Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prevence, léčba chřipky včetně všech mutací a její možné pandemické řešení

19. 10. 2009 | Nemoci
Chřipkové viry se z člověka na člověka šíří tzv. kapénkami. Jde o mikroskopické infekční částečky hlenu a slin obsahující velké množství virových částic. Při aktivním onemocnění jsou viry ve velkém množství přítomny v sekretu dýchacích cest. K tvorbě a uvolňování kapének pak dochází při kašlání, kýchání, ale i při běžném mluvení. Kapénky se společně s okolním vzduchem dostávají při vdechu do dýchacích cest dalších osob. K obvyklým způsobům přenosu chřipkových virů patří například i líbání nebo používání společných předmětů (jídelních příborů, kapesníků).

Virus chřipkyViry útočí

Jediným cílem a posláním virů je množit se. Protože nemají vlastní mechanismy schopné kopírovat genetickou informaci, musí k tomu účelu využít buňku cizí. Aby kopírování mohlo začít, musí se virus s buňkou nejdřív spojit. Chřipkové viry se šíří kapénkami. Společně s okolním vzduchem se dostávají při vdechu do dýchacích cest. Napadají jejich buňky, množí se a rozšiřují do celého organismu. Následuje vniknutí viru do buňky..  

Jaké jsou příznaky chřipky?

Příznaky chřipky jsou vyvolány jak místním poškozením buněk v dýchacích cestách, tak celkovou odpovědí imunitního systému. Množení virů způsobuje otok a poškozování sliznice dýchacích cest. Čas od kontaktu člověka s virem do počátku příznaků onemocnění (inkubační doba) je krátký. Pohybuje se mezi 18 až 24 hodinami.

Horečka a bolesti

TeploměrChřipka začíná zpravidla vysokou horečkou (38 až 40°C). Vzestup teploty obvykle provází zimnice a třesavka. Přidávají se silné bolesti hlavy. Ty mohou být spojeny i se světloplachostí a ztuhlostí šíje. Časté jsou bolesti kloubů, svalů, očí, zad a nohou. To vše je spojeno s výraznou únavou. Dalším možným příznakem je nevolnost, někdy zvracení, průjem nebo zácpa či nechutenství. Během dalších jednoho až dvou dnů nastupují již klasické příznaky z postižení dýchacích cest. Je to rýma, bolest a pálení v hrdle, suchý dráždivý kašel. Ten se postupem času zvlhčuje a mění v produktivní hlenovitý kašel. Teploty, únava, bolest hlavy a svalů obvykle vymizí během tří nebo čtyř dnů. Rýma a kašel pak trvají zhruba týden až deset dnů. Zvýšená únava a slabost se mohou v různé míře objevovat ještě měsíc po onemocnění.

Jaká je prevence a léčba chřipky?

Pokud se chřipka rozšíří po celém světě, tak mluvíme o takzvané pandémii, což se stalo v současnosti u prasečí chřipky. Prevence je označení pro postupy, které se provádějí, aby určitá situace nenastala.

Žena bere léky

Mezi základní postupy prevence pandemií patří omezení pohybu osob, důsledné znemožnění dalšího šíření infekce od nakažených, ochrana před vstupem infekce do organismu a posílení schopnosti organismu bránit se proti infekci. K lékařským způsobům prevence patří očkování a preventivní podání léků. Podobně jako všechny chřipkové viry i virus prasečí chřipky se stále mění.

Léky a očkování  

Je zaměřeno pouze na jeden konkrétní vir, pokud ale zmutuje, vyvinuté  léky a očkování jsou naprosto bez efektu. Vzhledem k tomu, že to je jediný způsob, jakým medicína umí tuto situaci řešit, doporučujeme možnost zvýšit si obranyschopnost organismu vyzkoušenými tibetskými přírodními přípravky.


Největší část práce ovšem zůstává na vlastní imunitní obraně organismu, kterou současná medicína nedokáže posílit.


Zdroj: EPAM.EU

Sixtie
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Určitě u určitých lidí je větší náchyltnost k nemocem, takže by se měli nechat očkovat.
Obrázek uživatelky
profil
Už se na nás chystá, tak rychle začít s prevencí.
Obrázek uživatelky
profil
Nedávno ukazovali v televizi, jakým způsobem učí děti v MŠ prevenci před chřipkou asi 10minutovým rituálem - asi, aby je to zaujalo. Je to o hygieně a ohleduplnosti - lidé by měli při kýchání použít kapesník. Zároveň v MHD by občas měli umýt madla (fuj, někdy tak lepí).
Obrázek uživatelky
profil
Jeto pravda taky jstim souhlasim...mi ze synem se ji moc bojime protoze kdyz ho to oslabi jako meho syna tak dostane hned epilepicky zachvat tak se modlim aby ji nedostal.....
Obrázek uživatelky
profil
má svatou pravdu Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles