Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deodoranty: Češky prohrávají s Angličankami 1:4

1. 09. 2008 | Péče o tělo
Zajímá Vás, proč české ženy používají deodoranty čtyřikrát méně než Angličanky? Dostupné údaje z trhu za rok 2007 ukazují, že české ženy zaostávají ve spotřebě antiperspirantů a deodorantů za ženami v zemích západní Evropy. Zatímco Angličanky mají průměrnou roční spotřebu téměř 10 ks antiperspirantů či deodorantů, v Česku je to ročně pouze kolem 2,1 ks. Tato čísla přiměla značku Rexona k otevření celospolečenské debaty o pocení, ke které se můžete na webu www.stoppotu.cz připojit i vy.

Tváří kampaně se stala známá a oblíbená herečka Adéla Gondíková. Zajímalo nás, co na tento problém říká.


Adélo, proč si myslíte, že v České republice používáme přípravky proti pocení méně často než například v západoevropských zemích?
První myšlenka, která mě napadla? Nejspíš proto, že lidé používají deodoranty a antiperspiranty jenom občas, příležitostně. Myslím ale, že bychom je měli používat každý den – přeci se také nesprchujeme jen, když jdeme do divadla nebo na koncert.

RexonaNedávno jste podstoupila zajímavý experiment.Povíte nám o něm více?
Značka Rexona mě oslovila, zda bych měla zájem spolupracovat na jejich letošní kampani, která má za cíl upozornit na nutnosti každodenní hygieny, kam právě patří i každodenní používání antiperspirantů. A protože mě toto téma skutečně zaujalo, rozhodla jsem se podstoupit i neobvyklý deo experiment a po dobu pěti dní nepoužívat deodoranty ani antiperspiranty.


Jaké to bylo?

Bylo to nepříjemné! Vydržela jsem to nakonec jenom tři dny. Necítila jsem se vůbec v pohodě. Neustále jsem měla pocit, že na mě lidé divně koukají a stále jsem se kontrolovala, zda nepáchnu. Pak už Vám totiž nepomůže ani voda s mýdlem, protože za pár hodin se zkrátka zapotíte. Raději budu antiperspiranty používat.

Napadají Vás některé důvody, proč lidé nepoužívají antiperspiranty ani deodoranty?

Možná sami sebe necítí. Když používáte vůni, ať už parfém nebo toaletní vodu, také ho necítíte, ale vaše okolí ano. Stejně to může být i s potem – člověk, který páchne potem, ho necítí, ale ostatní ano, a to je nepříjemné.

RexonaUrčitě cestujete. Myslíte, že existují rozdíly, pokud se jedná o hygienu nebo péči o tělo mezi západní a východní Evropou?
Je to jiné v každé zemi, hodně záleží na kultuře a zvycích, ale je pravda, že v minulosti mi přišlo, že ženy v západních zemích jsou krásnější, voňavější a ve větší pohodě. V poslední době se to hodně změnilo. České ženy o sebe pečují stále více a je to na nich vidět. Ale občas narazíte na někoho, kdo příliš nevoní. Teď mluvím třeba i o krásných ženách.

Kdy jste začala používat deodoranty či antiperspiranty?
Bylo to na střední škole. Před revolucí tady moc těchto prostředků nebylo, ale situace se hodně změnila – sehnat kvalitní antiperspirant nebo deodorant už dávno není problém.

Vzpomenete si ještě, kdy jste nejvíc ocenila, že jste použila antiperspirant?

Člověku se to hodí prakticky kdykoli – když běhá za dítětem, natáčí a svítí na něj světla reflektorů, při běžném nákupu, s přáteli na bowlingu…


Zajímá Vás, jak  probíhal Adélky deo experiment? Všechny tři dny jsme pro vás zaznamenali! Připojte se k diskuzi o stavu používání antiperspirantů a deodorantů v České republice. To vše a ještě více se dozvíte na www.stoppotu.cz.



Zdroj: Rexona



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !