Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaginální mykóza - deset rad pro prevenci

21. 03. 2012 | Nemoci
Vaginální mykóza je nepříjemným onemocněním vagíny, které v životě  potká cca 75% žen. Polovina žen onemocní vaginální mykózou dokonce opakovaně. Jedná se o kvasinkovou infekci, jejímž původcem je kvasinka Candida albicans.

Pokud dojde k vaginální nerovnováze a některý mikroorganismus se přemnoží, začne mít žena zdravotní potíže, ke kterým patří svědění, otok, pálení při močení, výtok, bolesti v podbřišku a při pohlavním styku. Příčinou vzniku vaginální mykózy může být užívání antikoncepce (zejména v období přechodu), užívání antibiotik, cukrovka, těhotenství, stres, špatné Vaginální mykózastravovací návyky, nedostatečná nebo naopak příliš častá intimní hygiena, nošení nevhodného spodního prádla a další.

Deset rad pro prevenci vaginální mykózy


1. Dodržujte pitný režim 2 až 3 litrů bezkofeinových nealkoholických nápojů denně. Při nedostatečném režimu totiž dochází k dehydrataci, zahuštění poševního hlenu a zvýšení koncentrace kvasinek.

2. K intimní hygieně používejte raději čistou vodu bez mýdla. Deodoranty nebo parfémované toaletní pomůcky a intimní mýdla často zhorší křehkou poševní rovnováhu.

3. Vyvarujte se výplachům pochvy, které narušují ochranné kyselé prostředí. V případě podezření na mykózu, ani jindy, nezavádějte do pochvy jogurt, ačkoliv se jedná o poměrně rozšířenou pověru.

4. Noste prodyšné oblečení z přírodních materiálů. Mykóza může souviset s nošením džínů, přiléhavého syntetického prádla i punčocháčů nebo neprodyšných cyklistických kalhot, kdy dochází ke zvýšení vlhkosti a zapářce, což vytváří příznivé podmínky pro přemnožení kvasinek.

5. Nezůstávejte v mokrých plavkách déle, než je nutné.

6. Omezte používání slipových vložek.

7.  Při menstruaci často vyměňujte tampony i vložky, používejte menstruační vložky bez fólie.

8. Po stolici se utírejte směrem odpředu dozadu.

9. Je-li to možné, vždy se po pohlavním styku osprchujte čistou vodou.

10.  Jako první pomoc při úporném svědění pomáhá osprchování pohlavního ústrojí studenou nebo vlažnou vodou. Léčbu je nutné zahájit co nejdříve, aby se předešlo těžšímu průběhu onemocnění.


Zdroj: Gyno-Pevaryl.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě je jedna z nejnepříjemnějších věcí jaké znám, hlavně taky proto, protože jsem na to byla strašně háklivá. Stačilo jen zanedbat trochu nějakou maličkost v hygieně nebo jít na bazén a měla jsem ji. Doktor mi doporučil zvýšit si imunitu a taky si upravit vaginální mikrofloru. Zkusila jsem koupil laktobacily imunit. Beru tobolku každý den a musím uznat, že mi to hodně pomáhá. Vlastně od té doby co to beru mě ty problémy obchází. Jsem za to fakt ráda.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkMykoza se špatně léčí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice