Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelený čaj

31. 07. 2008 | Krása
Je všeobecné známé, že Japonci a Číňané se dožívají velmi vysokého věku a jedním z prostředků, který k tomu přispívá, je zelený čaj.

Zelený čaj se v Evropě stal moderním na počátku 90. let. Spotřeba zeleného čaje se v Evropě od roku 1990 zvýšila desetkrát.

Zelený čaj  neprochází procesem fermentace, proto při produkci nedochází k žádným chemickým změnám. Utrhnuté čajové lístky se nechají 2 hodiny zvadnout ve stínu, nebo se začínají ihned zpracovávat. Oxidaci je zabráněno opražením na pánvi, propařováním nebo pečením. Proto se lístky zeleného čaje nezbarví do černočervena jako je tomu u černého čaje. Následuje tvarování a sušení čajových lístků.

zelený čajMezi nejznámější druhy zelených čajů patří čaj z Číny „Gun Poder“ (malé čajové kuličky, které při zalití horkou vodou nabobtnají, má velmi silnou chuť), dalším známým je čaj „Chun Mee, který vás překvapí jemnou a svěží chutí). Jednou z nejoblíbenějších příchutí zeleného čaje je zelený čaj s květy jasmínu, který má nasládlou chuť i vůni.
Zelený čaj je třeba zalévat vodou kolem 70°, aby nedošlo k minimalizaci léčivých látek. Doba louhování čaje je 1 – 3 minuty.


Pozitivní účinky zeleného čaje:

V jedné japonské vědecké studii je uvedeno, že nálev zeleného čaje působí proti 60ti nemocem a 20 chorobu dokonce dokáže úplně vyléčit.
Obsahuje množství vitaminů (C, B1, B2, B3, B7, E a betakaroten) a minerálů (zinek, draslík, hořčík, fluor, mangan) a také alkaloidy, třísloviny a katechin EGCG, který brání tvorbě zhoubného nádoru.

zelený čajPosiluje kosti, působí preventivně proti rakovině, snižuje negativní účinky kouření, prodlužuje život po infarktu, má antistresové účinky, zklidňuje spánek, díky obsahu fluoru snižuje tvorbu zubního kazu. Dále zelený čaj posiluje imunitu, zabraňuje vzniku nových radikálů, neutralizuje škodlivé vlivy záření, má blahodárný účinek na pleť, vlasy a nehty. Snižuje vysoký krevní tlak, odbourává cholesterol v krvi, podporuje látkovou výměnu a zpomaluje stárnutí.
V poslední době je zelený čaj známý tím, že pomáhá spalovat tuky, je i součástí mnoha kapslí na hubnutí.



Petrac – čtenářka
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak litr čaje denně, a budeme jak laňky ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
stridave obmenujeme, ale urcite zeleny nejcasteji v lete i zime
Obrázek uživatelky
profil
mne tieto "zdravé" čaje nechutia čo s tým?
Obrázek uživatelky
profil
-doporučuji!
Obrázek uživatelky
profil
Zelený čaj piji již několik let po ránu a jsem opravdu fit a štíhlá.DOPORUČUJI!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles