Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ČLOVĚK A STRES

8. 09. 2008 | Nemoci
Slovo stres pochází z anglického jazyka a znamená zátěž. Stres je dpovědí organismu na nadměrnou fyzickou nebo psychickou zátěž. Je nedílnou součástí našeho života a nelze se mi zcela vyhnout.

Mezi spouštěče stresu patří především:

smrt blízkého člověka, rozvod, stěhování, ztráta zaměstnání, pracovní problémy, problémy v osobních vztazích, nedostatek spánku, apod.

Stres se rozděluje na:
- eustres (pozitivní zátěž, v přiměřené míře stimuluje člověka k lepším výkonům) - distres (nadměrná zátěž spojená s negativními emočními procesy, může vyvolat onemocnění)
Se stresem je spojen také pojem frustrace, což je stav neuspokojení z určité činnosti, nezdaru či zklamání.

člověk a stresPříznaky stresu:
Mezi hlavní příznaky toho, že je člověk ve stresu patří: únava, nespavost, poruchy soustředění, bolesti hlavy, podrážděnost, nervozita, ztráta chuti k jídlu atd. Stres je většinou doprovázen nejistotou a strachem.

Vlivy stresu na lidský organismus:

Stres ohrožuje srdce a cévy, zvyšuje krevní tlak a hladinu cholesterolu a oslabuje se imunitní systém.
Stres dokáže být i velice záludným onemocněním. V případě, máme-li silné stresové příznaky a působí-li stres vleklé problémy v našich osobních a pracovních vztazích, měli bychom navštívit lékaře.

Jedinou cestou k vyřešení stresu je odstranění jeho příčin. Léky a potravinové doplňky (B komplex, vápník, horčík) mohou zvládnout průvodní potíže, jako jsou např.deprese. Dále se dá stres zvládnout pomocí relaxačních cvičení, meditace apod.

Metody jak překonat stres:

- relaxace
- zábavná činnost
- nezapomínat jíst a pít
- zavřít oči a myslet na nějaký příjemný zážitek
- poodstoupit od příčiny stresu a zamyslet se nad ní



Petrac – čtenářka
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Má to alespoň podobný účinek? jaké to léky jsou přesně prosím?
Obrázek uživatelky
profil
Jak se vypořádat se stresem bez antidepresiv??
Obrázek uživatelky
profil
Někdy mi pomůže sklenička bílého vínka vypitá večer s manželem u televize, jindy tabulka čokolády anebo zmrzlinka (jakákoliv a je jedno jestli je léto nebo zima Smajlík). Ale hlavně mi vždy nejvíce pomáhá můj muž,když je nablízku, protože on sám je děsný kliďas a vždycky mě dokáže zklidnit nebo jinak naladit Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mě pomůže procházka a popovídání si s přáteli. A večer po náročném dni si uvařím bylinkový čajíček. Přeju všem ať mají minimum stresů.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles