Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Babské rady při spálení sluncem

24. 05. 2010 | Péče o tělo
Spálení od slunce je velmi nebezpečné, bolestivé a nepříjemné. Jako první pomoc využíváme "babské rady", s kterými souhlasí i odborníci. Ale pozor, různé rady jsou platné pouze ve chvílích, kdy se jedná o mírné spálení sluncem. Pokud dojde k výraznějšímu zčervenání pokožky nebo tvorbě puchýřků, je na místě zajít si k lékaři.

Jakou první pomoc můžeme poskytnout naší pokožce?
 
1. Do lékárničky na dovolenou si nezapomeňte přibalit Panthenol, který má chladivé účinky a spálenou pokožku zklidní. Popálená místa je potřeba pravidělně mazat každé 2 - 3 hodiny. Pokožka je vysušená proto potřebuje hydrataci.

2. Pokud nemáte po ruce Panthenol můžete zkusit obklady. Můžete použít obklad z jogurtu nebo tvarohu, které pokožce odeberou horkost a zklidní ji. Někteří používají také obklad z uvařeného, vychlazeného černého či zeleného čaje.

3. Další radou jsou koupele - do vlažné vody přidejte podmáslí nebo jogurt. Mléčné výrobky obsahují vápník, který se hodí na hojení kůže. Někdo také nasype do vlažné koupele hrst drcených ovesných vloček, přidá šálek mléka Babské rady při spálení sluncema dvě polévkové lžíce medu.

4. Nejlepší přípravky na zklidnění pokožky jsou přírodní. Do kůže můžete vmasírovat gel s výtažky z aloe vera, nebo pokud máte celou rostlinku - stačí rozkrojit její listy a použít je jako obklad. Aloe je známá svými příznivými účinky na spáleniny všeho druhu. Pokud nemáte aloe vera, nakrájejte si salátovou okurku příjemně zchladí popálená místa.

5. Pokud máte spálená jen záda, postačí když je lehce potřete rozkrojeným rajským jablíčkem.

6. Na spálený obličej je prý nejúčinější pleťový krém a v něm rozmačkané tři jahody. Aplikujte jakou pleťovou masku, nechte působit 20 minut a poté smyjte.

Snad vám některá z výše zmíněných rad ulehčí těžký úděl spálených, nezapomeňte se zdržet pobytu na sluníčku po dobu než vymizí příznaky spálení. Nejlepší je dodržovat základní pravidla při pobytu na sluníčku a nemusí ke spálení vůbec dojít.

Čtěte také:
Slunce, záludný přítel
Pozor na sluneční paprsky
Zásady správného opalování

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kyslé mlieko určite a aloe vera
Obrázek uživatelky
profil
kyslé mlieko určite a aloe vera
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den já bych pro vás něco měl dlouho to vydrží a nedělá to puchýře a sklidňuje to pokožku dá se to nosit všude!Začínají dovolené tak zase to opalování a problémy s popáleninama .Pokud máte vážný zájem tak pište na email nebo volejte na mobilní číslo 739018600
Obrázek uživatelky
profil
Při spálení sluncem pomáhá také med.
Obrázek uživatelky
profil
na dovolené v řecku jsem se šíleně spálila,pomohl mi jejich skvělí řecký jogurtSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle