Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená v létě – jak si ji opravdu užít

7. 05. 2009 | Péče o tělo

Na dovolenou se těšíme celý rok. Ne však  každému prospívá dovolená taková, jakou si ji naplánuje. Například člověk, který není úplně zdráv, by se měl o vhodné dovolené nejdříve poradit se svým lékařem, aby si ještě víc neuškodil. Každý chce přijít z dovolené, odpočinutý, obohacený o mnohé krásné zážitky.

Přirozeně bychom chtěli přijít domů také krásně opálení. Jenže za krásně opálenou pokožku platíme někdy velmi vysokou cenu. Opalujeme se na nejteplejším slunci, a neuvědomíme si, jak škodlivé následky může mít takovým způsobem získaný bronz. Často si tak přivodíme úpal nebo spálenou pokožku, která často vede k rakovině kůže. Abychom si užili v pobyt na čerstvém vzduchu ve zdraví, musíme se i opalovat z mírou.
Před opalováním se musíme natřít takovým ochranným krémem, který obsahuje krom jiného sluneční filtr. Sluneční filtr chrání pokožku před ultrafialovým zářením.

Dovolená v létě – jak si ji opravdu užítTím, že krém nepoužijete, se rozhodně více neopálíte! A nezapomeňte: lidé s tmavší pokožkou mají v sobě více hnědého barviva, než lidé s bledou pokožkou. Proto i jejich pokožka po opalování je tmavší než pokožka, která je před opalováním bledá.

6 zásad pro zdravé opalování

1/ Opalování začínáme 5 minutovým pobytem na slunci. Ležet na slunci celé hodiny je nejen škodlivé, ale urychluje také stárnutí pokožky.

2/ V létě se o pokožku staráme ještě více než obvykle, neboť voda, slunce a vítr ji vysušují.

3/ Při opalování nepoužíváme žádné parfémy, dělají na pokožce hnědé skvrny.

4/ Dále si musíme chránit zrak  slunečními brýlemi, rty jelením lojem a vlasy šátkem..

5/ Do vody nikdy nechodíme rozehřátí od sluníčka.

6/ Plavky nenecháváme na sobě nikdy zaschnout, můžeme se nachladit.

Další praktické tipy

Velkou péči o dovolené musíme věnovat také svým vlasům. Kdo si barví vlasy, neměl by chodit na slunce bez ochrany vlasů/ zakrýt šátkem/. Působením slunce se barva na vlasech nerovnoměrně mění.

Pleť si v letním období chráníme před vysoušením silnější vrstvou mastného krému., který si nanášíme ráno ještě před krémem s ochranným faktorem.

Když trávíme dovolenou u moře, musíme mít na paměti, že mořská voda vysušuje pleť.

Oči a jejich okolí, kde je pokožka nejemnější, musíme chránit před slunečním zářením tmavými brýlemi.

Na bolesti očí do prudkého světla působí dobře obklady s bórovou vodou.

A ještě jedna rada: na dovolené nejíme příliš mnoho a těžká jídla. Protože i žaludek si musí odpočinout. Do svého jídelníčku zařadíme více zeleniny a ovoce, kterého je v létě všude dostatek. Také nesmíme zapomenout v horkých letních dnech na pitný režim.

Krásnou dovolenou vám všem přeje Marta – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Rady, jak si co nejlépe užít dovolené. Jenom na ni mít.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles