Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Staňte se profesionální vizážistkou...

4. 06. 2009 | Krása
Make up artist neboli profesionální vizážista. Atraktivní a trendy zaměstnání, které umožňuje být časově flexibilní. Ideální práce pro kreativní ženu. Je to obor neustále se rozvíjející a možnosti seberealizace v tomto obou jsou nepřeberné - svět hudby, filmu, kosmetická impéria, módní salóny, svět reklamy a zábavního průmyslu. Stovky televizních společností točí každý den v týdnu, 24 hodin denně. Každý reportér, modelka, moderátor, herec, zpěvák, účastník soutěže či talk show, potřebuje někoho a ten někdo je profesionální vizážista. Výsledek jejich kouzel můžeme obdivovat na stránkách milionů magazínů, billboardů, plakátů, kalendářů, CD obalů i fotografií na webových stránkách. At´už je Vaším cílem pracovat s fotografy, modelkami, módními návrháři, herci, napomáhat v tvořivosti plastickým chirurgům, zkrášlovat nevěsty v jejich významný den, vždy budou na světě existovat lidé, kteří budou potřebovat služby profesionálních vizážistů.  

Veronika Dědková patří mezi průkopníky a objevitele vizážistiky v Čechách. Oboru se profesionálně věnuje přes 13 let. Pracovala pro firmy jako je např. Nina Ricci , Versace.

Staň se vizážistkouNedávno se začlenila do týmu lektorů profesionální školy líčení SURFACE. Škola nabízí kurzy osobního a profesionálního líčení nejmodernějších metod a inovativních technik standardně používaných na mezinárodní úrovni. Klade důraz na vysokou kvalitu a profesionalitu nabízených kurzů, proto má v týmu ty nejlepší vizážisty z České republiky. Se všemi lektory přišla bohatá zkušenost v oblasti make upu, unikátní techniky a studijní metody na národní i mezinárodní úrovni
Veronika Dědková tak vedle Pavla Bauera, Lucie Gibodové, Adriany Bartošové a dalších učí zájemce o profesionální vizážistiku základy až po nejnáročnější techniky líčení.

Právě Veroniky jsme se zeptali na pár otázek

ohledně životního stylu profesionální vizážistky.


Jaké byly vaše začátky v oboru?
Přihlásila jsem se na půlroční kosmetický kurz a na jeho konci se na doporučení organizátorů kurzu zúčastnila soutěže v líčení. Bylo to v roce 1994 a tématem soutěže byl Make-up jako Marilyn. Tehdy se mi podařilo umístit jako 3. v celonárodním kole. Věděla jsem, že práce kosmetičky není nic pro mě, ale přitahovalo mne líčení, snaha objevit v každém to krásné, a proto jsem se rozhodla změnit zaměstnání.Podařilo se mi získat zaměstnání vizážistky u českého zastoupení firmy Nina Ricci. Dva roky jsem objížděla naši zem, v mnoha městech v rámci propagační akce na výrobky firmy zájemkyně líčila a doporučovala, jak pomoci jejich vzhledu. Byla to velká škola, rukama mi prošly stovky a stovky obličejů s různými druhy pleti, mladé i vrásčité, můj osobní rekord bylo třicet nalíčených žen v jednom dni. Naučila jsem se pracovat s velmi kvalitní kosmetikou a ze dvou školení v Paříži, která firma pro své vizážistky pořádala, jsem dlouho čerpala.

Staň se vizážistkouRozhodnout se pro svobodné povolání chce odvahu...
Po odchodu na volnou nohu jsem získala první práci díky Georgině Zgarra Abanto, kterou jsem znala již dříve z módní přehlídky. První natáčení televizní reklamy bylo pro mne objevné. Postupně jsem poznávala produkční a fotografy a nabídky začaly přicházet samy. Považuji za velké štěstí, mít práci, která člověku přináší radost. Nejsem typ, který se přinutí dělat něco, co nechce. Cokoliv dělám, potřebuji dělat s radostí a chutí. U vizážistiky je ohromné, že se člověk setkává s mnoha zajímavými lidmi.

Vládne mezi vizážisty rivalita?
Spolupracujete-li dlouhodobě například s nějakým fotografem či produkcí a jste-li náhle nahrazena někým jiným, samozřejmě to zamrzí. Mnohdy ale zjistíte, že změna pomůže i vašemu stylu. Na společných akcích je ale nutná profesionální spolupráce a o rivalitě nelze ani uvažovat. Mám ráda podnětnou konkurenci, lidi, kteří umí, pozvedají a směrují vizážistický styl. Nutí mě to sledovat obor a nezůstat na jednom místě. Vadí mi lidé, kteří o sobě drze tvrdí, že jsou dobří vizážisté, ale kvalitní práce za nimi vidět není. Profesionálové takové lidi samozřejmě poznají, otázkou však je, zda je mezi produkčními, kteří vizážisty zaměstnávají, dostatek profesionálů.

Zažíváte v profesi i nepříjemné chvilky?
Nesnáším takové to ticho, které nastane, když se někdo podívá na moje dílo, to se mu nelíbí a nechce to říct. Mám štěstí, že mám dobré zakázky a spolupracuji s příjemnými lidmi, kteří oboru rozumějí. Určitě nastanou momenty, kdy cítím, že výsledek mohl být lepší, ale to asi zažívá občas každý, kdo tvoří.

Kde čerpáte nápady a náměty?
Inspiraci nacházím ve fotografiích, vnímám barvy, tvary a linie. Za průkopnickou považuji v oboru vizážistiky italskou verzi časopisu Vogue. Získávám hodně i od mladší sestry Veroniky, profesionální výtvarnice. Dříve mi dávala především technické rady týkající se mísení barev a podobně, nyní bývají naše debaty o inspiraci a společných projektech.

Líčíte modelky pro fotografování, módní přehlídky, reklamy. Čemu dáváte přednost?

Mám velmi ráda fotografování. Jsem klidná povaha, vyhovuje mi tudíž klidná práce. Natáčení reklamy s větším počtem lidí ve štábu je pro mě vítanou změnou. Mám za sebou líčení pro dva celovečerní filmy, z toho jeden byl počinem americké nezávislé kinematografie. Velmi mě to bavilo a těším se na další natáčení.

Staň se vizážistkouLíčidla, štětečky... musíte mít asi hodně vybavení?
Vozím sebou kufr na kolečkách a tašky, je toho zhruba třicet kilogramů. Je to tedy fyzicky náročné povolání! Fotografuje se obvykle v ateliérech, natáčí na Barrandově, někdy se pracuje i v exteriérech. U natáčení velkého filmu nebo reklamy je přistaven tzv. make-up bus, kam se můžeme s prací uchýlit, obvykle však malujeme kdekoliv. Třeba v kavárně u stolku.

Za několik let svého působení máte už dostatek hodnotných zkušeností, které předáváte studentům na kurzech SURFACE profesionální školy líčení. Jak hodnotíte své začátky a a co byste doporučila zájemcům, kteří se chtějí stát profesionálním make up artistou?

V době kdy jsem začínala, neexistovala taková nabídka a možnosti studia. Dnes jsou  k dispozici nejen základní kurzy líčení, ale i marketingové kurzy, které Vás připraví po obchodní stránce, naučíte se prodejní dovednosti atd. A to nezmiňuji kurzy pro pokročilé vizážisty, kdy si mají možnost vyzkoušet pokročilé techniky líčení a další než půjdou přímo „do terénu“. Je to skvělá příležitost být naprosto připraven. Je důležité na sobě neustále pracovat a zdokonalovat se. Proto doporučuji navštěvovat různé semináře a  workshopy, kde zájemci mohou shlédnout práci profesionálních vizážistů sa učit se tak používané techniky. Pak už je to jen o praxi, umění každé vizážistky a hlavně o štestí.


SURFACE professional make up school je přední školou v oblasti líčení. Věříme, že Váš úspěch je vyjádřením i našeho úspěchu. A proto Vám umožníme získat nezbytné znalosti k tomu, abyste se mohli uplatnit na profesionální úrovni. Nejlepší vižážisté na českém trhu Vám prozradí všechna tajemství k tomu, abyste se stali úspěšnými ve Vašem toužebném zaměstnání, které Vám přinese i zajímavý profit. Umožníme Vám praktické tipy,  které Vás připraví na profesioální dráhu vizážisty tak, aby Vaše práce plnohodnotně reprezentovala i naši školu.

Rekvalifikační kurz je určen všem, kteří se chtějí stát profesionálním vizážistou. Není nutné poředchozího vzdělání v tomto oboru. Díky kurzu získáte znalosti a dovednosti od základů až po nejpokročilejší techniky od nejlepších vizážistů z České republiky. Velký prostor se věnuje i praktické části.  Po úspěšném dokončení tohoto základního kurzu získáte certifikát akreditovaný MŠMT ČR. Nejlepším studentům nabízíme možnost budoucí spolupráce a uplatnění v oboru.


Nejbližší termín kurzu s Veronikou Dědkovou je v termínu 15. – 19.6.2009
Více informací o kurzech naleznete na webových stránkcáh SURFACE.


Děkujeme za rozhovor.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Staňte se profesionální vizážistkou...:

Staňte se profesionální vizážistkou...
Staňte se profesionální vizážistkou...
Staňte se profesionální vizážistkou...
Staňte se profesionální vizážistkou...
Staňte se profesionální vizážistkou...
Staňte se profesionální vizážistkou...
Staňte se profesionální vizážistkou...
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám v plánu si udělat rekvalifikační kurz kosmetička a vizážistkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík žeby som skúsila
Obrázek uživatelky
profil
Ženy, které se opravdu umí vcítit, mohou být profesionálními vizážistkami. Není to práce pro každého. V první řadě by měly rozumět sami sobě.
Obrázek uživatelky
profil
Škoda, že rekvalifikačni kurz se nepořádá i v Brně a možna se začátkem v odpolednich hodinách. Věřím, že zájem by mohl být velký.
Obrázek uživatelky
profil
modelky jsou nádherně nalíčenéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles