Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Deset rad jak bojovat s jarní únavou

17. 03. 2015 | Péče o tělo
I když o sobě zima ještě dává občas vědět, teploty se v poslední době pohybují nad bodem mrazu. Jaro se už hlásí o své slovo a s ním přichází i únava. Jelikož nejde o prázdný pojem,ale o fakt, stejně jako při podzimním vyčerpání, sestavili jsme pro Vás deset rad jak se přizpůsobit změně biorytmu ve Vašem těle i v okolí.

Březen je poměrně nabitý měsíc, a to činnostmi všeho druhu. Řidiči mění zimní pneumatiky za letní, dámy pak zimní šatník za jarní, je třeba umýt okna, zkypřit trávník, založit záhonky, odevzdat daňové přiznání, objednat letní dovolenou, maturanty přimět k finální výkonnosti před zkouškou dospělost a hlavně překonat jarní únavu.  Ta je důsledkem několika faktorů, kterým je dobré se vyhnout.

Jak se jim vyhnout Vám řekne našich 10 rad:


1)    Užívejte si slunce - Únava souvisí s biorytmy proběhlé zimy. Nedostatek slunečního světla způsobuje sníženou sexuální aktivitu, deprese a díky pohybu v uzavřených prostorech i vyšší riziko nákazy infekčních onemocnění.

Deset rad jak bojovat s jarní únavou2)    Předcházejte nemocím vitamíny
- Díky těsnějšímu kontaktu v uzavřených prostorách roste možnost onemocnění virovou nákazou, dbejte tedy na přiměřený příjem vitamínů.

3)    Podpořte cirkulaci lymfy a krve – Díky zdravému otužování nebo zdravé stravě můžete docílit zlepšení k cirkulaci lymfy a krve v organismu, která má blahodárné imunitní účinky. 

4)    Pročistěte svůj organismus – Už naši předci věděli, že dodržení půstu je v předjaří prospěšné. Pokuste se pročistit a detoxikovat své tělo od nepříznivých působení volných radikálů. Ideální jsou kopřivové čaje, březová míza nebo oblíbené májové bylinné víno.

5)    Spěte zdravě – Minimálně sedm hodin kvalitního spánku bez rušivých elementů by Vám mělo zajistit kvalitní regeneraci mezi náročnými pracovními dny. O víkendu se nebojte si hodinu, dvě přispat.

6)    Změňte jídelníček – Z těžké zimní stravy je důležité co nejrychleji přejít na lehkou stravu. Pokud si potrpíte na maso, tak jenom to bílé, nejvhodnější jsou ryby. Ideálně by měla být Vaše strava prošpikovaná ovocem a zeleninou. První jarní byliny pomáhají obranyschopnosti těla, určitě je dobré vyzkoušet pampeliškové listy, pažitku, hrachové výhonky a další „vymoženosti“ jara.

7)    Hýbejte se – Zdraví pohyb pomáhá při jakémkoliv ročním období. Na jaře by se aktivita Vašeho těla měla zvýšit pro odbourání tuků, které tělo automaticky nabralo při těžší zimní stravě a přípravě na studenější měsíce.

8)    Pokuste se přestat s neřestí - Kdy jindy, než na jaře, kdy všechno začíná vonět, žít a barevně zářit by měl člověk přestat s kouřením nebo nadměrným pitím alkoholu?

9)    Vyhněte se stresu a relaxujte – Nejenom Vaše tělo, ale i Vaše mysl je na jaře v ohrožení. Pečlivě se věnujte samy sobě a relaxujte. I proto existují jarní prázdniny, kdy by měla být rodina pospolu a věnovat se lyžování nebo jiným aktivitám, než je práce a stres s ní spojený.

10)    Vyhledejte doktora pokud … - 
Pokud Vaše únava trvá více než 6 týdnů, je vhodné navštívit doktora. Můžete totiž trpět onemocněním štítné žlázy, depresí nebo chudokrevností

Zdroj, foto: Wobenzym


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dámy dala jsem na Vaše rady, pořídila taťkovi, aby nebyl unavený a byl bez bacilů. Ze začátku byl skeptický, ale časem pochopil, že je mu nejen lépe, ale nebyl za celoudobu ani náznak toho, že by na něj něco lezlo. Jsem spokojená nejen já, ale i taťka. Když vyzkoušel a zjistil, že mají jahodovou příchuť,odvětil no to se dá.
Obrázek uživatelky
profil
Spánek odporučuji i já a taky jsem už vyzkoušela 5prevemax tuto zimu a musím uznat a smekám, viry neměli šanci, byla jsem v plné síle celou zimu. Jsem moc ráda, že jsem objevila tento produkt.
Obrázek uživatelky
profil
Můj preventivní boj s jarní únavou vypadá tak, že v prvé řadě užívám 5preveMax na případné nežádoucí bacily a taky na únavu. Do toho si dopřeju sluneční paprsky a hodně spím a sjem o moc spokojenější člověk.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles