Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Břišní tanec není jen krásný druh pohybu

6. 07. 2007 | Péče o tělo

Průvodce orientálním
břišním tancem


Břišní tanec je nejen krásný druh pohybu, ale má i řadu příznivých zdravotních účinků: zmírňuje bolesti zad a kloubů, odstraňuje menstruační problémy a trávicí obtíže, léčí některé typy neplodnosti a napomáhá zdárnému průběhu těhotenství a porodu.


Kniha Petra Petříčka „V rytmu života“ obsahuje srozumitelné popisy tanečních prvků doplněné ilustracemi i řadu informací o historii a zdravotních aspektech orientálního tance. Obálka knihy je nabita léčivou energií, která upravuje obtíže ženského pohlavního ústrojí a pohybového aparátu.



Představujeme vám knihu „V rytmu života“,
která pojednává o orientálním břišním tanci.


břišní tanec

Orientální břišní tanec nemá v našich zemích dlouhou tradici, v poslední době se však stává stále populárnějším a počet žen, které se mu aktivně věnují, neustále roste. Břišní tanec přitom není jen krásný pohyb určený ke svádění mužů. Tato pohybová aktivita má totiž řadu pozitivních účinků na zdraví (zlepšuje některé problémy v oblasti pohybového aparátu, léčí řadu gynekologických obtíží včetně menstruačních potíží, některých případů neplodnosti, upravuje průběh těhotenství a porodu, má příznivý vliv na sebevědomí a psychickou pohodu atd.) a navíc je šetrná k páteři a kloubům, a proto vhodná pro ženy všech věkových a váhových kategorií.


Kniha obsahuje popis jednotlivých tanečních prvků, doplněný ilustracemi výtvarníka J. Hlaváčka, dále stručný přehled historie orientálního břišního tance a zemí, z nichž tento tanec pochází, krátké pojednání o orientálních kostýmech, hudbě a samozřejmě i vyjádření předních českých odborníků o zdravotních aspektech orientálního břišního tance.


Obálka knihy obsahuje harmonizující mandalu a přebal automatickou kresbu Daniely Balážové, kterou navíc nabil svou léčivou energií léčitel Václav Rozhon.


O knihu je značný zájem nejen mezi ženami, které se břišnímu tanci již věnují v některém z řady kurzů, ale i mezi těmi, které zatím pouze slyšely o příznivých účincích této aktivity a chtěly se o ní dozvědět něco více.


Toužíte být krásná, zdravá, sebevědomá, plná ženskosti, životní síly a energie? Toužíte lépe poznat a pochopit sama sebe? Pak je pro vás orientální břišní tanec tou nejlepší cestou.


břišní tanec

Dnešní doba se vyznačuje spěchem a napětím, neustále žijeme s pocitem, že se nám nepodaří stihnout vše, co máme. Proto není divu, že mnohé ženy ztrácejí svoji přirozenou ladnost a krásu. Mnohdy ostatně musejí zastat to, co bylo dříve starostí pouze mužů. Přetížení, stres, vyčerpání, obavy, zda obstojí v zaměstnání i v péči o rodinu, to vše deformuje ženskou psychiku, která je pevně propojena i s fyzickým tělem (o této skutečnosti dnes již nikdo nepochybuje). Nedostatek uvolnění, spokojenosti a duševní harmonie tedy zákonitě vede i k potížím fyzickým. Tím ovšem trpí nejen zdraví ženy, ale i její přirozená krása. Dokážete se ladným, uvolněným, vláčným pohybem hnát za ujíždějící tramvají s rukama spoutanýma přeplněnými nákupními taškami? Asi těžko. Tlakem okolností se ženské pohyby zjednodušují, držení těla se stává topornějším, šíje je strnulá od věčného vysedávání před monitorem počítače…
Orientální břišní tanec samozřejmě nemůže být všelékem na všechny zmíněné obtíže. Důležitá je změna celého životního stylu. Přesto však tento tanec zůstává ideálním prostředkem pro obnovení krásy a zdraví každé ženy.


Příznivých účinků na zdraví totiž rozhodně nemá málo, posuďte sami:


* Uvolňuje blokády páteře, napětí a křeče
* Zvyšuje pohyblivost kloubů
* Posiluje břišní a zádové svalstvo
* Upravuje zažívací problémy
* Prohlubuje kontakt s vlastním tělem a zkvalitňuje prožívání sexu
* Upravuje nebo zcela odstraňuje menstruační problémy a klimakterické potíže
* Uvolňuje napětí v pánevní oblasti, a přispívá tak k léčbě neplodnosti
* Odbourává komunikační bloky a pozitivně působí na všechny psychické potíže - fobie, úzkost, deprese, nedostatek sebevědomí aj.


břišní tanec

Orientální břišní tanec je navíc vhodný pro všechny věkové kategorie žen. Začít s ním mohou mladá děvčata, zralé ženy i důchodkyně a všechny pocítí jeho blahodárné účinky.



V týdnu od 9. – 15. července 2007 můžete knihu „V rytmu života“ vyhrát v naší týdenní soutěži.


Chcete-li se o břišních tancích dozvědět více nebo si knihu „V rytmu života“ zakoupit, máte možnost ZDE .


Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...pořád se nemohu nějak dokopat,ale chtěla bychSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ja chodím na brušný tanec, ale lem raz do týždňa, je to paráda.
Obrázek uživatelky
profil
určite je to aj liek
Obrázek uživatelky
profil
Břisní tanec prý napomáhá tomu, aby nás záda nebolela. Je to určitě jedna z mnoha vhodných možností, kdy se člověk i dobře pobaví, má li možnost se dostat do společnosti. Sama bych se ho asi nenaučila.
Obrázek uživatelky
profil
taky břišním a od té doby co jsem začala mě nebolí zádaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles