Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyhněte se zácpě na dovolené

10. 05. 2017 | Nemoci
Netrpělivě sledujete hodinky a v duchu počítáte, kdy už se to hne? Nervy pracují a místo, kam byste si odskočili, je v nedohlednu. Zácpa na silnici není ta jediná, která vás může při dovolené zaskočit. Trávicí a zažívací potíže během letního volna potrápí až 70 % lidí. Buď jde o průjem, nebo o zácpu. Obojí vám může zhatit plány.

Pokud vás postihne cestovatelský průjem, nemusíte nikomu zdlouhavě vysvětlovat, jak moc vám je zle. Jenže, co když přijde druhý extrém? Tedy nejde to! Jeden den, druhý, třetí a pořád nic. Jste nafouklý, bolí vás břicho a jste malátní. Bojíte se vzdálit z hotelu, co kdyby to přišlo a museli jste na WC strávit mnohem více času? Jak to řešit na výletě? Co když to skončí hemeroidy? Zácpa není o nic příjemnější než průjem. Zkuste si s hemeroidy strávit několik hodin sezením v autobuse! A zácpa vás může postihnou naprosto kdekoliv, tedy i při dovolené v Česku.

Za vše může stres a změna prostředí


vyhněte se zácpě na dovolené

Za zácpu nejčastěji může psychika a s tou je to někdy složitější, než se na první pohled může zdát. Dovolená totiž znamená i stres, který se u někoho může projevit právě zácpou.

Na svědomí ji může mít spěch, nevyhovující hygienické podmínky na cestách i to, že dojde k narušení zažitého vyprazdňovacího režimu a někomu to prostě mimo jeho soukromí domácí toalety nejde. K tomu všemu může přispět i jiný stravovací režim. Menší přísun vlákniny, či naopak přejídání, když lidé nedokážou odolat obtěžkaným stolům v případě bufetového menu.

Jak se zácpy zbavit


Pokud míváte se zácpou potíže či jste jen pár dnů nebyli a začíná vás bolet břicho, na nic nečekejte, jelikož čekáním problém s vyprázdněním nevyřešíte. Místo toho zajděte do lékárny a pořiďte si prostředek proti zácpě. K dostání jich je celá řada a vybrat byste si měli ten, který nedráždí střevní stěnu, ale pouze povzbuzuje funkci střev.

Lékárnička na dovolenou vás zachrání


Ať pojedete na druhý konec světa, nebo na „Macháč“, dovolená je od toho, abyste si odpočinuli, užili si volné chvíle a načerpali nový elán do dalšího období. Proto buďte připraveni a mějte s sebou taštičku s první pomocí, ve které budete mít ty nejnutnější léky a přípravky. Lékárnička moc místa v kufru nezabere a je lepší ji nepotřebovat, než aby vám v určitou chvíli chyběla.

Zdroj: Fructolax


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
trpím zácpou i když nikde necestuji
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles