Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na nevzhledné bradavice

12. 10. 2015 | Nemoci

Babí léto a teplé počasí přímo vybízí ukazovat ladné nožky, pyšnit se krásnými lodičkami, střevíčky, nápaditě nalakovanými nehty. Jenže ouha, někdy se nechtěně pyšníme i nevzhlednou a často i bolestivou bradavicí.

Pokud se vyskytuje jen na plosce nohy, jde, v uvozovkách, pouze o kosmetický problém, který nekazí naší nožní image :). O bolestivosti však ví, její nechtění majitelé, své. Když se vyskytne na prstech, už je to i nevzhlednost, která neuteče pozornému oku okolí.

Nyní je ovšem ideální čas, jak se těchto nepříjemných příživníků zbavit. Nohy nemáme nasoukané do ponožek a těsné obuvi, a tak se lépe aplikují ničitelé bradavic.

A proč to nezkusit přírodní cestou? Vyzkoušejte některý z těchto tipů a uvidíte, jak rychle s bradavicí zatočíte.

 

VlaštovičníkVlaštovičník

Zázračná rostlinka, kterou najdeme nejvíce na místech, kde je navezená nějaká suť, či omítka. Nebo u domů, kde omítka opadává, či podél cest a plotů. Stačí při každé procházce, klidně i několikrát za den, utrhnout stonek, a sytě oranžovou šťávou, která z něj vytéká, potřít bradavici. Nemusíme se bát, že by se zdravá kůže nějak spálila, vlaštovičník spolehlivě působí pouze na bradavici. Pokud jej nemáme přímo u domu, můžeme si stonek utrhnout a dát doma do vody. Vydrží několik dní.

Pozor jen, šťáva barví, takže nechat zaschnout. Po zaschnutí už nešpiní. A pozor také, vlaštovičník je jedovatý – i když pouze při předávkování a požití.


Ocet a citron

Netradiční kombinaci vytvoříte z kůry citronu, kterou oloupete a nakrájíte na kousky velikosti bradavice. Poté necháte namočené v octu, v dobře uzavíratelné nádobě, v lednici. Po třech dnech už můžete aplikovat. V náplasti si vystřihněte otvor tak velký, aby vyčnívala pouze bradavice, přiložte kousek citronové kůry a přelepte. Používejte 24 hodin a poté vyměňte. Nezalekněte se, pokud cítíte jemné pálení, pouze nenechávejte působit tak dlouho, ale jen tak, jak je vám to příjemné. Uvidíte, jak bradavice černá a brzy se vám začne vylupovat.

 

Česnek

Zázračný česnek účinkuje i zde. Ze stroužku ukrojíme plátek o velikosti bradavice a opět přiložíme jen na otvor v náplasti, kde je bradavice. Přelepíme a necháme působit. Opět zhruba 24 hodin a poté vyměníme. Aplikujeme do vymizení bradavice.

Uznejte, že kvůli specifické vůni česneku je používání v létě, kdy se vůně rozptýlí díky volné obuvi, ideální.

Nač tedy kupovat drahé, uměle vyráběné přípravky, když příroda nám nabízí vlastní lékárnu. :)

 

Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já nedám dopustit na česnek.
Obrázek uživatelky
profil
Dobré rady...mám vyzkoušené účinky vlaštovičníku...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moudré receptySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já mám vyzkoušenou cibuli Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem vyzkoušela účinky vlaštovničníku a bradavice na ruce je pryč
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka