Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lupénka má ráda stres

29. 08. 2009 | Nemoci
Životu s lupénkou je třeba se do určité míry přizpůsobit. Pokud se vám podaří identifikovat faktory, které vyvolávají zhoršení příznaků, pokuste se jich vyvarovat. Negativní vliv má zejména chronický stres, nepříznivé klima, některé léky, kouření, nemírná konzumace alkoholu a obezita.

Naopak se zaměřte na pozitivní aspekty svého života, které mohou příznaky lupénky zmírnit nebo vám alespoň usnadní život s ní. Mezi takové pozitivní aspekty patří pravidelná důkladná hygiena a péče o pokožku, vhodná strava, cvičení a zdravý životní styl a v neposlední řadě také relaxace a harmonické vztahy s vašimi nejbližšími.

Kůže potřebuje pravidelnou péči


Lupénka má ráda stresPravidelná dennodenní péče o pokožku je nezbytná. Kůži je třeba udržovat v čistotě a dostatečně promaštěnou a hydratovanou. Kůži nenechte vyschnout a popraskat, nepoužívejte dráždivé kosmetické přípravky a vysušující mýdla. Nikdy násilím nestrhávejte šupící se kůži.

Chraňte se před přílišným slunečním zářením a pamatujte na dostatečný příjem tekutin. Aby mohly kožní buňky dobře fungovat, je třeba vypít denně minimálně dva litry tekutin. K péči o pokožku patří také výběr vhodného ošacení. Nejlepší je bavlněné, hladké a volné oblečení, obuv pohodlná a na nízkém podpatku.

Víte, co jíte?


Redukční dieta u obézních pacientů může především zmírnit projevy inverzní psoriázy, která se s oblibou vyskytuje ve vlhkém prostředí mezi kožními záhyby. Při onemocnění lupénkou je třeba zvláště dbát na dostatečný příjem zinku, který se ve větším množství nachází například v ovesných vločkách.

Obecně je vhodná pestrá strava s dostatkem tekutin a vlákniny. Pokud zpozorujete, že vám nějaké jídlo zhoršuje příznaky onemocnění, z jídelníčku ho vyřaďte. Mohou to být ostře kořeněná jídla, exotické pokrmy nebo uzeniny.

Nohy na stůl


Pravidelná relaxace pomáhá uvolnit napětí a může mít příznivý vliv na průběh choroby. Každý den si najděte chvilku pro sebe, myslete na něco pěkného, čtěte si, zhluboka dýchejte nebo poslouchejte příjemnou hudbu. Důležitý je rovněž pravidelný a dostatečný spánek.

Zdroj: Revmatické nemoci.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Lupénkou už trpím rok, podařila se mi ji dostat velmi pod kontrolu, už ji mám skoro celou zhojenou, v článku se píše, že se má chránit před slunečním zářením, ba naopak sluníčko je na to nejlepší, zhojilo mi to většinu fleků po těle, samozřejmě mi opomohla i doktroka, letos se chystám párkrát zajít před létem do solaria, také to má dobré učinky. Hlavně si člověk musí oblítat doktory, lupénka je projevem nějaké nemoci, která není doléčena. Přeji mnoho úspěchu k pokoření této nemoci.
Obrázek uživatelky
profil
Na lupénku trpí moje švagrová, je to opravdu protivná neomc. Všude samé fleky, možná, že jí způsobují potíže i chemické prostředky se kterými pracuje.
Obrázek uživatelky
profil
syn před maturitou dostal lupénku,hodně mu pomáha koupel v mořské soli a přidáva si lanolín.
Obrázek uživatelky
profil
Velice pomáhá sůl i bahno z Mrtvého moře. Dá se opravdu kvalitní z nejsilnější pramene Kibuc koupit značky Ahava
Obrázek uživatelky
profil
Dnes se těžko najde jedinec, který je 100% zdravý, ale i to, co se zdraví podobá, to jest stav, který člověku nezpůsobuje obtíže, stojí za to si co nejdéle udržet.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles