Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odpovědnost za zdraví

24. 08. 2009 | Nemoci
Rakovina děložního čípku společně s rakovinou prsu patří k nejčastějším nádorovým onemocněním žen. Povědomí o významu prevence rakoviny prsu je již ve společnosti na poměrně vysoké úrovni, ale povědomí o prevenci rakoviny děložního čípku stále zaostává.

Přestože informovanost žen stoupá, také zásluhou zdravotních pojišťoven, od teorie k praxi je třeba ujít ještě dlouhou cestu. A tak se české ženy teprve učí si o prevenci nejen číst v ženských časopisech, ale také ji skutečně aplikovat na své životy a aktivně své zdraví bránit. Především musejí převzít odpovědnost za své zdraví. Lékaři, zdravotní pojišťovny i média je k tomu sice mohou nabádat, ale konečné rozhodnutí je jen na nich.

Základem prevence jsou pravidelné gynekologické prohlídky, které však skoro polovina žen podceňuje a prostě na ně nechodí. I proto zdravotní pojišťovny těm „nezodpovědným“ v dopisech vysvětlují jejich význam.

Vysvětluje jim význam prevence a výhody včasného odhalení případného onemocnění. Pozvánka vyburcovala k jednání jen pětinu oslovených žen. Ostatní si myslí, že jich se to netýká. Jenže opak je pravdou. S Odpovědnost za zdravípapilomaviry, které rakovinu děložního čípku způsobují, se v průběhu svého života setká skoro každá žena. Jenže imunitní systém některých žen tyto viry prostě nezvládne. V loňském roce se zásluhou dopisů podařilo odhalit přítomnost rakovinného onemocnění u 3 klientek.  A i kdyby se podařilo ochránit jen jednu, má tato akce smysl.

Další možnosti ochrany před rakovinou by měly věnovat pozornost zejména ženy – matky. Rakovina děložního čípku je jediná rakovina, které lze předcházet očkováním. Očkování se skládá ze tří dávek a stojí  kolem 10 000 Kč. Vysokou finanční náročnost mírní některé zdravotní pojišťovny, které na očkování přispívají. Očkování je nejúčinnější před zahájením pohlavního života, proto nejvhodnější dobou pro očkování je věk 12 – 17 let.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
len keby to všetko záviselo len od nás
Obrázek uživatelky
profil
Odpovědnost za zdraví je pěkná věc, ale je dost drahá pro průměrné rodiny. Takové laciné očkování si nemůže dovolit, i když zdravotní pojišťovna nějaký pakatel připláci.
Obrázek uživatelky
profil
už se tu nepíše, kolik peněz to stojí rodiče.
V pozdějším než ve věku holčičím.
je to už na nic
Obrázek uživatelky
profil
Úplně přesně, důležitá je prevence. Každá žena má chodit na pravidelné gynekologické prohlídky. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles