Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kvasinky - dlouhý boj s nimi a pár rad 2. díl

17. 06. 2012 | Nemoci

5. Kvasinky  - Laktobacily, imunita a močové cesty

Tyto věci se mohou zdát naprosto nesouvisejícími, ale opak je pravdou. Imunita (obranyschopnost našeho organismu) je velmi důležitá a od ní se odvíjí i stav našeho těla. Pokud máme silnou imunitu, hůře podléháme různým nemocem. Nejlépe je toto demonstrovatelné na chřipce. Někdo může být vystavován nákazám denně a prakticky neonemocní. Lidé na něho mohou kýchat, přenášet infekci vzduchem a nic. Takovým lidem pak musíme jejich lví obranyschopnost jen závidět. Pokud ale patříte k těm, na něž se nemocný může jen podívat a již za pár hodin se jim spouští rýma a druhý den leží v posteli s angínou, znamená to, že Vaše tělo má nízkou imunitu a hůře se brání okolním narušujícím vlivům. Mnohem snadněji pak samozřejmě podléháte i samotným kvasinkám.

V první řadě se tedy zaměřte na svoji imunitu. Posilte ji vitamíny, minerály, Kvasinky - dlouhý boj s nimi a pár rad 2. dílantioxidanty a také bylinkami. Výborné jsou například echinaceové kapky, Aloe vera a vitamíny C a B.

V další fázi musíte posílit i samotnou obranyschopnost intimních partií. Kromě občasného aplikování bílého jogurtu (viz níže) vřele doporučuji užívat takzvané Laktobacily. Jednoduše řečeno jsou to hodné bakterie, které pomáhají chránit a udržovat přirozené a optimální prostředí nejen zažívacího ústrojí, ale i pochvy. Takže čím méně těchto přátelských bakterií máte, tím více máte potíží.

No a v posledním kroku se zaměřte i na pročištění a posílení trávicí a vylučovací soustavy. Pročistěte svá střeva a harmonizujte své zažívání. Zkuste denně užívat Psylium, které perfektně zažívání upravuje. Pokud Vám nebude vyhovovat, můžete vyzkoušet samotnou vlákninu, ječmen či čistící kúry. Nezapomeňte však také na močové cesty. Mnohdy jdou urologické a gynekologické potíže ruku v ruce. Já osobně jsem trpěla pravidelným střídáním zánětů močových cest a kvasinkovými infekcemi. Jen se doléčilo jedno, propuklo to druhé. Proto Vám doporučuji nezanedbávat ani tento aspekt. Hodně pijte (hlavně vodu či čaje), užívejte brusinky a jednou za čas svým ledvinám a močovým cestám dopřejte ozdravnou kopřivovou kúru (v podobě tinktur, které si můžete zakoupit v lékárně, nebo si je připravit doma).

6. Kvasinky  - Léto a koupání

Blíží se léto a pokud nám bude počasí přát, tak i letní osvěžující koupání. No a spousta z nás si možná z takového zprvu příjemného parného odpoledne u vody přinese i nějaké ty gynekologické problémy. Mnohdy oslabenému ženskému intimnímu místu stačí vyšší koncentrace chloru v bazénu, jindy stojatá voda v rybníce a problém jménem kvasinková infekce má perfektní živnou půdu. Ale jak to vyřešit? Mně osobně velmi pomáhají speciální etherické oleje, které se používají nejen k přírodní léčbě kvasinek, ale i jako účinná prevence právě při návštěvách bazénů či koupališť. Stačí nakapat pár kapek na menstruační tampon, zavést a olej se postupně uvolňuje a chrání tak naše intimní partie několik hodin.

7. Kvasinky  - Musí se léčit i partner

Kvasinky - dlouhý boj s nimi a pár rad 2. dílNěkde jsem v minulosti četla "úžasný" článek s názvem: "Trpíte kvasinkami? Vyměňte chlapa!". V podstatě v něm bylo doporučováno, že pokud žena trpí kvasinkami, může to být často vina partnera, kterého je tedy nutné vyměnit za jiného. Jenže...těžko vdané ženy budou měnit své milující manžely kvůli tomu, aby se vyléčily. Nebo se nebudou zbavovat svých několikaletých milovaných partnerů a nebudou si den ze dne hledat náhradu. Řešením je přeléčit i partnera. U něho se kvasinková infekce nemusí projevovat tak urputně a zjevně jako u Vás, ale může být jejím přenašečem. Vybavte ho tedy vhodnou mastičkou (volně dostupné v lékárně, či Vám nějakou vhodnou vybere Váš lékař), pořiďte mu nové sexy vzdušné spodní prádlo z bavlny a dohlédněte, aby se řídil stejnými pravidly jako vy a hlavně aby je dodržoval. Pokud je totiž přenašečem infekce Váš partner či manžel, mohla byste dodržovat všechny výše uvedené body do puntíku a výsledný efekt by byl minimální. Dále byste se pohybovala v začarovaném kruhu bez východiska.


8. Kvasinky - Když už...

Když už se stane, že u Vás propuká kvasinková infekce, zkuste si koupit kvalitní bílý jogurt s živými kulturami (mně se nejvíce osvědčily ty ve skle). Jogurt nechte ohřát na pokojovou teplotu a přímo na postižená, zarudlá a svědící místa si jogurt aplikujte. Někdo doporučuje nechat jej působit deset minut, někdo přes noc. Mně se nejvíce osvědčilo půl hodinky. Na půl hodinky si prostě lehněte, pokud možno nevstávejte a pro jistotu si vezměte intimku. Poté se důkladně osprchujte pod tekoucí vodou a šetrně odstraňte zbytky jogurtu (pozor však na podráždění sliznice při přímém sprchování).
Pokud se Vám nepodařilo boj vyhrát a již se s bílým nepřítelem jménem kvasinky potýkáte, doporučuji Vám při jejich ústupu provést následující kroky. Převlékněte postel a vyperte povlečení (zárodky mohou zůstat v prostěradle či na povlaku peřiny, tak zkuste poctivě měnit ložní prádlo vždy, když se kvasinek zbavujete). Vyperte také pyžamo či noční košili a hlavně ručníky, osušky i případně župan.

9. Kvasinky - Léky, masti a vodičky

Na léčbu kvasinkové infekce je dnes k dostání mnoho přípravků. Některé Vám může předepsat pouze lékař, jiné jsou k dostání ve volném prodeji. Lze si pořídit vaginální čípky, globule, masti či krémy. Pokud s těmito přípravky máte zkušenost a přesto dále trvají Vaše potíže, dáte mi za pravdu, že většina těchto přípravků zabírá pouze krátkodobě. Vyléčí aktuální potíže, ale nevyberou Vám vhodný intimní mycí gel či nezpůsobí, že přestanete jíst sladkosti.

Mamcakata - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem četla někde na netu informaci o Tibetské houbě,že se dá použít taky tak,že se vkládá kousek do pochvy na noc a ono to pomůže,tak jsem to vyzkoušela a zabralo mi to.Používam sice na mytí speciálný gel,ale někdy se tomu taky nevyhnu.Momentálně si dělám z houby domácí kefír.
Obrázek uživatelky
profil
Užitečné informace.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobře napsaný..1. i 2. díl....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles