Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tvářenka doladí váš make-up

28. 12. 2009 | Krása
Žádný dokonalý make-up se bez tvářenky, nebo chcete-li růže, neobejde. Pomůže vám krásně vymodelovat obličej a navíc může skvěle oživit unavenou pleť. Pokud chcete jen nenápadně rozjasnit svou tvář nebo poznat pár tipů, jak tvářenku správně používat, poradíme vám.

Obecně platí pravidlo, že pokud jdete večer do společnosti, můžete být odvážnější a použít výraznější odstíny. Sáhněte tedy po odstínu o dva stupně tmavším, než je váš make-up. Na běžné denní líčení, například do zaměstnání, postačí odstín pouze o jeden stupeň tmavší.

TvářenkaSprávný výběr barvy tvářenky nikdy nepodceňujte. Hledejte odstín, který odpovídá vaší barvě pleti, když se přirozeně červenáte. V našich zeměpisných šířkách jsou to především  narůžovělé tóny. Testujte  přímo na tvářích nebo hřbetu ruky a to při denním světle.

Druhy tvářenek

Pro suchou nebo opálenou pleť se nejsnadněji používají krémové tvářenky, protože se neusazují ve vráskách. Na mastné pleti se tento tip však může rozmazávat a rozpíjet. Pokud tvářenku ještě poprášíte pudrem, krásně líčení zafixujete a déle vám vydrží.

Práškovou tvářenku používejte v kombinaci s pudrem. Snadno se nanáší, její nevýhodou však je, že potřebujete štětec a obtížněji se napravuje, když to přeženete. Při nanášení tvářenky ještě oklepejte o hřbet ruky přebytečný prášek. Raději naneste poloviční množství barvy a postup zopakujte.

Proteplit obličej nebo ubrat pár let může bronzový pudr. U jemného  letního líčení jím dokonce můžete úplně nahradit tvářenku. V zimě jen lehce poprašte líce před použitím svého odstínu tvářenky a získáte opálený vzhled. Vždy ale používejte dva různé štětce, barvy zůstanou čistší a nesmíchají se.

Nanášení tvářenky podle tvaru obličeje

Kulatý obličej - nanášejte růž tam, kde se spojuje horní a dolní čelist na tváři a tvar, který se v tomto místě „kreslí“, by měl být kulatý.
Dlouhý obličej - ostatek barvy naneste na nejvyšší partie tváří - nešetřete tvářenkou. To zkrátí a rozšíří tuto část obličeje. Začínejte vždy na nejvyšším bodu lícních kostí a roztírejte směrem ven.
Hranatý obličej - zvýrazňujte tvář v místě těsně pod lícní kostí. Je na vás, zda budete kreslit spíše dokulata, anebo tvar protáhnete jako u oválných obličejů.
Trojůhelníkový obličej - nanášejte do ztracena, od středu lícních kostí téměř kolmo dolů na tváře. Obrácený trojúhelník - směr nanášení růže veďte od spánku přes lícní kost, šikmo přes tvář k ústnímu koutku.

Líčení štetcemPár všeobecných rad pro používání tvářenky:

    • Příliš výraznou barvu tvářenky můžete změkčit jemným popraškem sypkého pudru.
    • Krémová nebo gelová tvářenka svědčí starším ženám.
    • Popraskané žilky nebo zarudlé flíčky ve tvářích dozajista nepodpoří červený odstín, zvolte raději medový nebo žlutohnědý.
    • Nevhodný odstín na  pleti vytvoří popelavý nádech 
    • Purpurové odstíny vyvolávají dojem modřin.
    • Mnoho tvářenky v zimě nesimuluje opálenou pleť!
    • Málo tvářenky nevydrží celý den v dostatečném množství.
    Aby vám tvářenka vydržela celý den, nanášejte krémovou tvářenku na make-up a zafixujte tuhým nebo sypkým pudrem. Na pudr ještě naneste pudrovou tvářenku - dvě vrstvy vydrží celý den.

    S léty se přirozená barva pleti vytrácí. Tady vám správně vybraná tvářenka dokáže vyloudit dojem mládí i u vadnoucí pleti, zjemní vrásky, zamaskuje váčky a přidá zdravější vzhled.

    Sixtie
    ChytráŽena.cz



    Tento článek také můžete
    * Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
    GOOGLE Přidat na Google
    TISK Vytisknout Linkuj


    Komentáře
    Obrázek uživatelky
    profil
    fajnové tipy
    Obrázek uživatelky
    profil
    Několikrát mne nalíčila maskérka, ale tak černě okolo očí, že jsem si připadala jako smrťák.
    Takže líčení nesnáším. Jsem jaká jsem.
    Obrázek uživatelky
    profil
    Plesová sezóna začíná – zveme Vás k nákupu kvaliní kosmetiky a luxusních parfémů a sad za zvýhodněnou cenu a máme pro Vás rady a tipy... Buďte hzvězdou večera !
    Více na: www.belea-fmcosmetic.cz
    www.belea-fmcosmetic.cz/index.php?main_page=page&id=8
    Aktuální soutěže
    Komerční prezentace
     
     
     
    Náš tip


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
    Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles