Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tomáškův boj s leukémií

11. 04. 2008 | Nemoci
Lidský život je nevyzpytatelný, plný nečekaných zvratů, někdy dobrých a někdy bohužel špatných. Když šťastnou rodinu zasáhne vážná nemoc, je to moc zlé. Člověk na takovou situaci není připraven, zejména když se jedná o malé dítě. Bojovat musí celá rodina a každá další pomoc je vítána.

Když byly malému Tomáškovi čtyři a půl roku, onemocněl akutní myeloidní leukémii označovanou jako C9920 AML. Začalo to nevinně - pouze modřinou na nožičce. Okamžitě byl převezen do pražské Fakultní nemocnice v Motole na hematologicko - onkologickou kliniku, kde bylo nutné zahájit chemoterapii.

„Náš život se nám změnil ne ze dne na den, ale z minuty na minutu,“ říká Tomáškova maminka.

Tomáškův boj s leukémiíTatínek se v podstatě přestěhoval s Tomáškem do nemocnice v Motole. Dědeček zastoupil otce ve firmě, babička zase hlídala půlročního brášku, když byla maminka v Praze.

Po pěti měsících chemoterapie se malého pacienta podařilo dostat do hematologické remise, která trvá dodnes. Tento stav nesignalizuje jisté vyléčení. Obava z návratu nemoci stále trvá. Malý Tomášek musí jednou za čtrnáct dní dojíždět do nemocnice na kontrolu krevního obrazu. Čekání na výsledky je vždy naplněno obavami. Také ještě probíhá, i když v lehčí formě, chemoterapie. Malý pacient se však doma u své rodiny cítí dobře, hraje si, směje se a neuvědomuje si, nad jak vážnou nemocí vyhrává.

Tomáškův boj s leukémiíV době, kdy Tomášek ležel v motolské nemocnici, se konal čtvrtý ročník Velké módní show Jiřiny Tauchmanové, která je spojena s charitativní dražbou svatebních šatů. Kromě úchvatné róby byl vydražen i diamantový prsten od společnosti D.I.C. Majitelem svatebních šatů se shodou okolností stal pan Luboš Říha z D.I.C., který, uchvácen atmosférou dražby, požádal přímo v sále svou přítelkyni o ruku. Tato spontánní a romantická reakce zasáhla všechny přítomné hosty.

Na dětské onkologické centrum nakonec putovalo krásných 202 200 Kč právě na pomoc dětským pacientům, jako je Tomášek.

Tomáškův boj s leukémií
Poděkování patří celému personálu z hematologické jednotky Motolské nemocnice, jmenovitě Kateřině Zdráhalové a Martině Sukové, ošetřujícím lékařkám Tomáška.



Letos se konal již pátý ročník Velké módní show Jiřiny Tauchmanové, při které se kromě svatebních šatů opět dražil diamantový prsten od společnosti D.I.C, dále pak notebook od společnosti Asus.

A výtěžek? Stejně jako loni pomůže v boji proti vážným dětským onemocněním. Ten letošní je ve výši 146 000 korun. Více se dozvíte v našem článku: Jiřina Tauchmanová představila svou nejlepší kolekci



Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
sílu,výdrž,zdravíčko....moc přeju z celého srdce
Obrázek uživatelky
profil
Tomáškovi přeji moooc moc zdravíčka
Obrázek uživatelky
profil
přeji moc moc zdravíčka
Obrázek uživatelky
profil
přejeme ti moc sil ať tento boj vyhraješ. Držíme ti palce
Obrázek uživatelky
profil
Také držíme moc pěstičky!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kroj