Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trpíte nadýmáním, změnami stolice a bolestmi břicha?

10. 07. 2020 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Obtíže se opakují, snažíte se vynechávat problematická jídla a pomalu nemůžete takřka nic jíst? Co dělat? Odpovídá MUDr. Bohumil Ždichynec, CSc.

Jde o poruchy střevní funkce, které jsou v populaci časté. Označují se termínem střevní dyspepsie či syndrom dráždivého tračníku (IBS). U funkčních střevních poruch dochází vlivem abnormální pohyblivosti střevní stěny k zvýšené sekreci v tlustém střevě a druhotné poruše bakteriálního osídlení střeva. Spolehlivým řešením je způsob detoxikace organismu s použitím chytrých látek, takzvaných enterosorbentů. Toxické látky a metabolity jsou vylučovány do lumen tenkého střeva ve formě komplexů, kde dochází k jejich zpětnému vstřebávání. Onemocnění mohou vyvolat jak toxiny z potravy, tak endotoxiny vznikající při poruchách látkové výměny. Detoxikační schopnost jater je omezená a může se uplatnit pouze u jater zdravého člověka. 

Enterosgel.Úspěch enterosorpční detoxikace závisí na schopnosti enterosorbentu obnovit ochranné bariérové funkce střevní sliznice. Využití sorpčních vlastností těchto látek představuje účinný způsob detoxikace organismu. Umožňuje bezpečně a účinně odstraňovat z povrchu sliznice trávicího ústrojí tělu škodlivé látky, jejich vstřebáním do porézní struktury. Enterosorbenty umožňují na svém povrchu navázání – sorpci -toxických sloučenin ze zevního i vnitřního prostředí.

Enterosorbenty mají široké indikační použití u všech nemocí, spojených s ohrožením zdraví exo- a endotoxiny. Moderní skupinou enterosorbentů jsou selektivní sorbenty nové generace (např.Enterosgel), splňující bezpečné podmínky použití v celé své indikační šíři. Nepodléhají střevnímu vstřebání, jsou šetrné ke střevní sliznici. Vyznačují se schopností vázat škodlivé látky agresivní ke střevní sliznici, poškozující její celistvost a šetří vstřebatelné minerály a vitaminy. Jsou určeny pro vnitřní použití, do krevního oběhu se nevstřebávají, jsou proto bezpečné. Jsou schopné vázat se na sloučeniny s takovou molekulární hmotností, jako jsou toxiny z potravy a bakteriální endotoxiny.  Ve střevě do sebe nevratně vstřebávají toxické látky a zabraňují nebo zmírňují podráždění střevní sliznice. Podstatné je, že brání průniku toxických látek do krevního oběhu a tím snižují celkový obsah těchto látek v těle.

Příznivý účinek se posléze projeví v úpravě narušeného střevního mikroprostředí. Dochází k normalizaci porušeného složení bakteriální flóry, která se podílí na kvasných a hnilobných procesech. V celkovém výsledku se zmenšuje pocit plynatosti, křečovitých bolestí a vodnatých stolic.

  MUDr. Bohumil Ždichynec, CSc.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !