Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete mít úspěšný příští rok? Ukliďte si!

25. 12. 2011 | Péče o tělo
Ke každému ročnímu období patří něco jiného. Jaro je dobou setí a nových začátků, je charakteristické přívalem nové energie. Léto je časem práce, rozvoje a hojnosti, podzim je obdobím sklizně a úklidu a zima s sebou přináší odpočinek a tušení věcí příštích. Předěly mezi jednotlivými obdobími připadají na slunovraty a rovnodennosti.

V dnešní době je člověk bohužel odtržený od přirozeného rytmu života, který byl po staletí spojen se Sluncem. Alespoň si to myslí. Lidé, kteří žili před námi, ale věděli, že každé roční období má určité znaky a pravidla a člověk, pokud chce dobře žít, musí s nimi být v jednotě. Svátky a rituály s nimi spojené každoročně připomínaly, že lidský rok se pohybuje v kruhu. A tak pokud špatně zaseješ, i špatně sklidíš, a pokud špatně sklidíš, i příští rok špatně Chcete mít úspěšný příští rok? Ukliďte si!zaseješ. A dokonce i křesťanské církve, i když přinesly na svět mnoho špatného, věděly, že rok má svůj přirozený rytmus a svátky, které do něho vložily, to přesně odrážejí.

Období, které předchází před zimním slunovratem, tj. 21. prosince, je obdobím, kdy je potřeba uklidit. O dušičkách jsme se rozloučili se svými mrtvými a o adventu bychom se měli zklidnit a udělat si pořádek ve své „komůrce“. Po zimním slunovratu přijde čas zrození, zrození Slunce, nebo chcete-li, zrození Ježíška. Slunce pomalu začne narůstat a naše energie půjde nahoru. Pokud nestihneme například pod vlivem předvánočního shonu uklidit sami v sobě, velice těžko se nám bude začínat v novém období. Důkazem toho, že se to neděje, jsou jarní únava, deprese a každoroční chřipková epidemie. A proto to podstatné, co musíte teď udělat, je uklidit.

Dát si do pořádku své myšlenky, srovnat si, co se vám povedlo a co ne, posvítit si na svoje plány, jestli stále ještě platí, setkat se se svými přáteli a známými a zjistit si, zda s nimi počítáte i do příštího roku, být v úzkém kontaktu se svými nejbližšími a nezapomenout jim říci, že je máte rádi. Zkrátka, udělat vše pro to, aby se ve vaší duši rozhostil klid a mír. Jedině tak se vám podaří vstoupit úspěšně do nového ročního období. Pokud teď pořádně uklidíte, budete na jaře skvěle připraveni zaset a příští rok i dobře sklidit.

Ve svém úklidu nezapomeňte také na své tělo, které potřebuje odbourat a vyčistit všelijaké škodliviny, které do sebe nachytalo. K tomuto účelu se skvěle hodí tento podzimní čistící čaj:

Smícháte ve stejném poměru

ostropestřec mariánský plod
třezalka tečkovaná nať
rdesno ptačí nať
řepík obecný nať
měsíček lékařský květ
vřes obecný nať
hluchavka bílá květ


Hrst směsi zalijete litrem vroucí vody, budete vařit 7 minut a pak přecedíte. Můžete osladit, ale ne medem. Pijte tři týdny alespoň dva šálky denně a pak po zbytek zimy dvakrát týdně. Tento čaj je vhodný pro celou rodinu, a tak nezapomeňte i na své ratolesti.



Vaše šamanka Markéta Švarcová
poradna Přístav 69


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !