Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí lékař radí: jak na nachlazení a rýmu

31. 10. 2011 | Nemoci
Podzim je obdobím, kdy se rýma či nachlazení vyhne málokomu z nás. Jak známo „léčená i neléčená“ rýma trvá sedm dní. Důležité je onemocnění nepodcenit a ihned zalehnout. Zde přinášíme několik rad, jak léčbu urychlit a také trochu zpříjemnit:

Hodně spánku: hlavní pravidlo, na které se často zapomíná. Spánek dodá vašemu organismu dostatek síly na léčbu.

Stále pijte! Prolévejte se čistou vodou a vlažným čajem od rána do večera. Je potřeba podpořit látkovou výměnu všemi způsoby, proto mějte po ruce stále plnou sklenici. Také si dopřávejte vodu s čerstvou citronovou šťávou, která vaše tělo nadopouje vitaminem C.

citronPřipravte si zázvorový čaj: zázvor oloupejte, nastrouhejte nebo nakrájejte na tenká kolečka a zalijte vodou.

Zásobte se česnekem. Naše babičky moc dobře věděly, proč na česnek nedaly dopustit. Ne nadarmo se mu totiž říká přírodní antibiotikum. V rámci své léčebné kúry ho rozmačkejte s citronem a vypijte. Moc si asi nepochutnáte, ale uvidíte, že se vám znatelně uleví.

Naordinujte si „potnou kúru“ – po vypití horkého čaje si zalezte pod peřinu a vydržte, dokud z vás nebude lít pot. Potem vaše tělo vyloučí všechny škodliviny a vy se budete cítit zase o něco lépe.

Inhalujte: Abyste mohli opět volně dýchat, můžete si pomoci inhalací s obsahem obyčejné kuchyňské soli. Jedná se o tzv. osmotickou léčbu, kdy obsažená sůl do sebe „nasává“ mezibuněčnou tekutinu z opuchlé nosní sliznice a dochází tak k uvolnění nosních průduchů.

Zdroj:  Psí Sádlo


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuju za tipy...hodně spánku :-D, piju, česnek taky jím ale někdy mi to nepomáhá. Hodně se mi na nachlazení osvědčil bylinkový nápoj Herbalmed Hotdrink, s tím jsem úplně spokojená, ten vždycky pomůže, navíc má garantovaný účinek v každém šálku Smajlík.Je to tam teda napsané Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
prosím pěkně hromádku zlaťáčkúSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
už mi z toho hrabeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík nic a nic
Obrázek uživatelky
profil
bych si prala stesticko.....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles