Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podpořte své žíly i během pracovní doby

6. 07. 2009 | Nemoci
Pohyb. Přirozený a účinný v boji proti varixům. Jak si jej dopřát, když musíme kvůli práci celé hodiny stát či sedět? I v pracovní době ale lze pro své žíly udělat mnohé.

 

Žíly v ohrožení

Tak schválně, kolik hodin denně prosedíte? A jak dlouho musíte jen tak stát ve frontě nebo přeplněné tramvaji? Nejspíš jde o dobrou třetinu dne. V pracovním či studijním zápalu si však málokdy vzpomeneme na nohy schované pod stolem. A přitom by svalové pumpě tak prospělo střídavé propínání špička–pata. Aspoň patnáct minut několikrát denně. Také rády sedíte se zkříženýma nohama? Pozor na to. Pokud tak trávíte většinu prosezené doby, je to nejlepší cesta, jak si „přiškrtit“ povrchové žilní řečiště. Vzniku varixů tak jedině dopomůžete.
 

Správné místo pro žíly

Podpořte své žíly i během pracovní dobyPro žíly je důležité i správné umístění pracovního stolu. Stůl hned u ústředního topení může být sice příjemný, ale raději se mu vyhněte. Teplo rozšiřuje cévy a tím se odtok žilní krve ještě ztíží. Důležitý je i tvar sedáku pracovní židle. Nesmí vás tlačit do stehen. Taková židle stlačí povrchové žíly a krev zase hůře odtéká. Pokud jste v místnosti sama (nebo s tolerantními kolegy), neváhejte vyložit si (jistě upravené) nohy na stůl. Klidně vícekrát denně.

 

 

Vstaň a choď

Pokud si luxus nohou na stole nemůžete dovolit (třeba za katedrou), nezbývá než si s nimi občas pod stolem zacvičit. Nebo se častěji zvednout ze židle a trochu popojít (zde mají učitelé výhodu). Ovšem – ne v botách a podpatkem nad 5 cm a rozhodně ne v ponožkách či podkolenkách se škrtícím lemem.

Pokud chcete v pracovní době udělat něco nejen pro výplatní pásku, ale i pro krásné nohy, je potřeba na ně častěji myslet. Jednoduchá cvičení se dají dělat velmi nenápadně a na sezení bez překřížených nohou si také brzy zvyknete. Je to jen zvyk. Ale dobrý zvyk.

 
Zdroj: Křečové-žíly.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Při sezení nemáme mít nohy křížem, máme se projít.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles