Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deset důvodů k preventivní zubní prohlídce

11. 09. 2013 | Péče o tělo
1.    Při prohlídce může zubní lékař zjistit případné odchylky od správného vývoje a uspořádání dočasného nebo stálého chrupu. Může tak doporučit včasnou konzultační návštěvu a případě léčbu u specialisty – ortodonta.

2.    K udržení zdravého chrupu je nezbytné pravidelné a účinné čistění zubů. Zubní lékař může zkontrolovat stav ústní hygieny dítěte, případně doporučit správné hygienické pomůcky a správnou techniku čistění zubů, včetně praktického nácviku a kontroly.

3.    Pravidelné prohlídky snižují případnou obavu dítěte z neznámého prostředí zubní ordinace a napomáhají tak k formování pozitivního postoje k poskytované zubní péči.

4.    Počínající zubní kaz nemá žádné subjektivní příznaky. Je-li při pravidelných prohlídkách včas odhalen, lze ho obvykle úspěšně vyléčit bez nutnosti zhotovení výplně (plombování).

5.    Během opakovaných prohlídek může zubní lékař určit míru rizika vzniku dalších kazů nebo odhalit chybové návyky v ústní hygieně a výživě. Díky tomu je pak schopen poskytnout dospělým členům rodiny odborné rady, jak odstranit chybové návyky a omezit rizika pro dětský chrup z nesprávné výživy.

Deset důvodů k preventivní zubní prohlídce6.    Pravidelné prohlídky umožní zubnímu lékaři opakovat preventivní a výživové poradenství.  Upevňuje tak motivaci dítěte a jeho rodičů ke zdravému životnímu stylu.

7.    Pravidelné půlroční intervaly mezi prohlídkami zubnímu lékaři umožní, aby ve sporných případech počínajícího zubního kazu ošetření odložil, doporučil zvýšení úsilí v čistění zubů a použití lokálních preventivních prostředků s obsahem fluoridu.

8.    Pokud přesto zubní kazy vzniknou, lze je při pravidelných prohlídkách odhalit v časném stádiu, což zubnímu lékaři umožní využít veškeré moderní technologie ošetření kazu, bez nutnosti znecitlivění, nepříjemné preparace a použití esteticky méně uspokojivých výplňových materiálů.

9.    Pravidelná kontrola zhotovených výplní nebo pečetění zubů zjistí včas jejich případné poruchy nebo selhávání a následná oprava zabrání pokračování zubního kazu.

10.    Zdravotní pojišťovny hradí preventivní prohlídky svým pojištěncům dvakrát ročně
a tyto prohlídky jsou spolu se správnými hygienickými a výživovými návyky osnovou správného životního stylu k udržení orálního zdraví.

Nechte si zkontrolovat své zuby v pojízdné zubní ordinaci:


Mobilní zdravotně preventivní centrum - speciálně upravený kamion simulující zubní ordinaci – postupně zaparkuje v pěti městech České republiky. Program stomatologické prevence bude zaměřen primárně na děti z místních mateřských škol.

Proč? Řada rodičů totiž stále podceňuje preventivní zubní prohlídky svých dětí. Každoročně je neabsolvuje třetina předškoláků ze vzorku 60 procent českých dětí. Odpoledne bude mobilní zdravotně preventivní centrum přístupné veřejnosti.

Kromě návštěvy improvizované zubní ordinace v kamionu budou mít návštěvníci na všech níže uvedených zastávkách také možnost nechat si změřit tlak, puls, tělesné hodnoty nebo metabolický věk, ale i prověřit své znalosti z poskytování první pomoci.
 

KDE kamion zaparkuje?

 
Pondělí, 9.9.2013 -  Brno, Mendlovo náměstí
Úterý, 10.9.2013 – Prostějov, náměstí T.G.M.
Středa, 11.9.2013 – Plzeň, náměstí Republiky
Čtvrtek, 12.9.2013 - České Budějovice, Mariánské náměstí
Pátek, 13.9.2013 – Praha, Bratří Venclíků 1070, Praha 9 – Černý Most I 

Zdroj, foto: Procter & Gamble

Vendula Vrabová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc