Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hořčík pomáhá zlepšovat stav kůže

6. 09. 2009 | Péče o tělo
Koupání v solném roztoku z Mrtvého moře bohatém na hořčík zlepšuje bariérovou funkci kůže, zvyšuje její hydrataci a tlumí zánět. To je závěr německo-švýcarské studie.

Již stovky let je znám příznivý účinek koupání v Mrtvém moři na řadu kožních onemocnění, například lupénku nebo ekzém. Obsah soli je zde 280 g/l, což je 8x více než v oceánu (35 g/l). Sůl Mrtvého moře je bohatá na hořčík, vápník, draslík a bromidy a chudá na sodík a karbonáty. Složení závisí mimo jiné na hloubce a vzdálenosti od přítoku řeky Jordán.

Blahodárný hořčík...


Hořčík (magnezium) je však stále nejvýrazněji zastoupeným iontem, jeho podíl činí 46 % krystalické podoby všech solí. Účinek magnezia na kožní onemocnění byl prokázán mnoha studiemi. Magnezium snižuje nadměrné rohovění, reguluje imunitní pochody v kůži a tlumí alergický zánět.

Příznivý účinek pobytu u Mrtvého moře je většinou přisuzován kombinaci Hořčík pomáhá zlepšovat stav kůževlivu vody a UV záření, někteří autoři se však domnívají, že zásadní roli hraje právě vliv mořské soli.

Mrtvé moře má příznivé účinky na ekzém a lupénku


Švýcarští a němečtí lékaři zkoumali vliv soli z Mrtvého moře na kůži pacientů s atopickým ekzémem. Třicet pacientů ve věku od 20 do 54 let s atopickým ekzémem v klidové fázi, ale s atopickou, suchou kůží, si denně namáčelo po dobu 15 minut jedno předloktí do 5% roztoku solí z Mrtvého moře a druhé předloktí do čisté vody.

Po dobu šesti týdnů jim na obou předloktích byly standardizovanými metodami měřeny ztráty vody kůží, hydratace kůže, drsnost a zarudnutí jakožto známky zánětu.

Průběh studie -
Pacienti po dobu studie nesměli používat žádné jiné léky. Studie probíhala během zimních měsíců v Bonnu, takže vliv slunečního záření byl minimální. U všech pacientů došlo ke zlepšení všech sledovaných parametrů na končetinách koupaných v roztoku soli, koupání ve vodě tento účinek nemělo.

Zlepšení alergie je možné i bez slunce...


Autoři tak prokázali, že příznivý účinek na kůži má i samotná mořská voda bohatá magneziem, i bez působení UV záření. V řadě zemí je mořská sůl Mrtvého moře v prodeji a pacienti tak mohou využívat její blahodárný vliv bez nebezpečí vedlejších účinků.

Zdroj: Revmatické nemoci.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je hodně obsažen v mrtvém moři, prospívá na atopický exem, rýmu. Voda se dováží i k nám, takže nemusíme nikam jezdit a můžeme si léčebných kůr užít i v domácím prostředí, což je výhoda pro ty, co neradi cestují.
Obrázek uživatelky
profil
Jistě má mrtvé moře blahodárné účinky na naše zdraví.
Obrázek uživatelky
profil
Moře má přiznivý účinek na naše zdraví. K Mrtvému moři sice nejezdíme, ale také Jadran
patří ke slanějším mořím, hlavně na jihu Itálie. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles