Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zánět dásní – že se vás to netýká?

19. 08. 2013 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Parodontitida - zánět dásní -  je častější příčinou ztráty zubů než zubní kaz. Je způsoben zubním plakem, přilnavým filmem bakterií, který se neustále vytváří na zubech a v mezizubních prostorech. Pokud se správným čištěním neodstraní, dráždí dásně a způsobuje jejich zduření a následně zánět. Neléčené záněty jsou pak důvodem ztráty jinak zcela zdravých zubů.

Dojde-li ke zduření dásní, může se u krčku zubu vytvořit dutý prostor, tzv. „chobot“ či „kapsa“. Jak počet bakterií roste, prohlubuje se i tento prostor. To způsobuje ústup dásní a odhalování stále větší části zubního krčku. Pokud není zánět léčen, může se zub uvolnit a je potřeba jej vytrhnout. Důležité je věnovat pozornost už prvním příznakům zánětu. Pokud objevíte během čištění zubů stopy krve, neřešte ho opatrnější péčí či dokonce omezenou frekvencí čištění. Zakládali byste si tak na další obtíže, které by nemuselo být už snadné léčit.

Jak jste na tom s krvácením dásní? Poznáváte některý z příznaků?


nový Parodontax Extra FreshGingivitida - dásně jsou kolem zubů silně začervenalé, zduřelé a při čištění zubů často krvácejí. Není-li léčena, může se dlouhodobá gingivitida změnit ve vážnou gingivitidu nebo v parodontitidu.

Paradontitida - je způsobena trvalou tvorbou plaku pod linií dásní – který se, není-li odstraněn, mění v zubní kámen a způsobuje záněty a krvácení. Dáseň začíná ustupovat, dochází k obnažení zubního krčku.

Pokročilá parodontitida - je způsobena trvalou přítomností bakterií, které způsobují další ústup dásní a uvolňování zubů. Může vést až ke ztrátě zdravého zubu.

Zdravé dásně by během čištění krvácet neměly. Tlak kartáčku zdravá dáseň vydrží a krvácení tedy není způsobeno vaší neopatrností.

Nový Parodontax Extra Fresh

pocit čistoty a svěžesti po celé hodiny

Zubní pasta Parodontax Extra Fresh je výborným pomocníkem v boji proti zánětu dásní. V kombinaci s důkladnou hygienou zubů a mezizubních prostor je rychlým a spolehlivým prostředkem, jak mít zuby i dásně zdravé a bez zánětu. Nová varianta pasty – Parodontax Extra Fresh s fluórem má navíc opravdu svěží chuť, kterou ocení všichni, kdo si pocit svěžesti a právě vyčištěných zubů chtějí užít co nejdéle. Nová pasta Parodontax Extra Fresh obsahuje 70 % aktivních látek, které pomohou s péčí o zánětlivé dásně.

Nenechte se odradit specifickou slanou chutí. Netradiční slaná chuť zubní pasty je dána složením z výtažků léčivých bylin a vysokým podílem hydrogenuhličitanu sodného. Už po několika dnech používání si na chuť zvyknete. Parodontax je vhodný i pro těhotné ženy.

Parodontax
Zubní pasta Parodontax je k dostání v sítích drogerií a lékáren za obvyklou cenu 92,90 Kč.


Zeptejte se svého zubaře, zda je vaše technika čištění správná. Jak pečovat o nemocné dásně najdete ZDE.

Udělejte si TEST, zda jsou vaše dásně zdravé.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem to promeškalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
haha-hihi..prišla som tu ,,po funuse,, a ulovila bazalku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nakonec aspoň 7, to mi stačí, jsem ráda, že to zítra končí Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
04. 08. 2013 20:00 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:57 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:52 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:48 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:43 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:38 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:33 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:29 Sebrán "Toust" za 2 bodů
04. 08. 2013 19:25 Sebrán "Toust" za 2 bodů

jsem velmi spokojená

Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
20.00 -desátýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles