Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Citlivé téma - zápach z úst

21. 12. 2009 | Nemoci
Zápach z úst, tzv. halitóza, je velmi citlivé téma a lidé, kteří tímto problémem trpí, si často stěžují na nedostatek informací.  Příčinou halitózy obvykle nebývá špatná činnost trávicího ústrojí, jak si často lidé myslí. 

Nepříjemný zápach z úst je v devadesáti procentech případů způsobený nadměrnou tvorbou povlaku, který se vytváří v ústní dutině, zejména na povrchu jazyka. Povlak obsahuje bakterie, které rozkládají zbytky potravy, a důsledkem je uvolňování těkavých sloučenin síry, které jsou primární příčinou zápachu. Občasným zápachem z dutiny ústní trpí přibližně čtvrtina naší populace.

Jak zápachu z úst předcházet a jak s ním bojovat?

Čištění zubů

Základem je každodenní péče o hygienu dutiny ústní a správná kontrola plaku. Zahrnuje čištění zubů a mezizubních prostorů pomocí dentální nitě a mezizubních kartáčků, ale také povlaku jazyka pomocí škrabky na čištění jazyka, která z jeho povrchu mechanicky odstraní bakterie. Dalším doporučením je omezit aromatická jídla v jídelníčku. Svěžímu dechu neprospívá hlavně česnek, cibule a některé druhy sýrů. Omezení kouření, konzumace alkoholu a velkého množství kávy je také žádoucí. Úprava jídelníčku je sice přínosná, ale zápachu z úst vás zcela zbavit nedokáže. Samozřejmě nelze opomenout ani pravidelné návštěvy zubního lékaře.

Zásadní roli v důkladné ústní hygieně však hraje také správný výběr ústní vody. Některé bojují s nepříjemným zápachem hned na třech frontách. Za prvé odstraňují bakterie, které se nacházejí na povrchu jazyka a v celé dutině ústní, za druhé neutralizují sloučeniny, které zápach způsobují, a za třetí redukují metabolismus bakterií, které způsobují vznik nepříjemného zápachu z úst. Zároveň zajišťují zachování přirozené rovnováhy bakteriální flóry ústní dutiny a poskytují ochranu před zubním kazem.

Ústní vody se používají jako doplněk každodenní hygieny jednou nebo dvakrát denně.  Stačí krátce vykloktat a není třeba vyplachovat ústa vodou. Obvykle je mohou od 6 let používat i malé děti.


Zdroj: MERIDOL

Sixtie
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ať už chceme nebo ne většina zápachu z úst pochází ze zubního povlaku, který je přítomen na zubech a jazyku. měla jsem s tím dlouhodobé problémy a také jsem měla zubaře, ke kterému jsem léta chodila. Známé mně doporučili se obrátit na odborníky z dentalpartners.cz Vstupní prohlídka vypadala úplně jinak než u mého předchozího zubaře, hned bylo znát, že to byl úplně jiný level. Zjistilo se nemám dokonalou ústní hygienu. Pro řešení mého problému postačilo jenom udělat kompletní dentální hygienu (odstraňuje se kámen a pigment) a provést instruktáž správného způsobu čištění zubů. Smajlík Teď ani nepotřebuji žvýkačky. Všechno je Vašich rukou
Obrázek uživatelky
profil
souhlas s Wendy, co se priciny tyce.
Obrázek uživatelky
profil
Levný a účinný prostředek proti zápachu z úst:
Kloktáme s 1 lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou.
Obrázek uživatelky
profil
škrabky na čištění jazyka bych nesnesla, to se dusím, jakmile si sáhnu trochu dozadu do krku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles