Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přístroje porodnicím a pomoc handicapovaným dětem

14. 09. 2011 | Nemoci
Společnost ROSSMANN od roku 2009 každoročně pořádá charitativní kampaň „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“. Cílový výtěžek byl v prvních dvou letech dokonce úspěšně překročen. Částkou přesahující 11,5 milionu korun byly hrazeny přístroje pro české nemocnice, provoz zařízení pečujících o týrané a zneužívané děti a výcvik asistenčních psů pro děti s handicapem.

„Podařilo se nám společně vykouzlit úsměv na tvářích mnoha dětí. Naše poděkování patří zákazníkům drogerie ROSSMANN, kteří se ochotně do kampaně zapojují svým nákupem produktů označených logem úsměvu,“
říká jednatel společnosti František Wagner.

Nadace Naše dítěZa uplynulý rok síť drogerií a parfumerií ROSSMANN ve spolupráci s neziskovou organizací Nadace Naše dítě financovala z výtěžku kampaně „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“ výcvik 12 asistenčních psů pro děti se zdravotním postižením. Dovybaveno bylo 10 porodnic resuscitačními sety na záchranu života novorozených dětí a zakoupen byl speciální laser na operaci očí předčasně narozených dětí.

Resuscitační sety byly díky výtěžku z druhého ročníku charitativní kampaně předány těmto nemocnicím: FN Thomayerova Praha, Karlovarská krajská nemocnice a. s., Oblastní nemocnice Mladá Boleslav a dále porodnicím v Liberci, Písku, Šumperku, Ostravě, Havlíčkově Brodě, Jihlavě a Pardubicích., Nadace Naše dítě„Je to přístroj napomáhající tomu, aby snaha o zlepšení životních funkcí novorozence, který má po porodu nějaké závažné problémy, proběhla co nejoptimálněji,“ říká doc. MUDr. Jan Janota, Ph.D., primář novorozeneckého odd. Thomayerovy nemocnice v Praze. „Přístroj pomáhá, abychom nepoužili příliš mnoho kyslíku, ani příliš málo kyslíku, abychom dokázali použít adekvátní tlaky při prodýchávání plic novorozence,“ upřesňuje primář Janota.

Speciální laser na operaci očí novorozených dětí, který převzal Ústav péče o matku a dítě v Praze Podolí, byl za necelý rok použit již při šesti chirurgických zákrocích.
„Laser používáme hlavně u dětí extrémně nízké porodní hmotnosti, tedy kolem 1000 gramů a méně, které mají problémy s odchlípením sítnice,“ říká doc. MUDr. Zbyněk Straňák CSc., primář neonatologie ÚPMD Praha. „Metoda použití laseru je výrazně přesnější, můžeme během chirurgického výkonu mnohem šetrněji a přesněji ošetřit oční sítnici tak, aby došlo k zachování nebo k úplnému návratu zraku dítěte,“ dodává primář Straňák.

Nadace Naše dítěPro odborný výcvik dvanácti asistenčních psů, hrazený z výtěžku kampaně, byly vybrány organizace Helppes a Pomocné tlapky, které se výcviku psích pomocníků pro handicapované děti věnují řadu let. Výcvik jednoho psa asistenta stojí okolo 200 000 Kč a trvá šest měsíců až jeden rok. Záleží na učenlivosti psa a na rozsahu postižení dítěte, pro které je pes připravován. „Každé dítě, které naším prostřednictvím získalo svého nového psího asistenta, bylo nadšené z přítele a ochránce, který je mu vždy oddaný pomoci,“ říká jednatel společnosti ROSSMANN Vladimír Mikel. „Nadace Naše dítě z výtěžku hradila také desítky individuálních žádostí rodin s handicapovanými dětmi, ať už se jednalo o zakoupení invalidních vozíků, rehabilitačních kočárků a dalších pomůcek,“ dodává Zuzana Baudyšová, ředitelka Nadace Naše dítě.

Přijďte do drogerie ROSSMANN a pomozte i letos!

V podpoře handicapovaných a novorozených dětí pokračuje společnost ROSSMANN ve spolupráci s Nadací Naše dítě i v roce 2011. Od pondělí 19. září do soboty 24. září 2011 se koná třetí ročník kampaně „5 000 000 Kč pro dětský úsměv“ a Vy můžete opět podpořit konkrétní projekty na pomoc dětem. Stačí, když v charitativním týdnu zakoupíte v prodejnách drogerie a parfumerie ROSSMANN po celé ČR výrobky označené logem úsměvu. Hodnota Vámi zakoupených produktů je okamžitě započítána do celkového výtěžku, který bude předán Nadaci Naše dítě. Letos bude podpořena osobní asistence pro handicapované děti, výcvik dalších asistenčních psů a dovybaveno dalších 12 porodnických zařízení v celé republice.

Více již teď na www.rossmann.cz a www.nasedite.cz

Rossmann



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
se chystám v pondělí na nákup ....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
asi se půjdu taky podívat, zda se mi něco nebude hodit. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a prospěšná akce, ráda se pro nějakou drogerii do Rossmanna vydám a přispěju Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles