Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rady pro naše krásné nehty

12. 04. 2010 | Krása

Ruce jsou doceňovány víc, než si většina z náš může vůbec myslet. Správná péče pomáhá udržovat naše ruce zdravé, krásné a přitažlivé. No jen řekněte, která žena netouží po krásných pěstěných nehtech? Naše ruce jsou jakýmsi zrcadlem a odrazem našeho nitra. Věřit tomu nemusíte, ale co si pomyslí muž o ženě s krásnými drápky nebo naopak o nehtech, které se snad ani nehty nazývat nedají? Jak správně pečovat o svůj společenský doplněk (ano opravdu mám na mysli naše nehty) a jak naše drápky pěkně nalakovat? To vše a ještě víc se dočtete o pár řádečků níže!


Krásné nehty, to není pouze výběr vhodné barvy laku na nehty. Důležité je mít nehty pěstěné a upravené, přičemž dosažení tohoto cíle je procedura velmi náročná a vyžaduje čas i trpělivost. O kvalitě nehtů hodně vypovídá především složení stravy. Jestli nejsou nehty v pořádku, zamyslete se na svým jídelníčkem. Snažte se do stravy zahrnout více ovoce a zeleniny, aby jste si zajistila nutné vitamíny, minerály a enzymy. Také neopomíjejte zinek a vitamín skupiny B. Především ale dodržujte pitný režim. 2 – 3 litry vody denně by mělo být samozřejmostí.


Co se děje, pokud:


lakovaniMáte křehké nehty – pravděpodobně Vám chybí vitamín A a také vápník Doplňte jej mléčnými výrobky, sýry a jogurty!


Máte bílé flíčky na nehtech – tyto flíčky většinou značí nedostatek bílkovin, vitamínu C nebo zinku.


Máte velmi zakulacené a zakřivené konce nehtů a nehty „hnědnou“ – pokud nekouříte, zamyslete se nad nedostatkem vitaminu B12 – ten je k dostání v každé lékárně.


Pokud máte měkké nehty – znovu je příčinou nedostatek vápníku
Pokud se na Vašich nehtech objevují řezy a praskliny - začněte dodržovat pitný režim – obecně se doporučují alespoň 2 l vody denně! Voda je základem všeho! Na to nezapomínejte!


Správné lakování drápků


0. Základem a prvním krokem by mělo být bezchybné odstranění předešlého laku. Nehtíkům prospívá bezacetonový odlakovač s vitamíny, který koupíte takřka v každé drogerii. Po odlakování nehty ničím nekrémujte (lak by se na mastné nehty špatně chytal)


1. Jako základ aplikujte zpevňovač nehtů, který vyplní případné rýhy v nehtu a postará se o to, aby šel barevný lak později bez problémů odstranit. (takové černé nebo rudé šmouhy po celých prstech opravdu moc sexy nejsou:)


2. Po úplném zaschnutí zpevňovače naneste tenkou vrstvu laku. Zdůrazňuji „tenkou vrstvu“, po nanesení nepřiměřeného množství se začnou tvořit bublinky, které moc efektivně opravdu nevypadají.


3. Při lakování začínejte vždy uprostřed nehtu, až pak doplňte lak i do stran. Esteticky působí a nehty prodlouží následující finta: Nenanášejte lak do stran – k okrajům nehtu, ale pouze doprostřed.


nehty4. Po několika minutách – jakmile lak opravdu zaschne, opakujte celý postup ještě jednou. U světlého nebo matného laku je občas nutná i třetí vrstva laku.


5. Nechte své drápky zaschnout. Tip: pro rychlejší zaschnutí nechte na své nehty volně stékat studenou vodu.


Nikdy nepoužívejte staré laky. Staré laky na nehty nevypadají hezky. Jsou husté a jejich aplikace je složitá. Jestliže nepomůže ani protřepání lahvičky, tak radši lak vyhoďte (i když to byl nejoblíbenější odstín) a kupte si nový. Starým lakem, který zasychá stejně nikdy své nehty dokonale nenalakujete.
Vaše nehty můžou být krátké i dlouhé, ale musí vždy vypadat upraveně. Podle nehtů se pozná, jak o sebe žena pečuje. Stačí znát pár triků a úpravu nehtů zvládnete s přehledem. Vašim drápkům již nikdo neodolá!


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já si teda nehty občas nalakuju, líbí se mi to, ale taky používám Donnu Nails jako výživu, protože se mi pak nehty tolik nelámou.
Obrázek uživatelky
profil
Používám zásadně průhledný vyživujíci lak a přečnívající část nehtu si zespodu barvím obyčejnou bílou pastelkou, žádnou tužkou na nehty, ty se akorát lámou a bílé pastelky děti stejně nikdy nepoužívají Smajlík Nehty vyživuju zevnitř tobolkami donna nails, které jsou určené specielně na nehty a zvenku olejíčkem z avonu a mám krásné nehty, které mi pořád někdo chválí.
Obrázek uživatelky
profil
Na lámavé a třepivé nehty mohu doporučit Nail experts od Avonu.(lak proti štěpení a lámání nehtů) Je bezbarvý a nehty jsou po něm opravdu pevné. Pěkně rostou a vydrží dlouhé.
Obrázek uživatelky
profil
DOBRé RADY
Obrázek uživatelky
profil
bohužel nemohu mít dlouhé nehtíky,to by se asi v práci nelíbiloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc