Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bylinky na spaní pomohou, ale musí být ve správném poměru

21. 10. 2017 | Péče o tělo
Téměř každý z nás někdy probděl noc, kdy sny nepřicházely a myšlenky vířily. Když je to jednou za čas, dá se to vydržet. Pokud je to však více nocí po sobě, je potřeba najít pomoc. Mnozí se pak uchylují k lékaři, nebo sáhnou po volně prodejných přípravcích. Ovšem někdy přijde rozčarování, že onen „zaručený“ preparát nefunguje. I tady pomůže jednoduchá rada, a tou je, čtěte složení!

V dnešní době se totiž šidí vše, takže řídit byste se měli při výběru preparátu nejen obsahem bylinek, ale také množstvím. Že léčivé rostliny pomáhají nejen při nespavosti, ale třeba i dalších obtížích, je pravda a jejich sílu znali již naši předci. Jenže musí jich být správné množství, aby se účinek dostavil. Takže když budete vybírat, tak pečlivě, jinak vynaložíte peníze zbytečně.

Lékaři radí, že pokud máte problémy se spaním déle jak týden, měli byste to začít řešit. Jinak si můžete „zadělat“ na mnohem větší potíže. Nedostatek spánku může totiž vést k nespavosti, která zvyšuje riziko infarktu, mrtvice či deprese. Ovšem i několik dní bez kvalitního odpočinku a regenerace vede ke snížení pozornosti a oslabení imunity.

spánekBez kozlíku spánek nepřijde

Pokud se vám nedaří večer zabrat, můžete pro začátek zkusit bylinky. Mezi nejužívanější patří kozlík lékařský, jenž se osvědčil při nespavosti způsobené nervovým vyčerpáním, přepracováním a stresem. Jeho pozitivní vliv dokládá i mnoho vědeckých studií. V nich se jednoznačně potvrdilo, že nejúčinnějším z přírodních prostředků proti nespavosti je právě extrakt kozlíku lékařského, a proto je velmi důležité vybrat přípravek, který jej obsahuje dostatečné množství.

Mezi další rostliny, které se při potížích se spánkem používají, patří chmel, mučenka a meduňka. Tyto bylinky se často nacházejí v přípravcích právě s kozlíkem, jelikož prohloubí jeho účinek a vy se snáze uvolníte a usnete. Velkou výhodou léčivých rostlin je to, že nejsou návykové, oproti farmakům na předpis od lékaře. Takže přípravky z bylinek můžete užívat bezpečně i dlouhodobě a nemusíte mít obavy. Vzhledem k postupnému rozvoji účinku se pro řešení nespavosti doporučuje nepřetržité podávání po dobu alespoň dvou týdnů.

Naučte se vypnout

Bylinky pomohou, ale je potřeba jít spánku trochu naproti a naučit se vyčistit si hlavu a relaxovat. Jelikož uléhat do postele s hlavou plnou otázek, myšlenek a výčitek, k uvolnění nepomáhá. Nepřidá mu ani moderní technika. Takže před spaním zapomeňme na mobil či tablet a sociální sítě. Naopak snažte se věnovat něčemu, co vás zklidní a pomůže vám to zbavit se stresu. Zkrátka práci a problémy si do postele neberte.

Zdroj: Sleepnox


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice