Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pochod proti rakovině prsu 2008

10. 06. 2008 | Nemoci
Již poosmé se Česká republika připojí k padesáti zemím světa, kde lidé Avon Pochodem bojují proti rakovině prsu. Letošní pochod odstartuje 14. června 2008 v poledne z dolní části Václavského náměstí v Praze. Smyslem akce je podpora boje proti této nemoci - ročně lékaři v ČR diagnostikují více než 6 000 nových případů a 2 000 žen na tento druh rakoviny zemře.

Avon Pochod proti rakovině prsu svou účastí podpoří známé osobnosti české a slovenské populární scény: Monika Absolonová, Lucie Bílá, Jana Kirschner, Dara Rolins, Mahulena Bočanová, Dan Bárta nebo Pal´o Habera.

Pochod proti rakovině prsu"Podporovat ženy  a zlepšovat jejich život je cílem  společnosti Avon již více než 120 let. Jsme pyšni na to, že se i u nás lidé připojují  k Avon Pochodu proti rakovině stejně jako milion lidí po celém světě, " říká Karina Dudek Miracka.

Motto letošního Avon Pochodu zní „ZANECHTE STOPU“ a vyzývá účastníky, aby spolu se známými osobnostmi zanechali i oni svou stopu v boji proti rakovině prsu. V loňském roce pochodovalo více než 6 500 lidí. Letos očekávají organizátoři účast minimálně stejně velkou.

"Jsem velmi rád, že letos poprvé představujeme Avon Pochod jako česko - slovenský  projekt. Můžeme tak účastníkům akce představit osobnosti, které na Slovensku dlouhodobě spojují své jméno  s bojem proti rakovině prsu. Věřím, že v Praze všichni společně zanecháme stopu a  dáme tak dalším ženám naději a  sílu kráčet dál. Podporu  Avonu vyjádří také  2  velmi vzácní hosté, jejichž jména však odtajníme až v den Avon Pochodu, " uvedl Michal Borec.

Celodenní program, který začíná v deset hodin v dolní části Václavského náměstí, nabídne kromě hudebních vystoupení i křest nového symbolu. Patronem plyšového hrocha v růžovém tričku se stal moderátor Jan Kovařík. Hroch tak rozšíří nabídku výrobků s charakteristickou růžovou stužkou, jejichž prodejem se získávají peníze na konto boje proti rakovině prsu.

Pochod proti rakovině prsuLetošní pochod vyrazí z dolní část Václavského náměstí ulicí Na Příkopě do Havířské ulice, okolo vchodu do Stavovského divadla, Železnou ulicí na Staroměstské náměstí, poté přes Mánesův most k Sovovým mlýnům, dále Vítěznou ulicí na most Legií. Pokračuje na náplavku u Mánesa a dále podél Vltavy k Vyšehradskému tunelu, odkud vede až do cíle - areálu O2 žlutých lázní.

V  areálu O2 žluté lázně bude možné kromě kulturního programu sledovat exhibiční plavbu Dračích lodí. Posádky jsou složeny z onkologických pacientek a  jejich přátel a blízkých. Spojení Dračích lodí a boje proti rakovině prsu pochází z roku 1996. V Kanadě tehdy vyplul první tým iniciovaný dr. Donaldem McKenzie, který jako první potvrdil, že tento pohyb má pro onkologické pacientky zdravotní a psychické přínosy. Jízda Dračích lodí bude zakončena pietním aktem, při kterém posádky vhodí do vody květiny jako vzpomínku na ty, které  svůj boj proti rakovině prsu nevyhrály.

Součástí programu Avon Pochodu je tradičně předání šeků organizacím bojujícím proti rakovině prsu. Společnost Avon se této problematice věnuje jedenáct let a stává se již neodmyslitelnou součástí boje proti rakovině prsu v České republice. Zatímco vloni předala 10 000 000 Kč, letos bude nejvýznamnější část peněžních prostředků rozdělena mezi tyto organizace:

Pacientské sdružení Mamma Help získá 950 000 Kč
Aliance českých organizací a žen s rakovinou prsu 7 188 888 Kč
Asociace mamodiagnostiků 750 000 Kč
Celkem bude při příležitosti 8. ročníku Avon Pochodu proti rakovině prsu předáno 8 888 888 Kč.


Více se dozvíte také na oficiálních webových stránkách Pochodu proti rakovině prsu.



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taká kampaň je na mieste
Obrázek uživatelky
profil
Je to úžasná věc co Avon dělá pro všechny lidi co mají rakovinu prsu.Měli bychom si uvědomit, že zdraví je na prvním místě a nenechávat nic náhodně.Měli by jsme se naučit zahodit v sobě strach a vždy vyhledat pomoc, když nám něco je.
Obrázek uživatelky
profil
Chystám se s dětmi a ještě jednou rodinou letos poprvé moc se těšíme , snad nám bude přát počasíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
chodíme každý rok, bohužel letos se poprvé nezúčastním mám horečku Smajlík škoda - no tak zase za rok
Obrázek uživatelky
profil
zdravim vše, je mi moc líti ze se letos nezučasním byla jsem v loni poprve bylo to moc pekne super program, letos mi marodí dcerka tak si to příští rok ujit nenecham holky se tom moc vyblbli .Smajlíkurcite si koupíme hrošíka aby jsme přispěli holky z Dečina
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles