Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Džusy pomáhají při potížích s křečovými žilami

17. 10. 2008 | Nemoci

Mnoho lidí trápí křečové žíly. Ty pak mohou způsobovat bolest, únavu a někdy také pálení v postižených místech. Málokdo ale možná ví, že pravidelné popíjení čerstvých džusů může těmto potížím předcházet nebo je alespoň zmírňovat.

Vyvážená strava a popíjení přírodních džusů spolu s konzumací syrové potravy a zeleniny poskytují výživové prvky, které chrání naše žíly. To říkají odborníci na zdravou výživu.

Mrkev a špenát vedou
Vitamin C a proteiny, obsažené v čerstvém džusu, jsou komponentami kolagenu. Kolagen je součást tkání žil a chlopní. Pokud je v dobrém stavu, tkáně žil a chlopní jsou více odolné. Přírodní zeleninový džus z mrkve a špenátu se ukázal být prospěšný i v léčbě žilních potíží. Odborníci radí, že smícháním jednoho a čtvrt litru karotkového džusu a jednoho litru špenátového džusu vznikne formule, která je v léčbě křečových žil nápomocná.

Džusy pomáhají při potížích...Tajemství tmavých plodů
Tmavě zbarvené plody, jako jsou višně, ostružiny nebo brusinky, obsahují antokyaniny a proantokyanidiny, což jsou pigmenty, které zbarvují a také zesilují stěnu našich žil. Proto konzumace čerstvých plodů tohoto typu nebo džus zhotovený z takto zbarvených plodů je pro naše zdraví prospěšný.

Ananas proti „křečákům“
Také ananas může v léčbě křečových žil pomoci. Ananas je bohatý na enzym bromelain, který je dobrý v ochraně proti krevním sraženinám. Může být tedy prospěšný v prevenci případných embolizačních příhod. Ty jsou častými komplikacemi lidí, kteří trpí na křečové žíly.

Jedna až dvě skleničky denně pro zdraví
Pravidelné pití čerstvých džusů poskytuje příjem vyšších koncentrací výživových prvků než požívání ovoce samotného. Kombinaci výše uvedených druhů ovoce, ze kterého si džus vyrobíte, si vyberte podle své chuti. Co třeba smíchat ananasový džus s trochou višňového džusu? Pokud tedy trpíte křečovými žilami nebo se jejich vzniku snažíte předcházet, dopřejte si jednu nebo dvě skleničky čerstvého ovocného nebo zeleninového džusu denně.


Zdroj: Křečové-žíly.cz

Notburga
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to som ani netušila
Obrázek uživatelky
profil
určitě je to zdravější než nějaké léky, ale jestli to pomůže to člověk neví. Nebo jo?Máte s tím zkušenosti,
Obrázek uživatelky
profil
A pak strávím každý den 1 až 2 hodinky na WC
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice