Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přírodní prostředky na bolesti zubů, záněty dásní a nepříjemné afty

20. 10. 2010 | Nemoci

S pomocí přírodních prostředků si můžete pomoci od bolesti zubů, zánětu dásní a nepříjemných aftů. Přírodní prostředky vám pomůžou také jednoduše vyčistit zubní sklovinu a vytvořit tak krásný zářivý úsměv.

O bolesti zubů se říká, že je to ta nejhorší bolest vůbec. Zda je to pravda, posoudíte až ve chvíli, kdy Vás postihne. Co však ve chvíli, kdy Vás zuby začnou bolet? Na bolest zubů je účinné koření  - zejména hřebíček, který rozkousejte vedle nemocného zubu. Hřebíčkový olej je stejně účinný, stačí kápnout jednu až dvě kapky na bolavý zub. Dále je to skořice, která se smíchá s tekoucím medem a namaže se na bolavý zub, nejméně 3x denně. Čaj z máty snižuje bolestivost. Mátový čaj chvilinku po doušcích kloktejte. Zelený čaj obsahuje cenný fluor, který zpevňuje zubní sklovinu a snižuje bolestivost zubních krčků. Používá se ke kloktání a také k pití. Peroxid vodíku - připravte si 3procentní roztok a používejte ho k výplachům.

 

Afty

Drobné vřídky na sliznici úst dokážou způsobit dost nepříjemnou bolest. Bolí, pálí, jen stěží můžete pít a jíst. Mohou se objevit i po snězení kořeněného jídla, rajčat nebo ořechů. Na bolestivé afty  pomáhají především bylinky. Šalvěj, tato bylinka, která nám dovede pomoci od mnoha neduhů, se používá zejména ke kloktání. Šťáva z rozříznutého listu aloe vera je účinná na afty. Vřídek osušte papírovým kapesníkem a potřete šťávou. Černý čaj  - na bolavé místo přiložte spařený sáček kvalitního černého čaje a nechte chvilinku působit. Led a heřmánek - úlevu přinese ledování vřídku. Zkuste si led vyrobit z heřmánkového čaje.

 

Zánět dásní a krvácení

Zaníceným a krvácejícím dásním můžete pomoci přírodními prostředky. Čaj z tužebníku je dobrým pomocníkem při zánětech dásní a krvácení.  Doporučuje se vypít 3x denně jeden šálek.  Lžičku mořské soli rozpustíme v hrníčku s vodou a použijeme ke kloktání. Propolis - několikrát denně potírejte postižené místo prolisovanou tinkturou. Silnější šalvějový čaj - kterým si několikrát denně vyplachujte ústa. Stejně tak se dá použít na vyplachování úst čaj z měsíčku lékařského.

 

Bělení zubů a čištění skvrn

Pro krásný úsměv stačí používat několik přírodních prostředků, které dokáží při pravidelném čištění změnit barvu vašich zubů. Co pomůže vyčistit zubní sklovinu? K odstranění skvrn se používají tyto přírodní prostředky. Skvrny na zubech pomáhají vyčistit jahody. Stačí třít zuby čerstvou jahodou. Na vyčištění zubní skloviny a odstranění skvrn se používá 2x měsíčně soda bikarbona. Zuby velice dobře vyčistíte citrónovou šťávou. Můžete si vyrobit také jednoduchou zubní pastu z čajové lžičky citrónové šťávy a kuchyňské soli. Také pomerančová kůra vyčistí zuby do běla. Použijte vnitřní bílou část pomerančové kůry, která vyčistí zubní sklovinu, Také vysušená kůra představuje výborný bělicí prostředek.

 

Při použití citrusového ovoce, zejména citrónu na čištění zubní skloviny mějte na paměti, že obsahují kyseliny, které ve větších dávkách narušují zubní sklovinu. Proto jejich čištění provádějte opatrně a ne moc často.

Abychom si udrželi zářivý úsměv je například dobrá konzumace některých druhů zeleniny a ovoce, které odstraňují zabarvení zubů. Mezi ně patří například jablka, hrušky, mrkev, kedluben a také okurka. V těchto potravinách se vláknina obsažená přímo podílí na čištění zubní skloviny. Hlídejte si tmavé nápoje, zejména kávu, červené víno a také čaj. Všechno, co může zůstat na vašem oblečení, může zůstat i na vašich zubech. Těchto nápojů se nemusíte vzdát, ale po jejich vypití si vždycky vypláchněte ústa vodou, vyčistěte zuby pastou, nebo použijte žvýkačku.

Generacemi ověřené triky našich babiček můžete využít jako doplnění léčby, při bolestech zubů, zánětu dásní a léčení bolestivých aftů. O jejich užití je dobré se vždycky poradit s lékařem.

 

Marta - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
super recepty
Obrázek uživatelky
profil
I když chodím k soukromému zubaři,tak mě bez přítomnosti sestry nesmí ošetřit a zuby mě pravidelně začnou bolet,když má dovolenou nebo když je víkend.tuhle jsem šla v sobotu k zubařce,která měla zrovna pohotovost,měla jsem zánět a dozvěděla jsem se za 90,-Kč že nemají
rentgen,takže bez něj mi nemůžou pomoct,takže hurá domů a nafetovat se třeba Ibalginem,med bych si teda nedala,jo zuby,to je věc.
Obrázek uživatelky
profil
taky souhlasím
Obrázek uživatelky
profil
plně s tebou souhlasímSmajlíknebo můžeš mít opar a zubař tě taky nemusí vzít tak udělám všechno aby to přestalo bolet Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já ne.Smajlík
Za zubařem co nejrychleji? A co když je zrovna víkend? jet 100 km na nejbližší pohotovost? Když nemám auto? Upřímně si myslím, že ten, koho někdy zuby bolely ví, že v tu chvíli jste ochotni zkusit všechno. Marta přece netvrdí, že by nemocný zub neměl být odborně ošetřen.
Navíc je ve článku spousta jiných zajímavých informací, tak bych se zrovna medem nezabývala.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles