Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj nekonečný boj s AFTY

12. 08. 2012 | Nemoci

Recidivující afty jsou chronickým onemocněním ústní dutiny u lidí charakterizované opakovanou tvorbou bělavých aft na sliznici dutiny ústní.

Toto onemocnění postihuje 20-25 % celosvětové populace. Jedná se o ostře ohraničené mělké vředy s bělavým povlakem a zarudlým okolím. Afty jsou velmi bolestivé a znepříjemňují příjem potravy i tekutin. S tím se samozřejmě pojí i bolestivá hygiena úst a celkově snížená kvalita života v období, kdy se vyskytují. Bohužel, důvod, proč někdo afty má a jiný ne, není známý. Obecně se tvrdí, že jde o genetiku a patologickou reakci imunitního systému.

Hlavní důvod, proč jsem si toto téma vybrala, je ten, že sama od malička trpím na afty a tak se chci podělit o to, co jsem si prožila a kam jsem došla.

Jako dítě jsem běhala po různých vyšetřeních, nikde mi však nedokázali pomoct nebo poradit. Když jsem jako malá dostala aft, do několika dnů se mi rozšířily po celých ústech a jazyku a s velkou pravděpodobností jsem na několik dní zůstala ležet s dost vysokými horečkami v posteli, bez chuti k jídlu.

afty - léčba a prevenceLéčila jsem afty během života snad vším, co je k dostání. Většinou bolest ustoupila maximálně na určitou dobu, ale jíst jsem stejně bez bolesti nebyla schopná. Z informací, které jsem získávala, bylo čím dál patrnější, že jakákoli péče a snaha o předejití aft se rovná téměř nulovému výsledku.

Pak jsem téměř ve třiceti letech, po mnoha a mnoha hodinách hledání na internetu, přišla k informaci, která mi kvalitu života během aft velmi zvedla. A úplnou náhodou J

Kamarádka mi během dopisování prozradila, že na afty nejvíce zabírá vitamín B rozdrcený a smíchaný s kapkou vody. Tím se aft od začátku prvních projevů potírá, klidně i 1x za hodinu, nebo jak je aft citlivý. Pokud aft začnu natírat ihned, jak jej poznám a nestačí se pořádně rozrůst, do 2-3 hodin je po bolesti a i když onemocnění v podstatě probíhá, je téměř nebolestivé a můžete jíst i pít. Pokud se to však nestihne a aft se rozroste do nesnesitelné bolesti, je třeba v potírání vytrvat a může to trvat i den nebo dva, než bolest povolí. Pro mě jsou však obě varianty obrovským přínosem, protože mívám afty často a průběh bývá i dva až tři týdny dlouhý.

Moje dcera dostala aft okolo půl roku a provázely ji u toho 3 dny horečky přes 41 stupňů, takže tuto nemoc nebudu již nikdy podceňovat. Naštěstí se u ní nakonec víckrát neobjevily, tak snad tuto nepříjemnou nemoc nedostala v genech ode mě.

Nakonec jsem si přišla i na určitou prevenci, je jí popíjení Alvea, které je bylinkového původu a myslím, že mi s tělem dělá divy. A nezapomínám mít u sebe v kabelce neustále Aloclair gel s aplikátorem, také se mi velmi osvědčil při první pomoci.

Grei - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zkuste si koupit echiancové kapky z kořene od Imunitu. Jsou silné a posílí imunitu a mě teda hodně pomohly na opary i afty, tak jsem na to hodně trpěla. Ale ono je to všechno spojené s imunitou.
Obrázek uživatelky
profil
Taky mám afty Smajlík už, když jsem byla malá, tak jsem na ně trpěla, pak mi řekli, že se to spraví, když porodím, no nestalo se tak, takže trpím neustále. A to pracuji s malými dětmi v mš, kde musíte mluvit, takže zkusím, to co tady uvádíte, třeba mi to pomůže, ikdyž to mám vždycky rozjetýSmajlík, ale díky za článek! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
B komplex v lékárně, ale možná i v DM nebo supermarketu Smajlík Aloclair jen na internetu myslím
Obrázek uživatelky
profil
Taky trpím na afty Smajlík prosím prosím, kde se dá sehnat ten vitamín B?
Obrázek uživatelky
profil
tak zrovna bojuji s další aftou, po delší době :-D hurááá, myslela jsem na to a ověřuji si Aloclair. Myslím, že se jedná o docela novinku na trhu. Sice jsem jeden den odpoledne úplně odpadla, mívám u aft příznaky angíny, bolení celého těla, horečka, únava, odpoledne jsem lehla a prospala se, ale jinak naprosto v pohodě. Vitamin B, když už je afta rozjetá, trochu štípe. Oproti alpě a podobným "vypalovačům" se to tedy nedá srovnat, ale trochu nepříjemné to je. Ale s Aloclaire to nebolí ani trošičku. Udělá takovou vrstvičku na aftě a opravdu o ní celou dobu nevím. Jím a piju úplně normálně. Sice ji mám celý týden, tak jako klasicky, ale nijak mě neomezuje. Můžu jen doporučit. Po dlouhé době je to konečně něco, co opravdu zabírá! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda