Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ginkgo biloba - vyzrajte na stárnutí mysli

19. 10. 2009 | Péče o tělo

Umění, jak vypadat i po čtyřicítce skvěle, ovládá již většina z nás. Jak ale vyzrát na první projevy stárnutí mysli? Denně se střetáváme s výzvou se něco nového naučit a zapamatovat si. S přibývajícím věkem však máme stále častěji pocit, že naše paměť už není jako dřív, nedokážeme se soustředit, hůř zvládáme stresové situace a vypětí.


Netřeba ale propadat panice, účinné pomocníky nám nabízí sama příroda. Blahodárně na paměť a koncentraci působí například lístky stromu Ginkgo biloba. Listy Ginkgo biloby, stromu známého také pod názvem jinan dvoulaločný, totiž obsahují látky, které podporují krevní oběh a tím umožňují zlepšení průtoku krve i těmi nejjemnějšími žilkami. Díky tomu se zlepšuje zásobování všech částí těla kyslíkem a živinami.

ginko-bilobaA to včetně periferních částí, mezi které patří například mozek, oči, uši, končetiny a pohlavní orgány. V mozkové tkáni je kyslík využíván paměťovými buňkami a výsledkem je zvýšení koncentrace, celkové mentální svěžesti, včetně zachování dobré paměti i v pokročilejším věku.

Správně fungující krevní oběh pomáhá uchovávat vysokou kvalitu i jiných kognitivních funkcí jako jsou schopnost správného vnímání, myšlení či řeči.
Skvělé je, že Ginkgo povzbuzuje duševní aktivitu bez následných stavů vyčerpání organismu, na rozdíl třeba od kofeinu.

Zlepšením zásobení krví v partii vnitřního ucha navíc pomáhá podporovat sluchové funkce. Ginkgo je oblíbené také pro svůj antioxidační účinek. Pomáhá totiž chránit buňky lidského těla proti volným radikálům, které se v organismu hromadí důsledkem mnoha negativních vlivů (např. špatné životní prostředí, stres, nesprávná životospráva, nedostatek spánku a kouření). Všechny tyto „neřesti“ urychlují buněčný metabolismus a způsobují předčasné opotřebování a stárnutí buněk.


Účinky ginko biloby

- zabraňuje vzniku sraženin
- používá se jako prostředek při nemoci ledvin a jater
- zmírňuje příznaky stáří
- urychluje hojení ran
- prospívá pleti
- potlačuje alergické reakce
- stabilizuje hladinu glukózy
- pozitivně působí na poruchu sluchu a zraku
- odstraňuje pocity únavy
- zlepšuje paměť
- zvyšuje mozkovou činnost


Zajímavosti

Ginko biloba je jednou z nejdéle žijících rostlin na naší planetě, někdy je označována za žijící fosilii. Její výskyt na Zemi se odhaduje na 150 až 270 milionů let. Za svoji existenci se tento strom musel vyrovnat s extrémními změnami klimatu, různými pohromami a celou řadou dalších nepříjemných událostí, které byly pro jiné organismy osudné.

První zmínky o ginko bilobě se objevily v Číně. Už staří čínští léčitelé používali listy a semena tohoto stromu k léčbě astmatu, plicních onemocnění aj. V dnešní době je ginko biloba považována za nejrozšířenější přírodní léčivo v Evropě.


Simbelmine
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já si kupuji GinkgoMax se kterým jsem spokojená. Pomáhá jak s mou pamětí J ,  tak i s prokrvením, které mě trápí snad denně. Teď mám klid a jsem za to hrozně ráda.
Obrázek uživatelky
profil
Mohu říci,že tento vzácný storom roste v našem nedalekém okolí. Zajímalo by mne, jestli se mohou listy používat na čaj a v jakém množství, aby to nebylo škodlivé.
Obrázek uživatelky
profil
S Ginkgo bilobou mám jen ty nejlepší zkušenosti,měla jsem studené končetiny jsem po virové encefalitidě.Užívám pravidelně Ginkgo dvakrát ročně zjara a na podzim v tabletách a mohu říci,že mi velice pomohlo.Mohu jen všem doporučit.
Obrázek uživatelky
profil
určitě doporučuji ze zkušenosti mojí babičky. Stále jí byla zima, nikdy se nezahřála a nikdo jí pořádně neporadil. Až jednou vyčetla v časopise cosi o tomto zázraku a začala ho užívat. Studené ruce a nohy jsou pryč Smajlík)) VŠEM DOPORUČUJI
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Zdenko58, svatá pravda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles