Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Infrasauna a její účinky na naše zdraví

27. 01. 2019 | Péče o tělo

Sauna má své místo v životě každého moderního člověka. Je skvělým prostředkem na posílení imunitního systému, uvolnění a relaxaci. Zvyšuje odolnost proti chorobám, má významné místo v prevenci a léčbě některých chorobných stavů. Pocit uvolnění je v dnešní době vítaný a potřebný a může nahradit užívání některých léků. Sauna mnohým přináší radost a novou sílu v práci i v osobním životě.

Infrasauna

Tento druh sauny je založený na principu vyzařování infračervených paprsků pronikajících hluboko do svalové tkáně, které vyhřívají. Infrasauna nabízí saunování při nižších teplotách. Lidský organismus není nijak během saunování zatěžován. V infrasauně se dýchá vzduch s teplotou od 20°C do 65 °C. Vyzařované teplo se z větší části vstřebá do lidského těla. Díky infrapanelům prohřívá lidský organismus do hloubky více jak 4 cm. Intenzivní pocení  nastává při teplotě kolem 50 °C. Vhodná doba saunování bývá od 20°C do 60 minut.

infrasaunaJak saunu využít co nejlépe

Pokud se rozhodneme saunu navštívit, tak se nejprve osprchujeme. Před saunováním je dobré vypít sklenici čisté vody. Začít se saunováním můžeme ihned po zapnutí sauny. Se zahříváním sauny se pomalinku osušíme. Do sauny si s sebou přineseme tři osušky, jednu si ponecháme na otírání obličeje a těla.  Můžeme si vzít také žínku, kartáč a peelingovou sůl. Pocení nastává už po několika minutách. Nejlépe je pobývat v sauně 30 minut. Vhodné je také v sauně na chvíli zůstat i po vypnutí topných těles, otevřít  dveře, vzduch se bude pomalinku ochlazovat.  Pak je vhodné se osprchovat vlažnou vodou, bez použití mýdel a sprchových gelů. Saunu můžete navštívit hned ráno, pro dobrý pocit po celý den nebo večer, pro dobré usínání. Po saunování je nutné doplnit tekutiny, nejlépe čistou vodu. Infrasaunu můžeme použít 2x týdně.

Léčebné účinky infrasauny

Má velký vliv na naše tělo, působí blahodárně na náš organismus. Zlepšuje prokrvení kůže a zbavuje ji nečistot. Je vhodná pro alergické nemoci kůže, ekzémy, lupenku, kopřivku aj. Pomáhá  léčit popáleniny. Posiluje imunitní systém, krevní oběh,  také ho detoxikuje od škodlivých látek. Pomáhá při menstruačních bolestech a přechodu. Léčí bolesti  zad a kloubů. Působí dobře na srdce, vysoký krevní tlak a upravuje hladinu cholesterolu. Z chorob dýchacího ústrojí má sauna dobrý účinek na chronickou rýmu, zlepšuje dýchání nosem, uvolňuje hleny. Pomáhá astmatikům a také při bolestech a zánětech uší. Pozitivně působí na zažívací soustavu a močové ústrojí. Blahodárný vliv má na nervovou soustavu. Také na otylost a dnu. Pomáhá spalovat kalorie.

Na co si dávat pozor

I když mají infrasauny blahodárný vliv na naše zdraví, v některých případech není saunování vhodné. Do sauny nepatří těhotné ženy a malé děti. Pokud máte nějaké zdravotní problémy, tak se nejprve poraďte se svým lékařem, zda vám pobyt v infrasuně prospěje. Saunu nikdy nepoužíváme po namáhavém cvičení a těžké práci. Na chvíli si odpočineme, až nám bude příjemně, tak si saunu dopřejeme.

Pobyt v sauně působí příznivě na naše zdraví a imunitu. Přispívá k dlouhověkosti.

 

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Infrasauna a její účinky na naše zdraví:

Infrasauna a její účinky na naše zdraví
Infrasauna a její účinky na naše zdraví
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
No nevím, asi bych nemohla říct, která sauna je lepší. Oba typy mají své kouzlo a slouží k trošku jinému účelu. Dělají se i kombinované sauny, kde si můžete způsob saunování neustále měnit viz: http://www.kombinovanasauna.cz/technologie/
Zajímavá je historie saun, zejména těch ve Finsku viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Sauna#Sauna_jako_kulturn.C3.AD_d.C4.9Bdictv.C3.AD
Obrázek uživatelky
profil
Infrasauna je rozhodně lepší než klasická finská kde je až 90° (minule jsme tam nemohla ani vydržet). A úplně nejlepší je infra sauna se slanou mlhou tzv. saltair http://www.relax365.cz/saltair/ to je něco jako kombinace solné jeskyně a sauny. Dokonce mi zmírňuje egzém.
Obrázek uživatelky
profil
Tahle by úplně stačila Smajlík

http://infrasauny-a-sauny.heureka.cz/marimex-standard/specifikace/#section
Obrázek uživatelky
profil
Mě by zajímalo, jakou to má spotřebu.
Obrázek uživatelky
profil
Pro mě sauna také neníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles