Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bělení zubů, jaké jsou možnosti?

29. 08. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Toužíte po krásných bílých zubech, které vám budou všichni závidět? Je pro vás důležitý zářivě bílý úsměv, který je vaší vizitkou? V tom případě je pro vás jistě vhodné zauvažovat nad bělením zubů, které vám pomůže vrátit vaše ztracené sebevědomí a vy se opět budete cítit skvěle. Zbavte se žlutých zubů jednou provždy a podstupte jednu z forem bělení zubů.Možností je více, než možná tušíte!

Jak probíhá bělení zubů?


Bělení zubů je ve své podstatě chemický proces, u kterého nelze nikdy přesně určit, jakého stupně zesvětlení se daným bělením zubů dosáhne a jak dlouhou budou vaše zuby skutečně bílé. Výsledek je rovněž velmi závislý na stupni a také na typu zabarvení vašich zubů. Velice pomalu se zuby vždy zesvětlují u kuřáků a také u lidí, kteří mají své zuby do značné míry poškozené užíváním různých antibiotik.

Bělení zubůBělení zubů je také vždy bezpečné zejména u lidí, kteří mají zdravé zuby i dásně. Před každým provedeným bělením je rovněž nezbytně nutné, aby měl pacient ošetřeny naprosto všechny zubní kazy, odstraněn zubní kámen a opraveny veškeré nevyhovující zubní výplně. Poté si jen stačí vybrat metodu bělení a sice, zda se svěříte do rukou odborníka či zda si své zuby vybělíte sami doma.

Domácí bělení zubů


Pro domácí bělení zubů je zejména nutné zhotovit takzvané nosiče, do kterých se poté bude aplikovat bělící gel. Prvním krokem k domácímu bělení je tedy sejmutí otisků z obou čelistí, díky kterým se vyrobí správné nosiče, která vám budou sedět na míru. Nosiče s tímto gelem se poté nosí i několik hodin denně či se nasazují na noc. Záleží zejména na koncentraci a také druhu použitého gelu. Podobný bělící proces poté trvá několik dní, což se vždy odvíjí od toho, jaký odstín zubů byl tím původním. Během bělení a také 3 následné dny po bělení, kdy se finální odstín zubů ustaluje, nesmí pacient pít kávu, červené víno, nápoje, které mají výrazný pigment, jako například barevné limonády a podobně. Dále by se měl vyhýbat kečupům, červené paprice, mrkvi a také sójové omáčce. Dále by pacient neměl kouřit.

Před aplikací bělícího gelu je rovněž zapotřebí, aby si pacient vyčistil zuby i mezizubní prostory za pomoci mezizubních kartáčků či nití. Je také lepší používat o poznání méně gelu a v případě, kdy přeteče z daného nosiče, je vhodné ho ihned odstranit. V opačném případě vám může poškodit  dásně.

Pro samotné udržení výsledku se také doporučuje opakování této bělící procedury, a to jeden až dva dny v daném měsíci. Tato metoda se sice řadí mezi pomalejší metody bělení, ovšem je levnější a často i efektivnější.

Rychlé domácí bělení zubů


Rovněž můžete sáhnout po některých setech na bělení zubů, které jsou běžně dostupné například na internetu či v obchodech s podobnými pomůckami. Tyto sety často svůj účel splní za daleko kratší dobu a jsou rovněž velmi efektivní. Další jejich výhodou je, že jsou finančně méně náročné.

Bělení zubů v ordinaci


Ordinační bělení zubů se vždy provádí přímo v ordinaci a zabere zhruba dvě hodiny. Daný typ bělení ovšem zaručuje zcela okamžitý výsledek. Zubní lékař či dentální hygienistka ze všeho nejdříve očistí vaše zuby leštící pastou a rotačním kartáčkem. Následně vaše dásně speciálním gelem izoluje, aby je chránila. Poté následuje samotná aplikace bělícího gelu na povrch vašich zubů. Tento gel se na zubech nechává několik minut a následně se opláchne vodou. Daný postup se poté několikrát opakuje. Na samotný závěr jsou vaše zuby fluoridovány.

Péče o zuby po jejich vybělení


Ani v jednom případě bělení zubů není zaručeno, že vaše zuby zůstanou bílé již napořád. Po jakémkoliv bělení musíte dodržovat hned několik zásad, a to zejména proto, abyste si své bílé zuby udržely krásné bílé, co možná nejdéle. Největším protivníkem bílých zubů je zejména kouření, pití kávy či červeného vína. Dále také barevné látky v pokrmech rovněž mohou vaše zuby opět zabarvit. Kromě toho je zapotřebí také dbát na precizní zubní hygienu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !