Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádkový rychlokurz krásy

2. 11. 2009 | Krása
Víte jak udělat z Popelky princeznu? Pokud ne, postupujte s námi krok za krokem a zrcadlo Vám na konci odpoví, zda se to podařilo...

Make up

Před začátkem líčení pleť pečlivě vyčistěte a použijte vhodný podkladový krém. Nejvhodnější je hydratační podle typu pokožky. Pokud mrzne, nahradíme hydratační krém polomastným popřípadě mastný krémem. Pro dokonalost líčení je nejdůležitější vybrat ten správný make up. Barva make-upu by měla být stejná jako barva vaší pleti pokud si nejste jistá , zvolte raději světlejší odstín.

Make up nanášíme v bodech na čelo, tváře, nos a bradu a pak šetrně roztíráme po celém obličeji. K rozetření můžeme použít prsty nebo houbičku. Roztíráme ho vždy od středu obličeje ke stranám. V nabídce si můžeme vybrat několik druhů make upu:

Pohádkový rychlokurz krásy Transparentní pudr se používá především pro barevné sjednocení pleti. Vhodný pro mladé dívky či ženy s normální či problematickou pletí.

Fluidní tekutý make-up je nejrozšířenější a nejoblíbenější. Dobře se s ním pracuje, dobře se nanáší a roztírá. Má větší krycí schopnost než make-up transparentní. Barevně sjednocuje pleť. Je vhodný pro suchou pleť a pleť normální bez barevných defektů.

Krémový make-up má vyšší krycí schopnost. Je možno s ním zakrýt drobné nedostatky pleti, rozšířené žilky na tvářích a nose, pihy, pigmentové skvrny. Nikdy nepoužíváme na pleť, která má hodně vad (pupínky, jizvičky) a také ne na pihovatou pleť, vypadá pak šedivě a nemocně.

Make up 2 v 1 je to make-up s pudrem v jednom. Tento make-up má velice silnou krycí schopnost. Dvojí účinek v sobě kombinuje vlastnosti krému, který vytvoří hladný a rovnoměrný povrch s pudrem.

Korektor – zakrývá drobné nedostatky pleti i kruhy pod očima. Používáme ho pod make-up, ale někdy je lepší použití na make-up ještě před použitím pudru.

Tip: Pokud chcete některé partie obličeje potlačit /například velký nos/ naneste na nos tmavší make-up. Tmavším odstínem vždy opticky potlačíte nežádoucí místo. Například příliš kulatý obličej se zúží tmavším nastínováním tváří od lícních kostí dolů. Dávejte pozor na to, aby okraje těchto stínovaných částí byly dobře rozetřené, neznatelné. Světlou barvou naopak zdůrazníte a projasníte krásné partie Vašeho obličeje. Pomocí barev můžete tak krásně modelovat obličej. Obecně ale platí, že světlá barva by měla být ve středu obličeje, protože tím se tvář projasní.

Pohádkový rychlokurz krásy

Pudr

Používá se po nanešení make-upu. Make-up fixují a odnímají mastný vzhled pleti. Pomocí pudru můžete pleť nejen zjemnit a zmatnit, ale také modelovat. Pro partie, které jsou třeba potlačit, zvolte tmavší odstín, pro ostatní odstín světlejší. Pudr nanášíme pomocí štětce nebo houbičky. Tahy štětce veďte vždy shora dolů ve směru růstu chloupků. Od čela k bradě. Jinak se chloupky obalí celé a budete vypadat nepřirozeně „chlupatě“. Kompaktní pudry s labutěnkou jsou nepostradatelnou součástí každé kabelky.

Tip: Vždy před použitím odklepněte nabraný pudr ve štětci či v labutěnce o hranu pudřenky nebo o hřbet ruky.

Stíny

Při nanášení červeně mějte vždy na paměti, že méně znamená více. Začínáme opatrným nanášením menšího množství a raději postupně přidáváme, než docílíme správného odstínu. Roztíráme krouživým pohybem na lícních kostech směrem do stran. Během dne můžete klasickou tvářenku zastoupit rtěnkou. Udělejte s ní několik jemných teček a rozetřete do ztracena.

Pamatujte na barvu!!! Opět musí korespondovat s barvou pleti a vytvořit pouze nádech. Propůjčí obličeji zářivost a svěžest. Barvy červeně volíme spíše do hněda a bronzova než do červena a oranžova. Dejte pozor, ať nepůsobíte komicky ať už výběrem nevhodné barvy nebo špatným nanesením. Obecně by tvářenka měla být aplikována na nejvyšší místo tváří při úsměvu. Čím je obličej štíhlejší, tím vzdálenější je líčení tváří od středu obličeje.

Tip: S tvářenkou se na obličeji dá kouzlit. Můžeme modelovat svůj obličej. Například kulatý obličej zúžíme, když budeme aplikovat červeň pod lícními kostmi od spánku ke koutkům úst. Plochý čtvercový obličej ztratí svoji hranatost, když rozdělíme červeň od tváří ke směru nosu. Pokud lehce naneseme růž na bradu, čelo a pod obočí, celý obličej se rozzáří.

Pohádkový rychlokurz krásy

Tvářenka

Pro dokonalý tvar očí použijeme aspoň tři odstíny. Nejprve pomocí stínů nalíčíme horní víčko. Nezapomeňte na vhodný aplikátor očních stínů (nejlepší je pěnový). Tmavý stín nikdy nenasazujeme od vnitřního koutku oka, ale uprostřed, odkud k vnějšímu koutku stupňujeme intenzitu barvy. Stín měkce rozetřeme šikmo vzhůru. Pro optické posunutí očí od sebe aplikujeme světlý stín na vnější oční koutek, tak se oči opticky posunou od sebe. Oko také otvírá a zvýrazní světlý stín nanesený těsně pod obočím. Strany u vnějšího koutku oka nikdy neroztíráme směrem dolu, ale vždy šikmo nahoru. Není dobré použít jen jednu barvu stínů, ale hned několik, lehce je propojit a prostínovat, aby barvy postupovaly od nejsvětlejší k nejtmavší.

Při výběru barvy očních stínů nezáleží jen na barvě očí, ale i na tvaru oka, tvaru obočí, posazení očí, na příležitosti kam se líčíte, na doplňcích, na oblečení. Avšak žádná barva stínů není pro nikoho tabu. Jde jen o to tuto barvu vhodně umístit, rozetřít, na kombinovat s jinými a zjistíte, že můžete nádherně vypadat v jakékoliv barvě stínů. Nikdy nesmí být barva stínů ohraničená, roztíráme ji vždy do ztracena. V nabídce je několik typů očních stínů v různých barvách, kde si každá žena může vybrat nejvhodnější typ a barvu.

Oční linky

Pro dramatický pohled obtáhněte tužkou tvar oka na horním i dolním víčku těsně podle řas. Nebojte se ji protáhnout až do vnitřního koutku. Malé oči opticky rozšíříte, pokud použijete bílou konturovací tužku na vnitřní okraj oka. Oči se projasní a zvětší. Místo souvislé čáry můžete oční linku i natečkovat a nabodovat. Působí to jemně a efektně. Tvar očí je při líčení velice důležitý. Oči jsou výrazově nejsložitější část obličeje. Vyjadřují náladu, radost, smutek a jiné citové projevy.

Tip: Tenké linky se vám podaří, když budete tužky uchovávat v lednici.

Pohádkový rychlokurz krásy

Řasenka

Bez použití řasenky nevyniknout sebekrásněji nalíčené oči. Řasenka oživuje výraz očí. Nejprve vytvarujeme řasy pomocí kleští na řasy. Pak naneseme první vrstvu. Líčit řasy začínáme vždy uprostřed víčka, nejprve nabarvíme vnější řasy, pak vnitřní. Barvu necháme chvíli zaschnout , pak řasy přetřeme ještě jednou. Pokud jsou řasy slepené, oddělit je můžeme pomocí párátka. Teprve pak je na řadě druhá vrstva. Dbáme na to aby se řasy neslepovaly. Pro zvýraznění očí je nejvhodnější černá, tmavošedá, tmavohnědá, tmavomodrá.

Tip: Kartáček řasenky do nádobky nezasouvejte příliš rychle, protože stlačuje dovnitř i ven vzduch a řasenka rychleji vysychá. Tento úkon provádějte pomalu a zlehka.

Obočí

Obočí je velice důležitý, protože udává ráz a charakter celého obličeje. Tvar obočí je možno změnit a vylepšit. Špatně upravené obočí pokazí celkový vzhled.Nikdy obočí nevytrháváme na horním okraji. I když roste do stříšky a na střední části je špičaté. Obočí by mělo končit nad zevním okrajem očního koutku a ztenčovat se. Konce podle klasické přímky má být tam, kde jsou spojeny tři body přímkou, tj. konec obočí, koutek oka a nosní křídlo. Když je obočí delší a poklesává, dává unavený a smutný výraz. Barva obočí by měla být stejná nebo trochu tmavší, než je barva vlasů. Obočí nejprve učešeme a pak speciálním kartáčkem nabarvíme. Můžeme ho líčit i pomocí tužky na obočí nebo pomocí pěnového aplikátoru zašpičatělého tvaru na který naneseme oční stíny v prášku a opatrně aplikujeme po směru růstu chloupků. Obočí můžeme také “přetáhnout” hnědou nebo černou řasenkou.

Tip: Při korekci linie obočí a k pozměnění nebo ke zvýraznění jeho barvy na tužku moc netlačte. Přehnaně ostré linky vypadají nepřirozeně. Dokonalého výsledku dosáhnete, pokud obočí poté lehce promnete konečky prstů nebo kouskem vaty.

Pohádkový rychlokurz krásy

Rtěnka

Před začátkem líčení rtů je vhodné použít jelení lůj. Krásně tvarované rty líčíme v původním tvaru. Rty úzké se snažíme líčením zvětšit, velké rty zmenšit. Je dobré rty stínovat a použít několik barev rtěnky. Nejsvětlejší tón by měl být umístěn uprostřed rtů v takzvaném srdíčku. Od středu pak postupně přidáváme tmavší barvu. Pokud používáme konturovací tužku je dobré vybrat barvu shodnou s barvou rtěnky nebo o tón tmavší. Vždy nasazujeme konturovací tužku uprostřed horního rtu. Nakonec můžeme rty přetřít leskem na rty. Pokud chceme, aby nám rtěnka vydržela dlouho a neobtiskovala se na skleničky, použijeme např. zvláčňující rtěnku nebo nalíčené rty přepudrujeme, opět nalíčíme a opět přepudrujeme. Jasné a lesklé barvy opticky způsobují, že jsou ústa větší, tmavé tony ústa zmenšují. Proto pokud máte úzké rty nikdy nepoužívejte tmavou rtěnku. Módním hitem v současné době jsou lesky v tonech kapučína, bílé čokolády a černého rybízu. Módní je i projasněná hnědá barva s nádechem rezavé nebo měděná barva s příměsí zlaté, dále pak barva cihlová a hnědorůžová. Na večer je hitem barva zvaná zlatá švestka.

Tip: Pokud si nejste jistá pevnou rukou, udělejte nejprve na okrajích rtů tužkou několik teček a ty pak spojte krátkými čárkami.

Pohádkový rychlokurz krásy

Lak na nehty

První pohled při setkání s jiným člověkem nám často padne právě na ruce, které nám mohou říci mnoho o tom, kterému patří. Krásné a upravené ruce a nehty jsou předností.

Správné lakování nehtů začíná vrstvou podkladového laku, který nehet chrání. Poté následují 2 vrstvy barevného laku dle vlastního výběru. Lak nanášejte třemi tahy, začínejte uprostřed a pokračujte po stranách. Po zaschnutí můžeme opakovat. Nakonec se nanáší poslední vrstva průhledného vrchního laku, který chrání lak před poškozením a poškrábáním.

Nejoblíbenější úpravou nehtů je už několik let francouzská manikúra. Nehty po ní vypadají velmi upraveně a čistě a celkový dojem je takový, že ruka je pěstěná a mladá. Jak tedy postupovat? Na špičky očištěných a odmaštěných nehtů naneseme bílý lak, po jeho zaschnutí aplikujeme krycí lak. Po jeho zaschnutí můžeme použít ještě lak krycí, aby nám celé dílo vydrželo co nejdéle.

Tip: Aby lak vydržel na nehtech dlouhou dobu, otřete si nehty před lakováním octem popřípadě citronovou šťávou.

Zdroj: Kosmetika Regina

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
se chtela naucit....a pak ......cas udela divy
Obrázek uživatelky
profil
Máme z čeho vybírat, ale mnohé ženy jsou jak chodící masky, což se mi vůbec nezamlouvá. Raději vypadám normálně.
Obrázek uživatelky
profil
hezký a zajímavý článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
chodím občas ke kadeřnici, jinak jsem nikdy nevyužila žádný pedikůry, kosmetičky a já nevím co ještě. Nejsem ošklivá a přesto si myslím, že na tom, jak člověk vypadá až tak nezáleží. Je to povrchní. Nelíčím se. Z jediného důvodu - nemám to zapotřebí. Mý klienti (tedy pacienti záchranné služby) mě vždy vidí rádi a nemyslím, že bych jim nalíčená pomohla víc. Spíš by mě potem rozmazaná řasenka při resuscitaci štvala... takže dámy, já se nelíčím a nevadí mi to.
Obrázek uživatelky
profil
tak tohle řešit nemusím.Mám dceru kadeřnici a ta má studio, kde je kosmetika a pedikůra.Jednou za půl roku chodí vižážistka, klientky si to přejí. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles