Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dejte sbohem podzimním depresím!

2. 11. 2008 | Nemoci

Zrající ovoce, pastelové barvy padajícího listí, ale i zima, plískanice a zkracující se den – to všechno je podzim. Bohužel mnoho lidí se nechá posledně jmenovanými věcmi otrávit a unavit a propadají se do hlubší a hlubší pavučiny podzimních depresí. A přitom k navození dobré nálady stačí jen pár jednoduchých triků.

Čaj – odvěký a účinný povzbuzující prostředek. Připravte si nejlépe kvalitní bylinkový čaj; z máty, lipového květu nebo třeba anýzu. Netradičním, ale účinným životabudičem je rozmarýn, naopak k uklidnění pocuchaných nervů a pro dobrý spánek použijte meduňku.

Čtěte také: Síla bylin, návrat k přírodě

Dejte sbohem podzimním depresím!Vitamíny. Dopřejte si jich hodně. Nejdůležitější jsou vitamíny skupiny B a vitamín C. Skvělý je z tohoto pohledu například banán, který obsahuje i spoustu důležitých minerálů, jako např. železo nebo draslík.

Pijte. Ano, pitný režim je hodně důležitý, předejdete tak pocitům únavy a bolestem hlavy. Lahev s pitím noste vždy u sebe, v práci ji postavte na kancelářský stůl apod. Nezapomeňte také, že káva odvodňuje, takže si za každý šálek dejte šálek vody navíc.

Kupte si čokoládu. Musí být kvalitní s vysokým obsahem kakaa. Jedině tak si opravdu pochutnáte a oceníte povzbuzující účinky theobrominu, čili lidově řečeno „obalíte nervy.“ Ale pamatujte, všeho s mírou!

Cvičte! A pokud to nejde, dopřejte si alespoň třikrát týdně delší procházku. Přestaňte používat pohyblivé schody, výtahy, z autobusu vystupte o zastávku dřív atd. Budete mile překvapena, jak moc vám pravidelný pohyb vyčistí hlavu, pročistí organismus a pomůže shodit nějaké to kilo navíc.

Večerní koupel osvěží tělo a povzbudí mysl. Hýčkejte se a přidejte do vody pěnu s bylinkovými výtažky nebo pár kapek éterického oleje (nejlépe z pomeranče nebo ylang-ylang). Koupejte se minimálně po dobu 20 minut a úplně vypněte (telefon a knížku nechte v jiné místnosti).

Líčení. Zapomeňte na hnědou nebo šedivou. Bez obav vyzkoušejte raději růžové nebo světle modré tóny. Možná zkuste změnit i styl líčení, účesu, oblečení… Zkrátka experimentujte! Kupte si třeba látkovou čelenku do vlasů nebo korálkovou bižuterii v pestrých barvách. A nezapomeňte si do kabelky přibalit pečující balzám na rty, protože s popraskanými ústy se zkrátka cítit v pohodě nebudete.

Vůně jde s líčením a oblečením ruku v ruce. Vyberte si nejlépe nějakou květinovou. Naopak se vyhněte těžkým orientálním tónům a silným francouzským parfémům. A ještě malý trik: pokud chcete být opravdu obklopena oblakem vůně, stříkněte si parfém i na pěšinku ve vlasech.

Rozzařte si domov podzimními barvami. Větvička s pestrobarevnými listy vydrží ve váze s vodou i několik dní. Přidejte k ní větvičku červených šípků a máte jednoduché podzimní aranžmá. Romantické duše ještě mohou přidat dva nebo tři květy chryzantém (listopadek). Ano, slyšíte dobře. Zapomeňte na jejich tradiční roli při výzdobě dušičkových hrobů a nechte je rozvinout jejich potenciál. Čínští a japonští mistři, kteří jejich šlechtění věnovali léta práce, vám budou určitě vděční.


Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Prevence proti podzimní depresi je svítit, svítit a zase svítit - a to opravdu intenzivně. Bludičky v pokojích opravdu působí depresivně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles