Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Patříte mezi kýchače, nebo zablokované? Zjistěte to

9. 10. 2009 | Nemoci

V české i celosvětové populaci je mnoho lidí, kteří trpí alergickou rýmou. Jak je ale možné, že se u každého člověka tato nemoc projeví jinak? Někdo kýchá, smrká a stále ho šimrá v nose. Jiný se zase nemůže zbavit pocitu ucpaného nosu. Pokud vy nebo někdo z vašich blízkých trpí alergickou rýmou, bude vás jistě zajímat, jak se na problém dívají odborníci.

"Kýchači"

Podle základních příznaků můžeme pacienty s alergickou rýmou rozdělit na dvě základní skupiny. První skupina – "kýchači" (sneezers) – je dle průzkumů početnější. Pacienti mívají největší obtíže během dne. Rýma se u nich projevuje hlavně kýcháním, řídkou sekrecí z nosu, šimráním v nose. Často je doprovodným příznakem alergický zánět spojivek. V této skupině převládají mladší osoby. Obvykle nalezneme podobné problémy (alergickou rýmu, astma) i u jiných členů rodiny.

"Zablokovaní"

alergicka-rymaDruhá skupina je označována jako "zablokovaní" (blockers), protože hlavním příznakem je zablokování nosních průduchů. Nosní sekret je hustý. V noci se úleva nedostavuje a příznaky se spíše zhoršují. Objevuje se typické dýchání ústy a ztráta čichu. Existují i pacienti, u kterých se můžou vyskytovat oba typy rýmy.

Není rýma jako rýma

Alergická rýma je velmi časté onemocnění a podle všech sledování je tato nemoc také na vzestupu. Pacientů bude pravděpodobně stále přibývat. Je velmi důležité dělit tuto nemoc na jednotlivé podtypy podle toho, jak dlouho rýma trvá, jak se projevuje a jak moc pacienta obtěžuje. Každá rýma se totiž následně bude léčit jinými prostředky. Jednoduše – není rýma jako rýma.

Zdroj: Pylová služba

Simbelmine
ChytráŽena.cz 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Alergií trpím, ale poohl mi až můj syn, který mne poslal na vyšetření . Mím sprey Symbikort, nosní kapky, vše mi velice dobře pomáhá.
Obrázek uživatelky
profil
ucpaný nos,oči mě svědí a přesto nic nezjistili,ale prášky na alergii mi pomáhají zajímavé
Obrázek uživatelky
profil
Když mám rýmu,tak kýchám o 106!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Ja jsem alergik na vše co kvete. Chodila jsem na injekce protože už to došlo tak daleko že jsem vždy doma omdlela tak zjistily že jsem velký alergik na pyl,plísně a na domácí rostoče. A injekce moc nepomohly i když už můžu očichat květiny ale pořád mám problémy...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem pěkně nachlazená,tak patřím mezi kýchače. Jinak nekýchám téměř vůbec.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles