Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokonalá hydratace pro unavenou pokožku!

28. 10. 2009 | Péče o tělo

V zimě je nejdůležitější hydratace pleti. V tomto období je potřeba zajistit pleti ztracenou vláhu a živiny a udržet ji pružnou a zdravou. K tomu se skvěle hodí masáže, masky a zábaly – ty udrží svěžest pleti a vitalitu mysli. Novinkou v komplexní péči o pleť jsou hydratační vyživující injekce, které udržují pleť v zimě zdravě zářivou.

 

„Dehydrovaná kůže není pouze letním problémem. Je pravda, že slunce a chlorovaná voda pokožce vláčnost nepřidají, ale spousta lidí pociťuje nepříjemné pnutí celoročně. Pleť tak předčasně stárne a vadnoucí pokožka na krku a v dekoltu se navíc velmi obtížně řeší,“ řekla dermatoložka Katarína Třísková z Asklepionu – Kliniky a institutu estetické medicíny. „Někomu mohou pomoci hydratační krémy a séra, ovšem jejich nevýhoda je, že působí pouze v těch nejsvrchnějších vrstvách pokožky a nepenetrují do hloubky.“

 

Chladné počasí, studený silný vítr, déšť – to vše velmi ovlivňuje stav pleti, vysušuje ji. Co se týká pleti samé, je dobré používat kvalitní prověřenou kosmetiku a mastnější krémy, pravidelně pleť čistit a hlavně dodržovat pitný režim, což dodá znovu vláhu i pleti. Proti podzimní únavě a sychravému počasí je dobré chránit pleť, ale i ducha – jednou za čas vložit své tělo do rukou wellness odborníků a nechat ze sebe odplavit problémy a škodlivé látky pomocí masáží a tělových zábalů.

 

„Doporučoval bych na podzim a později i v zimě pravidelně pečovat o celé své tělo. Dodávat mu vláhu, živiny a vitaminy. Pro zdravou pleť a pokožku celého těla se nejlépe hodí celotělové zábaly, které uvolní svaly, rozjasní mysl a hlavně dodají pokožce chybějící živiny. Doplnit se dají s pleťovými maskami, které namáhanou pleť obličeje vyživí do hloubky. Pleť se také musí udržovat kvalitními výživnými krémy. A na lyžování na hory jsou nejlepší husté krémy s vysokou UV ochranou,“ doporučil Kamil Trmal, manažer Pure Spa hotelu Le Palais.

 

V chladnějších měsících se projevuje zvýšený zájem o masáže, především lávovými kameny, které celé tělo prohřejí a nastartují. Hlavním tahákem v zimě jistě budou vyživující celotělové zábaly, doplněné třeba masáží nebo pleťovou maskou pro výživu obličeje. Odborníci doporučují používat kvalitní vyzkoušenou kosmetiku, která podpoří hydrataci a udrží pleť v zimě svěží.

 

„V nepříznivém počasí je vhodné pravidelně používat masky a revitalizační zábaly – hydratovat a podpořit přirozenou ochranu pleti, udržet její lesk a vitalitu. Především v zimě pleť potřebuje péči, potřebuje dodávat vitaminy, hydratovat. Kladně se ale na pleti projeví i pozitivní myšlení a stav duše. A toto vše podporují právě třeba celotělové zábaly. Dodají pokožce vláhu a v příjemném, klidném prostředí se uvolní a oživí i mysl,“ vysvětlil Kamil Trmal.

 

Zdroj: Asklepion


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Všechny se chceme líbit v každém věku. Pouze by nám měli napsat článek,jak zaměstnaná žena, pořípadě s dětmi, si má udělat čas sama na sebe, když vím, že kolikrát uštvané večer u televize žehlí a navíc v době krize krátit rodinný rozpočet o různé masaže, kosmetiky, kadeřnice, ne každá si to můře dovolit. A tak mnohé ženy zápasí s tím bojem o krásu samy, ale zase za cenu, že si krátí spánk, který je pro zdraví i krásu taky hodně důležitý.
Obrázek uživatelky
profil
To by mohlo být super.
Obrázek uživatelky
profil
to musí být relax hned bych si dala říct
Obrázek uživatelky
profil
bych to potřebovala.....
Obrázek uživatelky
profil
přesně tohle bych teď moc potřebovala
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles