Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Intimní problémy během dovolené dokážou ženy pořádně potrápit. Nepodceňujte je!

26. 08. 2018 | Nemoci
Nepříjemné výtoky, svědění či pálení na intimních místech. Během dovolené to může přijít tehdy, kdy to nejméně čekáme. Příznaky vaginální infekce signalizují, že něco v intimních partiích vašeho těla není v pořádku. Víte, jak takovým nepříjemnostem předcházet?

Skoro polovina všech žen, které navštíví gynekologickou ambulanci někdy během letních prázdnin, přichází kvůli infekcím v intimních partiích. „Vaginální infekce patří mezi nejčastější zdravotní potíže během letní dovolené. Doslova denně přicházejí do ordinace pacientky s takovým problémem. Jde většinou o dlouhotrvající potíže. Ženy obvykle začínají řešit takové situace samy, a až po dvou či třech týdnech vyhledají odbornou pomoc,“ dodává gynekolog MUDr. Tomáš Fait.

Přírodní nádrže, koupaliště, sladkosti – pozor na ně


Může se stát, že na sebe dostatečně nemyslíme, a tedy se dostatečně nechráníme. Kvasinky se projevují svěděním, tvarohovitým výtokem a začervenáním genitálií. Tyto problémy přicházejí nejčastěji po návštěvě přírodních jezer či termálních koupališť, kde se mohou vlivem tepla množit sinice. Kromě toho bychom měly zpozornět i při nadměrném mlsání sladkostí. Jednou z dalších příčin může být i užívání antibiotik nebo nadměrný stres. Důvodů je mnoho, často stačí jen jeden a problém je na světě.

intimní problémyBakteriální, nebo kvasinkové infekce?


Většina žen určuje příčinu vaginálních infekcí nesprávně a dává problémy za vinu kvasinkám. Víc než 50 procent potíží má ovšem jiný původ, například bakterie. Bakteriální infekce se totiž neprojevuje u všech žen stejně. Poznáte ji zejména podle výtoku žluté až zelené barvy, zápachu či pálení. Tato infekce je o něco komplikovanější než kvasinky. V některých případech je infekce způsobena kvasinkami i bakteriemi současně. Právě proto je složité určit, jaký druh infekce postihl právě vás.


Jak problémům předcházet?


Dbejte na dostatečnou intimní hygienu a nezapomínejte ani na lehké a vzdušné oblečení, ideálně bavlněné spodní prádlo. Mykóza se například objevuje častěji u žen, které nosí těsné džíny či elastické kalhoty. Velkým problémem jsou také mokré plavky. „Všem pacientkám v ordinaci doporučuji, aby si plavky měnily po každém koupání. Koupání je rizikovější ve vodních nádržích. Delší pobyt v mokrých plavkách může nadělat velké problémy,“ doplňuje gynekolog. Nepodceňujte ani pitný režim a vyváženou zdravou stravu. Také nedostatek tekutin či nadměrné množství sladkostí mohou ve vašem těle spustit vaginální infekci.

Zdroj, foto: Idelyn


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !