Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na jarní rýmu platí voda z oceánu

22. 03. 2010 | Nemoci
Jarní rýma je tady. S prvním sluníčkem se objevují i první kapky u nosu. Nepříjemné. Naštěstí tyhle nepříjemnosti dokážeme odstranit například speciálními nosními spreji, které obsahují přírodní, koncentrovanou mořskou vodu z Atlantického oceánu.

Běžné nosní kapky nebo spreje proti rýmě, obsahující různé chemické přípravky, sice dočasně zužují zánětem rozšířené cévy nosní sliznice, zmenšují její otok a tím uvolňují hlen z nosu a navodí pocit úlevy. Jenže při opakovaném  užívání těchto kapek je jejich léčebný účinek nedostatečný.

Nos k nosuPocit plného nosu neustupuje,  nosní sliznice totiž zůstává nadále zduřelá a my máme mylný pocit pokračující „rýmy“. Vzniká začarovaný kruh. Kapeme dál, na nosních kapkách si „pěstujeme závislost“, ale přitom na nás vůbec neúčinkují a celý stav zhoršují. Tomuto jevu se říká „medikamentózní rýma“. A jí si zaděláváme na nemalé problémy.  Medikamentózní rýma nevzniká při užití sprejů s mořskou vodou,“ doporučuje oceánskou vodu Doc MUDr. Vít Petrů, CsC.,  předseda České společnosti alergologie a klinické imunologie, který působí v Centru alergologie a klinické imunologie v NsP Na Homolce v Praze.

Ale oceánská voda, to je docela jiná káva. Přípravky z mořské vody, které mívají různé koncentrace, totiž na dostatečné zmírnění projevů rýmy bohatě stačí. Například speciální nosní spreje, které obsahují koncentrovaný roztok přírodní mořské vody z Atlantického oceánu jsou určeny k léčbě ucpaného nosu a vodové nebo hlenové sekrece z nosu při nachlazení, chřipce nebo alergii. A co je důležité, jsou vhodné pro kojence od šestého měsíce věku, těhotné ženy a kojícím matky.

Proč voda z oceánu?

Většina běžně používaných přípravků s obsahem mořské vody je „stejně hustá“ jako vnitřní prostředí našeho těla (izotonická), nebo dokonce řidší (hypotonická). Jejich užitím vlastně pouze oplachujete a zvlhčujete nosní sliznici. Nové spreje obsahují roztok, který je o něco „hustší“, koncentrovanější (hypertonický), a dokáží proto takzvaným osmotickým efektem vytáhnout vodu z nateklé nosní sliznice. Tímto bezpečným mechanismem nosní sliznice splaskne a ucpaný nos se uvolní.

 

Zdroj: Quixx

Sixtie
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Kapky se jmenují QUIXX.I já už mám závislost na normálních bez kterých už téměř neusnu.Takže od pátku jsem přešla na mořskou vodu a jsem zvědavá.Zatím nos dobrý a snad bude i zdravější.
Obrázek uživatelky
profil
Při pobytu u moře se zlepšuje zdravotní stav mého syna, takže nějakou dobu netrpí rýmou a angínami.
Obrázek uživatelky
profil
a jak se prosím ty kapky jmenují? obávám se že mám už závislost na normálních klasických.snad mořské pomůžou,uleví a zbaví závislostiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám taky vyzkoušené, že velmi blahodárě působí pobyt v solních jeskyních, krásně se dýchá a současně odpočívá.
Obrázek uživatelky
profil
dnes jsem si ho byla koupit a stříkám o 106 (jinak dala jsem 119,- kč.za 30 ml.)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles