Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zima a náš obličej

18. 01. 2012 | Krása
Ačkoliv letošní zima zatím otálí se sněhem i mrazem, pleti nesvědčí ani teploty těsně nad nulou, stejně jako neustálé přebíhání ze zimy do vyhřátých místností. Pokožku je třeba v zimním období více chránit, ať už jste ve městě či na horách.

Znáte ten nepříjemný pocit, když přijdete z procházky do vyhřáté místnosti? Pleť na obličeji je sice hezky narůžovělá, ale v teple se začíná nepříjemně napínat, mohou se na ní objevit drobounké pupínky a vy máte potřebu kůži pořádně podrbat, protože úporně svědí. Příčinou je střídání teplot, kterému je pleť vystavena při přecházení z mrazu do příjemně vytopených místností a také menší vlhkost vzduchu než je na jaře a v létě, a to i v případě mírné zimy s teplotami kolem nuly.

Pleť se totiž v zimě vysušuje podstatně více než v létě, kdy teploty šplhají ke třicítce. Pokožka se tomu brání tím, že v chladném a mrazivém počasí vytváří více přirozeného mazu, což se projevuje nejvíce v tzv. T-zóně (čelo, nos, brada). Tato obrana ale často nestačí a na obličeji se mohou objevovat nepěkné šupinky, červené fleky a celkový vzhled pleti působí velmi unaveně.

Pokud máte v koupelně výbavu krémů, které vám od jara do podzimu bez problémů na péči o obličej stačí, přes zimu je raději odložte. V případě, že máte suchou pleť budete potřebovat mastný krém, který slouží jako obrana proti ztrátě vlhkosti. Pokud je vaše pleť typu smíšeného či mastného, krémy měnit nemusíte, stačí pod ně během zimy přidat hydratační sérum nebo jemný gelový krém. Nemusíte se obávat, že vaše čelo se bude lesknout mastnotou, protože je to naopak, pleť totiž nebude muset čelit náporu suchosti a bude vyrovnaná. Existuje ještě typ pleti, kterou označujeme jako citlivou a která přehnaně reaguje na různé změny a podněty. Tato pleť trpí v zimě nejvíce a potřebuje především zklidňující, posilující a nedráždivé minerální látky – zinek a hořčík. Najdete je v termálních vodách, krémech i maskách a také ve vodách dermálních, které lze koupit v lékárnách.

Nezapomínejte ani v zimě na pitný režim a vypijte alespoň dva litry nejlépe neperlivé vody denně. Pitný režim je i v mrazech velmi důležitý. Všem typům pleti po večerním čištění prospěje aplikace zklidňující a hydratační masky, kterých je na trhu velký výběr.

Pokud venkovní teplota klesne hlouběji pod bod mrazu a vy si chcete vyrazit na procházku, jít si zabruslit nebo si vyjedete do hor, může mráz či ledový vítr vaši pokožku nevratně poškodit.
Nemusíte s sebou nosit batoh plný kosmetiky, stačí přibalit mastnější krém s obsahem bambuckého másla nebo polárníky vyzkoušený glycerin či mandlový olej.

Nezapomeňte na to, že v horách a při lyžování pod modrým nebem si můžete přivodit nebezpečné spáleniny. Namažte si obličej krémem s vysokým UV filtrem a nezapomínejte ani na rty. Tyčinku s ochranným faktorem mějte stále u sebe a několikrát denně jí rty potřete.


Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kdo četl a napsal komentík se svým názorem moc a moc děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé čtení Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já ráda používám na zimu "oblíbenou mast" Květy Fialové Leniensku z lékárny.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek my používáme ondřejovou mast na tvář při mrazech.A jsem velice spokojená.. I prckovi mažema pusinku.. :D)))
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek, skvělé rady Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles