Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šťáva z Aloe vera pomáhá při diabetu a vysokém cholesterolu

18. 02. 2010 | Nemoci

Diabetes patří mezi časté příčiny úmrtí a někteří odborníci jsou dokonce přesvědčeni, že úmrtnost přisuzovaná diabetu je hluboce podceňována. Riziko úmrtí na některé choroby se u diabetiků zvyšuje vícenásobně. Diabetes je navíc spojován s množstvím komplikací, které zvyšují riziko úmrtí, včetně onemocnění srdce a infarktu, obezity, rakoviny, vysokého krevního tlaku, selhání ledvin, neurologických onemocnění, traumatických amputací a metabolické nerovnováhy.


Dalším úzce spojeným onemocněním je vysoká hladina cholesterolu. Společně s poruchami metabolismu tuků představuje jeden z nejrizikovějších faktorů aterosklerózy, srdečního infarktu, cévní mozkové příhody nebo nedokrevnosti dolních končetin. Nemocní s diabetem totiž neumírají na zvýšenou glukózu, ale na aterosklerózu, se kterou nadměrná koncentrace triacylglycerolů velmi úzce souvisí.


Dietní opatření a léčba


aloeKaždá léčba začíná nejdříve zásadní změnou životního stylu, úpravou jídelníčku a zařazením pohybové aktivity do denního režimu. Při přísném dodržení zásad, mohou být tato opatření účinná. Přesto je někdy zapotřebí podávat orální léky pro regulaci hladiny cukru v krvi anebo snížení hladiny cholesterolu. Léčba léky je však spojována s vedlejšími účinky, které je pak potřeba opět léčit dalšími medikamenty. Mezi nejčastější vedlejší projevy léčby patří např. zvýšení hmotnosti, chronických onemocnění, blokace produkce vlastních enzymů atd. Proto odborníci hledají alternativu v přírodních produktech, které vykazují antidiabetickou aktivitu.


Aloe vera & cholesterol


Provedené studie na aloe vera uvádí, že Aloe vera může mít příznivý vliv na akumulaci lipidů v krvi, jež je spojena s tímto onemocněním. Testované skupiny, kterým byla podávána Aloe vera, prokázaly pokles celkového cholesterolu, triacylglycerolů, fosfolipidů a hladin neesterifikovaných mastných kyselin, jejichž hladiny při zvýšení urychlují akumulaci tukových látek ve velkých a středních tepnách a také v koronárních artériích srdce.


Aloe vera & diabetes


aloePo provedení několika různých výzkumů není pochyb o tom, že Aloe vera má výrazný antidiabetický účinek. Nejen, že napomáhá chránit slinivku břišní, ale taktéž snižuje hladinu cukru v krvi. V rámci klinických studií bylo zjištěno, že je Aloe vera při kontrole glukózy v krvi stejně účinná jako antidiabetikum glybenklamid. Užívání aloe má také vliv na snížení triglyceridů, volných mastných kyselin a fosfolipidů v krvi.


Nelze opomenout ani další příznivý efekt, kterým je zachování hmotnosti a nenabývání na váze, jak je tomu běžně při užívání léků. Jedna ze studií provedená na Aloe vera prokázala snížení krevního cukru u diabetiček zhruba o 44 %. Samozřejmě takovýto efekt nelze očekávat po týdnu či měsíci, ale užívání se doporučuje minimálně 2 měsíce


Jednoduché závěry klinických studií:


Preklinický a klinický výzkum ukazuje, že Aloe vera – pokud je biologicky aktivní - disponuje důležitou antidiabetickou aktivitou včetně normalizace hladiny glukózy v krvi a ochrany před oxidačním stresem.  Aloe vera není doporučována jako náhrada konvenčních léků pro diabetes a každou změnu v dietě, která může ovlivnit vaše zdraví, je třeba vždy konzultovat s lékařem.


Zdroj: Activ Aloe.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pila som šťavu a mam s nou dobre skusenosti
Obrázek uživatelky
profil
má sousedka na záhoně, takovou obrovskou....
Obrázek uživatelky
profil
aloe má všeobecně dobré účinky
Obrázek uživatelky
profil
Zajímalo by mne, kolik roslinky se smí sníst denně.Mám vysoký cholesterol.
Obrázek uživatelky
profil
http://www.premiumaloe.cz/, manžel je diabetik, tohle pravidelně užívá, taky jsem si koupila rostlinu a budu z toho něco páchat sama!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles