Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zarudnutí kůže po krému může znamenat alergii na parabeny

29. 01. 2010 | Nemoci
Používají se opravdu hodně. Najdeme je v mastích, krémech, pleťovém mléce, a dokonce i v lécích užívaných lokálně na kůži. Řeč je o parabenech.


Široká rodina

Parabeny patří do skupiny konzervačních látek. Mohou se vyskytovat v podobě metylparabenu, propylparabenu a etylparabenu. Přidávají se zejména do pleťové kosmetiky, mýdel, lubrikačních gelů, zubních past a odličovacích přípravků. A to proto, aby byla prodloužená jejich trvanlivost. Mnohdy ale na úkor toho, že je naše kůže nebude dobře snášet. Dokonce i nízká koncentrace může vést ke kožní přecitlivělosti nebo alergii. To se může projevit zarudnutím, pálením nebo rozšířením již existující vyrážky.


Přípravek bez konzervantů snižuje riziko kožní alergie

Krémy a ostatní kosmetické produkty by se bez konzervačních látek mohly opravdu zkazit. Úlohu konzervační látky ale stejně dobře sehraje přírodní vitamín E nebo esenciální oleje. Obojí je bohužel dražší než parabeny, a tak se výrobci jejich použití brání. Přípravky, které parabeny neobsahují, mohou být ale stále plné jiných umělých konzervačních látek. A ty určitě pro naše zdraví dobré nejsou. Měli bychom se jich vyvarovat v jídle, ale i v tom, co si v dobré víře aplikujeme na pleť.


Dívejte se na obsah složení u každého výrobku

Velice kvalitní přípravek, který minimalizuje vznik podráždění nebo alergie, nebude obsahovat parabeny, umělé konzervační látky, ale ani barviva, vonné látky nebo ftaláty. Seznam tím nekončí, ale jsou to právě ty, na které bychom si měli dát opravdu pozor. Mnohým těmto látkám jsme vystaveni i tak bez našeho vědomí, takže to poslední, co chceme, je dávat si je na pleť třeba v podobě protistárnoucí masky nebo krému. A to i tehdy, pokud zrovna alergií netrpíme. Až tedy v oddělení drogerie, obchodu s kosmetikou nebo lékárně uvidíte složení přípravku hemžící se parabeny, určitě zpozorněte.

 

Zdroj: Bez-alergie.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jsem alergická na kosmetiku.Nejvíce mi vyhovuje dove pro age.Jina mě všechno svědí.
Obrázek uživatelky
profil
Dnes ji má skoro každý. Určitě je způsobena větším zenčištěním prostředí a také našimi již méně odolnými geny. Já sama jsem kuckala celý život.
Záchvaty kašle, které se nedaly ovlivnit, až jsem
se dusila. Vždy mi každý lékař řekl, že mi nic není, protože jsem před ním nekuckla, ale již jsem
byla tak vyčerpaná, že mne vše bolelo. Nakonec mne
poslal na vyšetření můj syn. Zjistilo se, že mám astma. Také jsem alergická. Mám sprey Symbicort a
ten mi pomáhá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles