Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

I sport může mít vliv na plodnost!

31. 10. 2009 | Nemoci

Sportem k trvalé invaliditě? Rozhodně ne! Cvičení je totiž dobré pro fyzické i duševní zdraví, a navíc rozumně intenzivní sport může pomoci i otěhotnět! Cvičení totiž snižuje podíl tělesného tuku, což pro některé ženy může mít velký význam.

Tuk ovlivňuje plodnost

Protože asi 30 % ženských hormonů (estrogenů) pochází z tukových buněk, příliš mnoho, nebo naopak i příliš málo tělesného tuku může narušit hormonální rovnováhu a snížit tak šance na těhotenství. Množství tuku už jen 10–15 % nad nebo pod normou totiž může přispívat k poruše plodnosti.

Rozumně intenzivní, pravidelné cvičení naopak spaluje nadbytek tuku, a tím posiluje nejen plodnost, ale i ostatní části lidského těla. Lékaři proto doporučují pravidelné cvičení, třicet minut denně 4–5 dní v týdnu. To totiž dokáže s tělesným tukem udělat divy!

zena-ve-vode Všeho s mírou

Nic se nemá přehánět a u sportu to platí také. Nadměrné, příliš intenzivní cvičení totiž vede k snížení plodnosti také. Proto by páry, které svůj organismus přespříliš zatěžují a nemohou počít miminko, měly svou sportovní aktivitu konzultovat s lékařem. Ideální cvičení je například běh nebo plavání.

Pokud ale sportu příliš neholdujete, nevadí, snažte se alespoň více hýbat. Choďte například po schodech místo jízdy výtahem. Choďte tančit nebo jděte do práce pěšky místo autem či hromadnou dopravou.

Zbavte se stresu, cvičte tai-chi nebo jógu

Dalším faktorem, který hraje roli v nemožnosti mít miminko, je i stres. Proto je třeba se ho zbavit, a nejlépe přímo v kombinaci s cvičením. Ideální proto je například tai-chi nebo jóga.

Tai-chi je populární na celém světě, protože je to dokonalé cvičení pro jogamysl, tělo a ducha. Cvičení zahrnuje pomalé, vznešené a soustředěné pohyby při současném hlubokém dýchání. Tai-chi prokazatelně snižuje hladinu stresových hormonů v lidském těle, a je to tedy ideální způsob relaxace.

Jóga navozuje uvolnění, zlepšuje krevní oběh a snižuje stres a úzkost a zároveň se při ní i posiluje svalstvo. Techniky jógy zahrnují specifické polohy, hluboké dýchání a někdy i meditaci. Výhodou jógy je ale především to, že techniky po jejich zvládnutí lze použít kdekoli – například u pracovního stolu nebo při cestě autem.

Zdroj: Ženská-neplodnost.cz

Simbelmine
ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tie informacie ma prekvapuju
Obrázek uživatelky
profil
cvičení, jak píše paní Zdenka 58 je opravdu tak jak říká, včetně uklidnění lidí, kteří nemohou mít rodinu. Já jsem na tom byla také tak. Lékař mi řekl, že až tak za deset let a já jsem byla ihned v jiném stavu, protože jsem se přestala nervovat.
Obrázek uživatelky
profil
štěstí jsem žádné problémy sotěhotněním neměla, takže se mi dobře píše. Ale trochu sportovat by jsme měli, sice ne do zhuntování těla, ale s přibývajícím věkem i kvůli zdraví, zbavit se přebytečných kil, ale nic se nemá přehánět, vše v rámci zdravotních možností. Všechny ty rady pro neplodné jsou krásné, ale většinou neúčinné, znám spoustu lidí, kteří se zbytečně trápí podstupují všechno možné i nemožné a často se stává, že když se již smíří, že miminko mít nebudou, tak na to přestanou myslet, uklidní se a dítě přijde ani nevědí jak, Stres dělá taky hodně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda