončení operace, které omezují 2 dny dýchání nosem.




Jak dlouho se u Vás čeká na operaci?


Korektivní operace nosu je mým již zmíněným koníčkem. Díky velkému počtu provedených rhinoplastik je u mne délka operace relativně krátká, a proto každou operaci nosu mohu zařadit do svého programu během jednoho až dvou měsíců. Velkým nesmyslem je mýtus, že operuji pouze VIP klientelu.

Za to asi mohou média. Mimochodem, setkáváte se také někdy s nespokojeností pacientů?


Doc. MUDr. Jan Měšťák CSc.

"Operovat rychle, bezpečně a s naprostou jistotou v dobrý výsledek, je podstatou mé lékařské praxe."

Každá rhinoplastika by měla přinést pozitivní efekt. A zde by měl zvážit každý plastický chirurg své schopnosti. Stále zvyšující se počet mnou prováděných reoperací nosů z jiných pracovišť je smutným důkazem, že tomu tak není. Každý operovaný nos je svým způsobem jedinečný svým tvarem a velikostí, tloušťkou kůže a jinými znaky. Podle toho musíme přizpůsobit v konkrétních případech operační techniku, aby výsledek byl co možná nejlepší. Samozřejmě mohou existovat individuální odlišnosti hojení pacientů, které jsou předem dané, a na které je třeba vždy před operací upozornit. Jsem přesvědčen, že i u těchto mála pacientů pooperační výsledek mnou provedené rhinoplastiky je vždy podstatně příznivější, než vzhled a tvar nosu před operací.

Můžete odoperovat stovky pacientů (provedl jsem nejméně 1 500 úspěšných rhinoplastik), kteří jsou šťastni a nadmíru spokojeni s provedenou operací, ale ti málokdy vstupují do diskuzí na internetových stránkách. Na rozdíl od jedné či dvou dívek, které zapomenou na to, jak nos vypadal před operací, a stále zdůrazňují na detailech svoji nespokojenost. Opět připomínám, že za mou mnohaletou praxi se mi nikdy nestalo, že by výsledek operace byl horší, než stav před operací. Za tím si stojím. Ano, významnou roli zde mohou hrát i média, zvláště bulvár, s nesmyslným a nepravdivým nařčením. Také zvláštní povahové rysy pacienta, které při prvním vyšetření před operací nepoznáme. Ale to se netýká pouze nosů. Tito stále nespokojení pacienti ztrpčují potom život mnohým plastickým i estetickým chirurgům.

Pacient, kterému po osobní konzultaci operaci nosu doporučíte, si tedy může být jist její úspěšností?


Stav před a po operaci nosu.
stav před a po operaci nosuPři výběru plastického chirurga pro korektivní operaci nosu jsou nejdůležitější dobré reference o operatérovi i o pracovišti, kde se má operace uskutečnit. Samozřejmostí by měly být ukázky pooperačních výsledků. I když tady bych byl mírně opatrný; přivedla mě k tomu jedna Američanka. Ta uvedla na internetových stránkách, že moje pooperační výsledky rhinoplastik musely být korigovány ve Photoshopu, protože nosy nemohou být po operaci tak rovné. Byl jsem poctěn jejím výrokem a nabídl jí, že může kdykoli a s kýmkoli nahlédnout do mého archivu negativů. Jedním z důvodů mnou prezentovaných dobrých výsledků operací může být skutečnost, že jsem si nechal vyrobit (coby vyučený jemný mechanik) speciální nástroje, které umožní provést až téměř dokonalou korekci nosu. Jsem si jist, že operační chybu nikdy neudělám, a že přesně dodržím předoperační představu konzultovanou s pacientem.


stav před a po operaci nosu






Stav před a po operaci nosu.

stav před a po operaci nosu






Stav před a po operaci nosu.

stav před a po operaci nosu








Stav před a po operaci nosu.

Více informací se dozvíte na webových stránkách kliniky www.esthe-plastika.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Úžasné proměny !!!
Obrázek uživatelky
profil
pro mne nevyhovujici....společně obědvame...
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem dala přednost obědu před bankovkami
Obrázek uživatelky
profil
v poledne dávám oběd na stůl! Tak si bankovky budu muset složit se stříbrňáků. Bude to trvat déle Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mi jen dvě a ještě mi 25 minut nešel net Smajlík Zrovna,když ho potřebuju
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles